Regisztráció Elfelejtett jelszó

Tudomány világa

Re: Hogy ki a perverz, azt mi döntjük el

#627351 Lebleuf Előzmény: #627335

a címen hangosan felröhögtem, zseniális marketing szöveg

Hogy ki a perverz, azt mi döntjük el

#624549 Netmaster

"Mentálisan sérültek a német nyugdíjasok, az internetszex-rajongók, Rómeó és Júlia, vagy az ókori görögök? A szexuális rendellenességek megítélése a történelem során rengeteget változott. Ebben nemcsak a tudomány, hanem a vallás, a politika, a társadalmi megítélés vagy a technikai fejlődés is közrejátszott. Megjelent a mentális zavarokat osztályozó kézkönyv, a DSM ötödik kiadása, ami alapján a pszichiáterek megítélhetik a szexuális devianciákat."

http://index.hu/tudomany/egeszseg/2013/05/22/hogy_ki_a_perverz_azt_mi_dontjuk_el/

Szexéhes, gyilkos, nekrofil békák

#602173 Netmaster

"For a small Amazonian frog called Rhinella proboscidea, death is no impediment to sex. The males form huge mating balls in which dozens of individuals compete to fertilise a female. These competitions are so intense, and the combined males so heavy, that the poor female sometimes drowns in the struggle.

But for the males, that’s not a deal-breaker. Thiago Izzo from Brazil’s National Institute of Amazonian Research has found that the males can force the eggs from the bodies of the deceased female, and fertilise them. It’s a unique strategy and one that effectively involves sexual reproduction with a dead partner. Izzo calls “functional necrophilia”."

http://phenomena.nationalgeographic.com/2013/02/26/male-frog-extracts-and-fertilises-eggs-from-dead-female/

Amikor a friss hír 25 éves

#566481 Netmaster

"Egy nap alatt 6-8 helyről is megkaptam, hogy olvassam el az index fantasztikus hírét, hogy meglepő felfedezést tettek a National Marine Mammal Foundation tengeri emlősöket kutató intézet kaliforniai bázisán dolgozó búvárok: az egyik fehér bálna, a 15 éves Noc megtanulta utánozni az emberi hangot.

A hír annyira izgalmas, hogy többen is elküldték nekem. De furcsállottam a fehér bálna elnevezést, miközben a képen egy beluga látszott. Kicsit utána néztem a kérdésnek. Ekkor derült ki, hogy a hír igaz, csak nem friss: kb. 28 éves.

Noc létezik, csak nem bálna, hanem fehér delfin, közismert nevén beluga. Pontosabban létezett, mert elpusztult szegény. 1977-ben teljesen törvényes módon fogták el inuit vadászok, és adták el a tengeri emlősöket kutató központnak. A fent megírt esetre egész pontosan 1984-ben történt meg, ekkor figyeltek fel Noc szokatlan képességére, hogy utánozni tudja az emberi beszéd hangnemét és ritmusát. A belugát már korábban is úgy ismerték, mint a tengeri kanárit, amely képes a hangokat utánozni. Már korábban is voltak olyan beszámolók, hogy a belugák hangja a távolból úgy hangzott, mintha gyerekek játszottak volna, de a NOC hangja volt az első, ami rögzítésre került.

Igen tisztes kort ért meg, 30 évig élt, miközben a belugák átlagéletkorát húsz évre teszik. Halála 2007-ben következett be."

http://toochee.postr.hu/amikor-a-friss-hir-25-eves

Remélem nézitek. Már 38 …

#562882 Csusza

Remélem nézitek. Már 38 ezer méter fölött van!