Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: nincs cím

#626036 Előzmény: #626031

A mennyiség nem jelent minőséget, egy választáson pláne nem.

Mindenesetre nekem továbbra is furcsa, hogy valaki éppen a tőzsdével kapcsolatban kíván a demokráciáról értekezni, de ezzel már igazán nem terhelném ezt a topicot.

OFF

Ez viszont annyira idevág, hogy inkább ide tenném be: EZ azért elég sokatmondó a baloldal mozgósítási képességéről:

http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-564151

"Orbánt Viktort a Nagytemplom előtti téren mintegy 30 tüntető (ÍGY!) fogadta; a kormányfő elleni tüntetést a Demokratikus Koalíció szervezte, a demonstrációhoz csatlakozott az MSZP, az Együtt 2014 és a Magyar Szolidaritás Mozgalom."

No comment. Egyedül még tényleg nincsenek, de tényleg ott tartanak, hogy minden szervező vitt magával még egy embert...

#626030 Előzmény: #625995

Az, hogy én hogy látom a dolgokat, arra nyilván magasról sz@rik mindenki és ez így van rendjén, de különösen akkor, ha eleddig teljespályás uszítás ment Magyarország ellenében, ami látszólag a kormányelleneseket igazolta és általában bőszen ezekre az intézményekre szoktak hivatkozni, hogy igazolva lássák vélelmüket.

Az viszont már igen figyelemreméltó szerintem, hogy mindazok után, hogy immár az uszítás rendszerből történő kiárazódása is megtörtént és ezért a nemzetközi "szakértők" és a komolyabb tőzsdei elemzők is így kezdik látni az országot és a forint árfolyamának alakulását, mint én, azok után sem vagy hajlandó revidiálni az álláspontodat, annak ellenére, hogy lassan egyedül maradsz, illetve maradtok azzal, hogy ElQrják és hogy itt diktatúra van. Esetleg fel kellene keresni Csigazabáldát, vagy a svédek országot, és elbeszélgetni velük a demokráciáról, amit éppen mostanában értékelnek át - és valószínűleg ennek eredményeképpen mi leszünk a demokrácia mintaképei nemsokára.

Most viszonta talán ne értekezzünk arról, hogy az a fajta mentalitás, ami a bukott ancient regime melletti fanatikus kiállásban manifesztálódik, az gerinces, vagy sem, vagy hülyeség, vagy sem, vagy elvhűség vagy sem, mert erről nincs értelme vitát nyitni: erre vannak a politikai forumok, hogy ott kiéljék magukat az ideológiailag vesztesek is.

Ugyanakkor szerény véleményem szerint a tőzsdeasztal mellett a bukott ideológiát megtenni állandóan tétnek nem jellemességre, hanem butaságra vall.

#626029 Euroman Előzmény: #626024

talán ma nem ez a mérce...különben ők sem 10-100 milliókkal/esetenként milliárdokkal honorálnák magukat és a talpnyalókat....

#626023 Euroman Előzmény: #626016

Auschwitz...ezt nem én mondtam...93000 nkm-es átneveő tábor talán csak Szibériában van ezen kívül...

#626022 Euroman Előzmény: #626016

kevered a szezont a fazonnal...abból élünk amit korábban félretettünk, mert volt miből...a fityesz ****ok rengeteg embertől minden értelemben csak elvettek, és ezt még mézesmázos xar szöveggel pozitívumnak is állítják be...

:) érdekes hogy minden p…

#626017 Borska

:) érdekes hogy minden piacnak megvannak a maga idealistái :) rózsaszín álmok, mesevilág :)

#626016 Hathor Előzmény: #626012

jajj..

na én megint nem olvasom tovább a topikokat.

Lassan Auschwitz is előkerül, meg a nyomor, depresszió a jólétben. Aztán a számlái mindenkinek tele cashsel, azzal vesznek Eurot, meg részvényeket.. meg ülnek a több tiz milliós ingatlanjukban, a verda meg a garázsban.. Ha meg devizájuk erősödik, meg piacuk, akkor világfájdalmuk van.

viszlát!

#626012 Euroman Előzmény: #626004

persze ismerem, torkig is vagyok vele....az ország jelenlegi vezetése mellett értem csak meg azt, amiről eddig csak olvastam és hallottam... hogy milyen lehetett nagyszüleimnek, szüleimnek hitler,sztálin,rákosi idejében, ilyen mostanhozi hasonló személyi kultuszos diktatúrában élni....

#626004 Turkoglu Előzmény: #625995

Majd amikor újra 300 lesz akkor meg az EU lesz a hibás... ismerheted már az egysíkú gondolkodását...

#625996 Hathor Előzmény: #625977

JJBOY!

Remélem tovább! :D

Ha már válság kirobbanásakor 245öt alatt volt, akkkor válság után legyen már még lejjebb ,-)

Tudod.. arany..

Tudod.. Bux..

yo8

#625993 Előzmény: #625978

Dehogynincs.

Az összefüggés az, hogy az alacsonyabb kamatkörnyezetben elhiszik, hogy az ország fizetőképes, tehát nem félnek tőle, vagyis hozzák ide a pénzt a bóvli besorolás ellenére is (vö amikor menekítették, pedig még nem voltunk bóvli). Ergo, teljesen kiszámítható minden, hiszen előre jeleztem, "a forint meglepően stabil lesz és erősödni fog a következő kamatdöntés előtt", mert ennek így kell lennie, mert ez a normális, orthodox közgazdaságtan.

A legszebb pedig az lesz az egészben, hogy amikor megy tovább lefelé az alapkamat, az sem fogja a forintot érdekelni - köszöni szépen nagyjából ezen a szinten fog tartózkodni.

TERMÉSZETESEN amikor lemegyünk a "megoszokott" status quo alá a kamatszintben, akkor meg fog indulni vissza a forint, de mivel ez legkorábban 3.xx% esetében várható, most pedig "újra itt a nyár", jön be a deviza, ezért szvsz ceteris paribus nem lesznek nagy csodák az elkövetkező időszakban és szép stabil árfolyamot fogunk látni marginális elmozdulásokkal, amiben már az 1%(!)-nyi napon belüli elmozdulásra is fel fogjuk kapni a fejünket, mert annyira szokatlan lesz.

#625990 Euroman Előzmény: #625981

nekem teljesen mindegy, mert 50-100 eur között költök havonta, havonta max.2. alkalommal megyek csak át....nincs mit vennem sem ott, sem itt...

#625986 rbbj11 Előzmény: #625981

pont azért nem jó! Egyre kevesebbet kapok magyar oldalon az eurós bevételeimért!

#625985 rbbj11 Előzmény: #625972

te meg nem tudod megérteni, hogy a globális likviditásbőség + lezuhant fejlett hozamok + régiós trendek hatása az egész, és semmi köze a magyar vezetőkhöz.