Regisztráció Elfelejtett jelszó

Adózás jövedelem/veszteség bevallása

Re: nincs cím

#702348 Margaretta Előzmény: #702316

Nem szünt meg.

Akkor szünik meg, ha már nem tartalmazza az szja bevallás az "adókiegyenlítés" rovatokat:)

#702347 Margaretta Előzmény: #702315

Szja beszedési számla: 10032000-06055950

(Elég botor voltál, ha a vesztőket nem írtad be. Így nem lehet egyenlíteni, ezt jól tudod:)

#702324 Tucsok Előzmény: #702316

Nem,csak az otc (kamatadó helyet) szemben állítása szűnt meg tavaly augusztustól.

#702316 Turkoglu Előzmény: #702315

Én úgy tudom a veszteség szembe állítás megszűnt már nem? A mostani fiúk hoztak valami ilyen intézkedést szerintem.

#702315 Grizzly Géza Előzmény: #702314

Jó is lenne! Majd esetleg, ha nyerek a lottón. A valamikori tőkém 10%-ával nehéz lesz mindent visszanyerni... Már egyszer kevertem a visszaigényléssel, most ha kell, ha nem, fizetni akarok! A tavalyiban nem tüntettem fel a veszteséget, így vsz nem is lehet egyenlíteni tudtommal... De talán Margaretta benéz, ő nagyon penge adóügyekben :) Azért kösz!

#702314 Fornit Előzmény: #702312

Kérj csekket az apeh portáján oszt jó' van. Én azt csináltam, már amikor akadt befizetnivalóm :)

De tudod h szembe lehet állítani az utolsó pár év veszteségeivel nem? Vagy visszanyertél mindent?

Már régen utaltam a NAV-…

#702262 Grizzly Géza

Már régen utaltam a NAV-nak nyereség adót,milyen számlaszámra kell és mit írjak a közlemény rovatba?

Találtam egy régi átutalást,azt még könyvelő követte el,de ott egy érthetetlen számot találtam,nem az adóazonosítómat...

Előre is köszi

#631646 akpo7 Előzmény: #625049

Akkor ez most ugy nez ki, megszunik... A torveny szovegebol legalabb is ez kovetkezik...

Tudja esetleg vki, hogy a 2013. augusztus 1. elott bef-jegybe es kotvenybe rakott toke kamatara/nyeresegere is vonatkozik e mar a 6% EHO levonas vagy csak a 2013. augusztus 1. utan befektetett osszegekre?!

#625010 matgab Előzmény: #624616

Ezt az ETÜ kifejezést nem ismerem, de kaptam igazolást a randomtól, hogy az SZJA 65 (5) bekezdésnek megfelelően igazolják, hogy ennyi és ennyi kamatadót vontak le tőlem

Ez is a sz@rkeverés egy …

#624618 Margaretta

Ez is a sz@rkeverés egy tipikus esete, már ami az adótörvényeket illeti.

Vagy egy csomóféle jövedelem, ami pénzpiaci téren keletkezhet és nem úgy nevezi el ezeket, ahogy a szokásos banki elnevezések. Így képtelenség még több nekifutásra is eligazodni benne. Én már szinte végtelenszer megtettem ezt, de még vannak hiányosságaim e téren:)

Matgab, te is csak akkor…

#624616 Margaretta

Matgab, te is csak akkor vallhatsz be kamatjövedelmes tőzsdei ügyletet, ha rendelkezel 2012-ről az ETÜ nyilatkozatoddal és az ennek megfelelően a bef.szolgáltató által kiadott tőzsdei tranzakciókat/eredményeket/vesztőket tartalmazó kimutatással.

#624613 Margaretta Előzmény: #624561

"... a nyilvánosan forgalomba hozott és forgalmazott kötvények, befektetési jegyek beváltásából, visszaváltásából vagy átruházásából származó nyereségre, illetve veszteségre vonatkozik (kivéve a TBSZ és a NYESZ számlán elhelyezett értékpapírokat). A magánszemélynek akkor van lehetősége az érintett ügyletek ellenőrzött tőkepiaci ügyletként történő leadózására, ha erről befektetési szolgáltatója számára december 31-ig nyilatkozatot tesz. A december 31-i határidő „jogvesztő”, utána már nincs lehetőség a nyilatkozni. A nyilatkozat megtételére bármelyik bankfiókunkban lehetősége van."

Tehát a felsorolt ügyletek esetén az szja törvény szerint kamatjövedelem keletkezik, amit a bef.szolgáltató "hivatalból" egyből levon. De ha te úgy döntesz, hogy bevonod a tőkepiaci ügyletek árfolyamnyereségének szja tv. által nevezett körbe és így szeretnél adózni, akkor ha nyilatkozol erről még adott évben, megteheted.

A sima bankbetétek kamata nem tartozik ebbe a körbe, merthogy nem tőzsdei ügyletek eredménye, illetve nem a fent felsoroltak közé tartozik.

#624608 Fornit Előzmény: #624561

Én is úgy tudom, hogy a kifizetőtől kapott kamatot nem kell beírni, csak ha 3 fél fizeti neked, akinek lejárat előtt továbbadod a kv-t.

(különben a bankbetét kamatokat is be kellene vallani mindenkinek)

#624561 Előzmény: #624134

"A másik problémám az ANYK-val az volt, hogy ha beírtam a kamatból elért jövedelmet"

Én úgy tudom, hogy a kamatból elért jövedelmet sehová sem kell beírni, mert abból hivatalból levonják a bankok az adót, tehát az ilyen jellegű jövedelmet egyáltalán nem kell az SZJA bevallásban szerepeltetni. Ennek megfelelően össze se lehet semmivel sem vonni.

Én aztattat is úgy tudom, hogy az ETÜ nyilatkozatot vagy kitöltöd vagy sem, ha kitöltöd, akkor a bank intézi az adót, neked pedig nem kell az SZJA bevallásba betenni - viszont akkor semmivel nem vonhatod össze a veszteségedet sem - ha pedig úgy nyilatkozol, hogy te vallod be, akkor kell az igazolás a pénzintézettől és annak alapján vonhatsz össze SZJA-t.

De a kamat szerintem akkor sem játszik mint veszteséggel csökkenthető jövedelem, merthogy ez nem tőzsdei ügylet.

Ha nem jól tudom, javítsatok ki.

#624243 banyaiz Előzmény: #624226

Elkerülte a figyelmem , hogy már szóba került.

Régebben volt a befektetési adóhitel témája az nekem jobban tetszett mint ez a kiegyenlítősdi.

Főleg, hogy a végén a jó részét elengedték. :)

De a legjobb az volt mikor sem kamatokra, sem árf nyereségre nem volt adó. Na pl ezt kellene visszahozni, kicsit élénkítené a gazdaságot ez is. Tudnám támogatni. Jó jó most a rezsicsökkentés évében vagyunk ami nagyon szép, de ideje új célokat kitűzni még a választás előtt. :)

#624226 Margaretta Előzmény: #624114

Erre már én is felhívtam a figyelmet a 267-es hsz-emben:

"HA MÁR ELŐZŐ ÉVEKBE VETTÉL IGÉNYBE ADÓKIEGYENLÍTÉST, annak az összegét az adott évi 172. sor "e" oszlopában feltüntetettből ki kell vonni."