Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: nincs cím

#628539 Előzmény: #628536

"Szeretnék kevesebb korrupciót."

Semmi akadálya, nem kell visszahozni a nokia expresszt, és ki kell őket űzni az egész országból. A korrupció világátlag alá fog esni, ha a hatalom közelébe sem tudnak férkőzni ezek a paraziták.

"neked a választók preferenciája a lényeg."

Minden demokratikus pártnak. De ezt egy hithű internáci terrorista szekértoló úgysem fogja beismerni, hiszen számukra nem ez a lényeg, hanem hogy "övék az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké, MARX!" Mit foglalkozzanak az alja magyar választókkal? Hogy képzeli bárki, hogy nem az övéké minden hatalom? Választások? Elég nagy baj, hogy ezt is elqrták 1990-ben, már bánják, hogy nem akkor lövettek a tömegbe.

#628538 Előzmény: #628462

"Simorra nincs semmilyen magyarázat, csak hogy csinovnyik, meg hazaáruló."

Nem tudom ki írt ilyet, én például világosan magyargyűlölőnek neveztem, aki hivatásszerűen uszít Magyarország ellen. De mitől lenne hazaáruló? A hazáját híven szolgálja, csak az nem Magyarország, hanem az internáci nemzetközi terrorista konklávé.

Nem mellesleg, ha már az ÁHT-ről írsz, azt sem árt megjegyezni, hogy az előző magyargyűlölő internáci terrorista szövetség helytartósága 2002-2010 között igen keményen eladósította Magyarországot nem csak lakosságilag, hanem államilag is, és ENNEK ELLENÉRE is borzalom volt minden adat, amit meg tudtak hamisítani.

Most pedig trendszerűen csökken a hiány az ÁHT csökkenése mellett is, vagyis az égvilágon minden szempontból az ellentéte zajlik annak, mint amikor még az internáci terrorista szövetség helytartósága volt itt, és amikor még az ő szimatizáns sleppje uralta az összes mértékadó médiát, terjesztve a gennyet és a fekáliát, hogy nehogy az embereknek felnyíljon a szeme, hogy micsoda aljas szemétség folyik a MI hazánk ellenében az ilyen magyargyűlölő internáci mocsadékok által.

Az, hogy még mindig tele vannak a médiumok a fizetett ügynökeikkel, az agit propagandistáikkal, az pedig komoly figyelmeztetés arra nézve, hogy mennyi éhes sz@rházi várja őket vissza, hogy újra munka nélkül röfögjenek a nokia expresszen az alja magyarokon, akiket végre vértől habzó szájjal az írmagjukig kiírtanának, de legalábbis örökrabszolgaságba taszítanának.

#628536 prospero Előzmény: #628530

"Szeretnék kevesebb korrupciót."

Már kevesebb a korrupció.

"neked a választók preferenciája a lényeg. "

Gondolom Te is választó vagy. Mi bajod van ezzel?

#628530 tozsdenyul Előzmény: #628517

Nem írtam, hogy teljesen ugyanaz, amint az a Spade által idézettnél kettővel előbbi hozzászólásomból kiderülhet, ha figyelmesen olvasol.

Egyébként halkan jegyezném meg, sosem szavaztam a szocikra, és nemcsak az ő mutyijaik zavarnak, hanem a Fideszé is. Ezzel kisebbségben vagyok, sőt, még erkölcsről oktatnak engem mások, de legyen.

Viszont unom, hogy 3 év Fidesz kormányzás után, amikor minden hétre jut valami mutyi, mert hát ez egy ilyen ország, és miért lenne másként most, mint korábban,

szóval itt egyesek csak Hajdu-Bétezni, és Bajnaizni tudnak, 10 éves ügyekkel foglalkozni, azzal viszont sokat, bármi narancsos esetén meg "de a szocik többet loptak".

Engedelmeddel, unom. Kaya Ibrahimot pl. senki nem hozza fel 10 évvel a múltból...érdekes.

Igen, Bajnai lejáratta magát erkölcsileg. Ahogy majd' minden politikus. És majd megméreti magát, ahogy minden politikus.

Szeretnék nyilvános ügynökaktákat. Szeretnék kevesebb korrupciót.

Mindezért elnézést kérek tőled. Tudom, hogy nem vagyunk egy véleményen, neked a választók preferenciája a lényeg.

Majd máshol teszem szóvá, még fejlődnöm kell erkölcsből meg jogból.

Vagy be kell lépnem a pártba, még nem tettem meg...az is feloldaná a disszonanciát.

Miért is lepődik meg bárki, hogy ez egy következmények nélküli ország, hogy Hajdu-Bét ügyben sem történik semmi - ha racionális vita helyett pártos hitvita megy itt is.

#628529 xmann Előzmény: #628447

Spade,

Lehet hogy számodra nincs különbség a fed meg az MNB között, de akkor te nagy bajban vagy.

