Erre válaszolok, mert ez az utsó hsz, de sok hsz-t fogok érinteni.
Az a módszer tökéletes. Leírom újra röviden:
adsz dax-ot valahol 1 db-ot, és veszel 3* annyi cac-ot. Mondjuk, az egyszerűség kedvéért adtál dax-ot 5 000-n, és vettél cac-ot 2 500-on. Aztán eladtál egy cac-ot 100 ponttal feljebb. Ekkor azon kerestél 100 Eur-t, de lényegtelen. Így a fennmaradó cac-ok vételi ára lement 2 450-re, ott vennél újra 1-et.
Azóta eltelt kb 1 év, még több is, a piacok csak felfelé mentek folyamatosan, nézzük a mai eredményt.
1 Dax short 5000-8100 = termelt 3 100 Eur mínuszt.
2 Cac long 3900-2500 = termlet 1400 Eur pluszt, de miután kettő van belőle, így ez 2 800 Eur.
Tehát, a teljes pozin elszenvedett veszteség 300 Eur, de az első cac-on van 100 eur nyereség, így valójában 200 Eur a veszteség. Tehát, az 5000 dax short vesztesége 8 100-nál 200 Eur. Ez annyira egyszerű, mint egy pofon, és azt gondolom, eléggé elviselhető veszteség :))))))))))
Volt 6 ilyen párom, tehát a veszteségem lenne kb 1 200 Eur, de mint látjátok a leírásban, annál többet kerestem, így a teljes kereskedés bőven nyereséggel zárult. A blogban leírtam, befejeztem, tehát már nem csinálom. Máshogy nem tudom leírni.
És igen, voltak benne 300 pontonként lezárások, azok voltak a nyereségek, mert egy 7000-s dax shortot lezártam 6 700-on, és megnyitottam újra 7000-n. Ez is egyszerű, mint egy pofon. Ha onnan esett volna, akkor a cac longok "vesztők" lettek volna, de nem ez történt, és volt időm, majd visszajön az is.
Ez a módszer is pofonegyszerű matematikai algoritmus, és az is az, amit most csinálok. Halkan jegyzem meg, én is matematikus vagyok, nem a kőműveskanál mellől találtam ki ezt.
Ami miatt pedig a profik, és a hasonló okosok ezt nem használják az az, hogy mindenki gyorsan akar nagyot kaszálni. Az én módszeremnek a lényege a meglevő tőke kezelése.
1 ilyen dax-cac párost akkor nyitok, ha van 7 200 Eur a zsebemben. Miért? Mert ha a cac 2 500, akkor 0-ig bírom tartani a három longot, amit 2 500-on nyitottam, hiszen 3*2500 az 7 500, de a dax-al kerestem 300 eurt lefelé.
Ha egyszer egy évben csinálok egy ilyet, és a cac longot is lezárom nullán, akkor kerestem 300 eur-t, ami a tőkém (a 7 200 Eur) kicsit több mint 4%-a. Ez a 4% máris több, mint amit Eur kamatban el lehet érni. Ha véletlenül 2 ilyen kötésem születik egy évben, máris megdupláztam a banki kamatokat. Ez van akinek jó, van akinek rossz. Nekem megfelelő.
Most pedig semmi más nem történt, mint lezártam a shortokat, és maradtak a longok. Igaz, áttranszportáltam őket dax-ra, mert azt jobban szeretem, de maradhatott volna cac is. Ez nem változtat a lényegen. A módszer ugyanaz, nem változott semmit, ha majd visszatérünk a normális piaci körülményekhez, amikor a legnagyobb korrekció nem 1%-ban merül ki, újra megnyitom hozzá a shortokat is.
És bárkinek tetszik-nem tetszik, ez egy teljesen megbízható, korrekt matematikai formula, ami semmi mással nem számol, csak az átlagárakkal. Persze, van év, amikor mondjuk 10%-ot termel, van amikor 70%-ot, de átlagosan mindig tudja a banki kamat 4-5*-ét mondjuk 10 évre vizsgálva. Nekem az megfelel, aki tud jobbat, csinálja azt.
Az ejnyére meg csak annyit válaszolok, kérlek, meséld már el, mitől nem biztonságos az én módszerem? Hol látod a bukás lehetőségét?