Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

DAX , FTSE , CAC index

Re: nincs cím

#622254 Fornit Előzmény: #622251

Lagwagoner berakott egy viccet vmelyik topikba. Rögtön én és a dax jutott róla az eszembe:

"Megy a vadász az erdőben, egyszer csak meglát egy barlangot. Belelő kettőt, kis idő múlva sértetlenül kijön a medve:

- Ejnye vadász, megpróbáltál megölni. Egy módon nem öllek meg, ha leszopsz.

A vadász nem tud mit tenni, megteszi amit a medve kért. Másnap megint megy a barlanghoz, ezúttal egy géppisztollyal. Beleereszt egy sorozatot, kis idő múlva sértetlenül kijön a medve:

- Ejnye vadász, megint megpróbáltál megölni. Egy módon nem öllek meg, ha leszopsz.

Hát a vadász megint megteszi, hogy mentse az életét. Harmadnap teljesen felfegyverkezve megy a barlanghoz. Ráereszt 3 aknát. A barlang teljesen összeomlik, nagy por száll fel. Kis idő múlva sértetlenül előjön a medve a vállát porolva:

- Vadász, vadász te szopni jársz ide..."

#622251 Fornit Előzmény: #621879

Még reggel kivágtam. Eleinte még bosszantott is, mert elment 1500 alá. Mindegy, csak játék volt úgy is.

#621954 banyaiz Előzmény: #621879

Próbálkozom én is de snp short certivel 4-es jelűvel ha jól emlékszem.

Értelme nem biztos van, de kis apróval bepróbáltam. 1650 a kiütése szóval lehet rövid kaland lesz. :)

2011-es csúcsok voltak daxban 7600 körül snp-ben 1370 körül ha jól emlékszem.

Nekem az az érzésem, hogy ha sp ezt az 1370-et visszatesztelné úgy vetődne rá a fél világ a vételi gombra mintha ingyen lenne, de lehet már egy 1500-as visszatesztnél is. Dax egy ilyen visszatesztnél talán lenézne 7 k környékére . Kb ennyi esést látnék benne maximum idénre, de ehhez is kellene vmi komoly ráparázás.

#621879 Fornit Előzmény: #621803

Annak számítana. SP-ben az meghaladná a 2011 augusztusit.

Ma du vettem egy kis shortcentit, nem is tudom két hétig talán meg tudtam állni :)) Pár darab tényleg, csak az érzés miatt :)

#621803 banyaiz Előzmény: #621267

3880-as dax célár, hűha. Ezt mire alapoznád? Nagyon nagy para kellene hozzá, vmi hasonló mint Lehman csődnél.

Szvsz ha snp 1400 közelébe esne, és dax 7 k közelébe az már komoly esésnek számítana ebben a szituban ami van.

4000-es daxot nem is tudom mi tudná kiváltani, pl az, hogy a FED bejelentené, hogy itt a QE vége, és mellette görögök bejelentenék, hogy itt az Eur vége részükről és magukkal rántanák a többi szakadár országot. Kb egy ilyen eseménysorozat kellene hozzá vsz.

#621792 banyaiz Előzmény: #621662

Ez a QE téma igen furfangos. Mert korábban volt egy fix időpont amikor leállították a programot határozott idejű volt. Mi történt? Előtte nem sokkal, vagy utána nem sokkal bezuhant a piac. (legalábbis rendes esések voltak)

Most 3. -ra határozatlan idejű, és folyamatosan nyomják, hogy a kivezetése a makróktól függ (nem egy konkrét időpont) , ráadásul most elkezdték azt is pedzegetni, hogy a kivezetés mehet úgy is, hogy ha azt látják makrók javulnak picit visszafognak rajta, következő időszakban makró gyengülést látnak akkor emelnek rajta.

Szóval lényeg a lényeg nincs egy fix időpont mint korábban amire a piac ráparázhatna.

Ravasz.

Kivéve talán ha az infláció olyan szintre nőne ami már nem ad választást és muszáj QE-hez nyúlni miatta.

Na, ha már nem tudok alu…

#621718 Ricsi

Na, ha már nem tudok aludni, beírom, a dax éppen most: 8 279, hátha érdekel valakit :)

#621679 macika Előzmény: #621668

elég látványosra sikerült a pénteki dax gyertya

nagyon kiv leszek , hogy a héten merre csuklik

#621668 rbbj11 Előzmény: #621655

én se tartom elképzelhetőnek, még akkor se igazán, ha leáll majd a bankóprés. De EU-ban még el sem kezdődött

#621655 Ricsi Előzmény: #621650

A 4000-et teljesen nem értem. Bankösszeomláskor sem volt ennyire kevés. Mi történhet a német gazdasággal, hogy minden komoly (dax komponens) cég értéke a felére essen? Én ezt teljesen nem tudom elképzelni. Ha még valaha 5 000 környékére menne, számomra az is teljesen meglepő volna. A rést el tudom képzelni 5 500 körül, de azt is már megkérdeztem tőled, te hogy látod, az is annyira messze van innen.

Valamikor olvastam (pár hete), hogy a dow emelkedésre van ítélve, mert valahogy úgy van összerakva, hogy sokkal inkább emelkedik, mint esik. Sajna, már nem találom a cikket. Ha pedig ez igaz, akkor már komoly esés nem lesz. Mármint mondjuk olyan, ami az elmúlt 5 év minimuma alá lökné a piacokat.

Szóval, én azt mondom, amíg ilyen a jegybankok hozzáállása, ilyen pénzbőség van, addig én nem várok komoly esést. Miért is esne? Olvasom sokfelé, nagy alapok is rv-t vesznek, mert az államkötvényekkel nem keresnek semmit. Ha azt tartják, senki nem rakja be hozzájuk a zsét, 0%-ot bárki el tud érni. Szóval, egyelőre csak és kizárólag az rv-kben van felfelé potenciál.

#621650 rbbj11 Előzmény: #621625

megvolt 8230 fölé a fals kitörés, sztem legalábbis fals lesz, kivételesen egyetértek a kollégával, innen sztem is lefelé, de előtte még usa kéne szűk 1%-ot emelkedjen. Mondjuk nem 4000-es céláram van daxban, de pár száz pont kori elképzelhető

elkeseritő a helyzet:) …

#621625 Sumér harcos

elkeseritő a helyzet:)

csak shortolom-shortolom,se éjjelem-se nappalom:)

8500 kori nélkül,miért ne..

de már a 8220 vastag korinak fog számitani...

naposon,hetesen is cci,rsi,sts már fordult kevesebbnél is...