A magyar jegybank a forint és kamatszint közül az egyiket állíthatja be a másik abból következik. Tekintve hogy a kummasok devizahitel miatt a forint árfolyamát nem nagyon lehet babrálni, tehát ez nagyjából fix, ebből meghatarozodik hogy milyen kamatszint van Magyarországon. Ha vegiggondolod szerintem megérted

#628501 tozsdenyul Előzmény: #628460

Mert még nem tart ott, persze hogy nem ugyanaz, hiszen ott még nincs csőd... de nem fizetés már ott is van. Nálad is unom, hogy minden stiklire azt válaszolod, hogy de a szocik 245 milliárdot loptak, ezért a többi hozzájuk képes szent...

Bajnairól oldalakat vitázol bármikor, és mindig ha előjön, más témában meg nem, igyekszem majd ezt a fejlett erkölcsi érzékedet eltanulni.

#628489 Ibiza Előzmény: #628430

nálatok biztos így van..

csak nézd meg az embereket az árvíz kapcsán..a magyar az ilyen.

bizony vannak olyanok akiknek térkép e táj.. és mint lopható javakként néznek rá..

Sztem nem kell nagy ész észrevenni a módszerváltás után a komik pénzügyi hatalomért cserébe adták át a politikai hatalmat..mivel nem egy grállovagok..nem meghúzódnak a háttérben hanem a politikai hatalom is kell nekik amivel működtethetik a tőkéjüket és gyarapíthatják azt (azt mondják mint duracell ildi a gázár kapcsán..1-2hónappal később"nem azt mondtuk soha nem lesz emelés")..komcsik cionisták és ügynökök zsizsegnek a politikában.

nem cél a politika rendbetétele.. hiteles jelölttel könnyen nyerhető lenne a választás..és utána 4 év hiteles kormányzással..sztem a Fidesz erre készül..a durva vágásokat megcsinálták..Orbán nagyon megosztó..erős személyiség..(mint gyurcsóti.).

#628473 prospero Előzmény: #628471

Az áht - mint fundamentum - mikor múlik a jegybankelnökön, ember??

MSZP-SZDSZ kormányok nem biztosítottak megfelelő fundamentumot a kamatcsökkentésre mivel 6-9%-os államháztartási hiányokat generáltak, egy kedvező külső környezetben.

A második Orbán kormány pedig 1,9%-os áht-t csinált egy szintén kedvező külső környezetben. Megvolt a fundamentális alap a kamatcsökkentésre. Járainak meg nem. Ennyi a különbség.

#628472 tozsdenyul Előzmény: #628468

És lezárom, mert az erkölcsbajnokok nem értik:

nem mentem fel Bajnait. Erkölcsileg elítélendő. Csődbüntett.

Tetszik érteni, vagy szótagoljam?

Azt ítélem el, amikor valaki őt elítéli, de mást, másik oldalról nem képes.

#628471 tozsdenyul Előzmény: #628462

ja a fundamentum meg Simoron múlik, ha ő az elnök, de Járain viszont nem, ha ő az elnök

leírtam, mi volt a problémám.

a "forintgyengítő Simor, és az ő 10%-os kamata"

nem fogok veled a semmin vitatkozni, amikor leírtam, hogy nem akart Orbánnak kamatot csökkenteni,

te meg soha nem ismernéd el, hogy Járai bármiben is hibázott, minden más hibája volt, így ezt a vitát befejeztem veled

#628468 tozsdenyul Előzmény: #628460

Nem ugyanaz, de azt nem tudom lenyelni, hogy attól, más számodra egy ügy, mert ott öngyilkos lett valaki szerencsétlen, és mert szocik, és ez számodra erkölcsileg teljesen vállalhatatlan.

De a trafikok lenyúlása, és a trafikosok ellehetetlenítése az oké, mert nem szocik loptak, és mert nem lett senki öngyilkos.

Ha az állam nem fizet a libásoknak, az oké, mert nem a szocik lopnak közben, és nem lett senki öngyilkos.

A rokkantak visszaminősítése, holott nem csalók, hanem rokkantak, és ezáltal ellehetetlenítésük is oké. Ja öngyilkos is lett néhány, de nem baj, mert a szocik 245 milliárdot loptak.

Ne haragudj, de a gyomrom nem veszi be, amit, és ahogy előadsz.

Nekem minden hasonló ügy azonos elbírálás alá esik...

Ha az állam lehetetlenít el egzisztenciákat, és erkölcstelenül, az nálam ugyanaz a kategória, még akkor is ha a szocik 245 milliárdot loptak.

Ha a Közgép 10-szeres áron épít vasutat, az nálam lenyúlás, akkor is ha a szocik 245 milliárdot loptak.

#628465 Sumér harcos Előzmény: #628459

hehe logikus,a vidék továbbra is imádja bajnait.

"A képviselőcsoport ülése után Bajnai Gordon azt mondta, nem érzi felelősnek magát a csődbe ment libatenyésztők sorsáért. Úgy vélte, hogy a Hajdú-Bét-ügy legnagyobb vesztese az ő cége volt."

#628463 taresz Előzmény: #628454

Meg hát a libást illett volna kifizetni, és nem kölcsönadni 500 milliót közben. Az ingatlanokat meg gyorsan ki is mentették karácsony előtt 1 nappal.

#628462 prospero Előzmény: #628455

Az ostoba Te vagy. Leírtam: amikor pánik van, muszáj megvédeni a forintot kamatemeléssel. Ahogy tette Járai is, ezt meg kellett lépni Simornak is. Nem erről beszélünk...

"200-ról 250-re ugrott a Chf néhány hét alatt gyakorlatilag, csak emlékeztetlek."

Pont akkor, amikor az Euro a görög és PIIGS problémák miatt 1,5-ről 1,2-re gyengült a CHF-fel szemben.

"Simorra nincs semmilyen magyarázat, csak hogy csinovnyik, meg hazaáruló."

Őszintén. Még nem nagyon találtam a mentséget a számára, az előbb leírtak miatt, de AT is beidézte a kommunikéjét: a befektetők biztosak voltak abban, hogy amíg Simor a helyén lesz, nem lesz kamatcsökkentés - hülyék lettek volna alacsonyabb hozam mellett lejegyezni a papírokat... az MNB világosan jelezte az irányt nekik: hogy igyekeznek magasan tartani a kamatot... aztán mikor látták, hogy a 4 külső tag lenyomja a belső tagokat, akkor elkezdték árazni a hozamcsökkenést.

És egyetértek Spadeval: A jegybankok jelzik az irányt, hogy merre mennek, ha megvan hozzá a megfelelő fundamentum: szigorú fiskális politika, kedvező környezet: akkor ők mondják meg, hogy mi az irány.... ha nincs megfelelő fundamentum, akkor pedig a befektetők...

#628460 Spade Előzmény: #628459

"Tényleg? Én ott ragadtam le, hogy 1 és az sem biztos hogy azért..."

.

hát rossz helyen ragadtál le..., de gondolom azt is hitted h a libák benyelése jót is tett a szerencsétlen termelőknek meg a jelzálog hitelt felvett csládjaiknak is, mert az csakis egészséges lehet, mint az érvágás :)

.

"Fideszes önkormányzat ugyanazt teszi, mint a Hajdu-Bét."

.

a 2 eset sajnos nem ugyanaz, és ezt te is tudod és mismásolsz, vagy a másik eset h viszonyleg fejletlen a jog és az erkölcsi érzéked......

#628459 tozsdenyul Előzmény: #628454

Tényleg? Én ott ragadtam le, hogy 1 és az sem biztos hogy azért...

De téged bezzeg az öngyilkos rokkantak nem zavarnak.

Fideszes önkormányzat ugyanazt teszi, mint a Hajdu-Bét.

De ha nem köti fel magát senki, akkor mindjárt rendben van.

Ezért szeretném, ha akkor inkább hagynánk a moralizálást. A pártos moralizálástól a gyomrom fordul, de lassam majd megszokom ezt is.

#628455 tozsdenyul Előzmény: #628448

Muszáj mindig az ostobát adnod?

A nagy devizahiteles kitettség nem menti fel Simort az annak előidézésében játszott szerepéből, de nem ez volt a téma.

Én emlékszem 2011-12-re, a Chf-Huf-ra és a devizahitelesek pánikjára. Meg amikor hordták ki a Ft-ot Bécsbe...

Máshogy ugrálsz egy rendesen elgyengülő Ft-tal, ha nagy a devizakitettség, mint ha nem...ezt akartam írni, mert azt hittem jbk a kérdés, és nem az hogy ki mennyiben felelős a devizahitelelzésben.

200-ról 250-re ugrott a Chf néhány hét alatt gyakorlatilag, csak emlékeztetlek.

Nekem nem olyan meglepő, hogy nem rohantak ész nélkül kamatot csökkenteni - olyankor amikor még egy árfolyamgát sem volt.

De a lényeg, Járait meg lehet magyarázni, vannak szép indokok, miért tartotta brutál magasan a kamatot.

Simorra nincs semmilyen magyarázat, csak hogy csinovnyik, meg hazaáruló.

Én ennél objektívabb szeretek lenni, mindkettő hibázott, mindekettő hasonló okokból.

De nem kell egyetérteni, mossátok a saját szerecsenejeiteket :)

Én meg kritizálom mindet, még akkor is ha manapság nem szabad...

#628454 Spade Előzmény: #628444

"Bajnai mocsok, mert amikor próbálta kezelni a Hajdu-Bét ügyet (miután mások nem fizették ki a gazdákat), valaki öngyilkos lett."

.

tényleg kezelte ,megaLOL, nem "valaki" ember hanem 9, tozsdenyul 9, érted ? És kötbérrel fenyegetve bekérték a libákat amikor tudták h már nem fogják kifizetni, ezt is érted ?