Regisztráció Elfelejtett jelszó

DAX , FTSE , CAC index

Re: nincs cím

#619545 Ricsi Előzmény: #619538

Erre válaszolok, mert ez az utsó hsz, de sok hsz-t fogok érinteni.

Az a módszer tökéletes. Leírom újra röviden:

adsz dax-ot valahol 1 db-ot, és veszel 3* annyi cac-ot. Mondjuk, az egyszerűség kedvéért adtál dax-ot 5 000-n, és vettél cac-ot 2 500-on. Aztán eladtál egy cac-ot 100 ponttal feljebb. Ekkor azon kerestél 100 Eur-t, de lényegtelen. Így a fennmaradó cac-ok vételi ára lement 2 450-re, ott vennél újra 1-et.

Azóta eltelt kb 1 év, még több is, a piacok csak felfelé mentek folyamatosan, nézzük a mai eredményt.

1 Dax short 5000-8100 = termelt 3 100 Eur mínuszt.

2 Cac long 3900-2500 = termlet 1400 Eur pluszt, de miután kettő van belőle, így ez 2 800 Eur.

Tehát, a teljes pozin elszenvedett veszteség 300 Eur, de az első cac-on van 100 eur nyereség, így valójában 200 Eur a veszteség. Tehát, az 5000 dax short vesztesége 8 100-nál 200 Eur. Ez annyira egyszerű, mint egy pofon, és azt gondolom, eléggé elviselhető veszteség :))))))))))

Volt 6 ilyen párom, tehát a veszteségem lenne kb 1 200 Eur, de mint látjátok a leírásban, annál többet kerestem, így a teljes kereskedés bőven nyereséggel zárult. A blogban leírtam, befejeztem, tehát már nem csinálom. Máshogy nem tudom leírni.

És igen, voltak benne 300 pontonként lezárások, azok voltak a nyereségek, mert egy 7000-s dax shortot lezártam 6 700-on, és megnyitottam újra 7000-n. Ez is egyszerű, mint egy pofon. Ha onnan esett volna, akkor a cac longok "vesztők" lettek volna, de nem ez történt, és volt időm, majd visszajön az is.

Ez a módszer is pofonegyszerű matematikai algoritmus, és az is az, amit most csinálok. Halkan jegyzem meg, én is matematikus vagyok, nem a kőműveskanál mellől találtam ki ezt.

Ami miatt pedig a profik, és a hasonló okosok ezt nem használják az az, hogy mindenki gyorsan akar nagyot kaszálni. Az én módszeremnek a lényege a meglevő tőke kezelése.

1 ilyen dax-cac párost akkor nyitok, ha van 7 200 Eur a zsebemben. Miért? Mert ha a cac 2 500, akkor 0-ig bírom tartani a három longot, amit 2 500-on nyitottam, hiszen 3*2500 az 7 500, de a dax-al kerestem 300 eurt lefelé.

Ha egyszer egy évben csinálok egy ilyet, és a cac longot is lezárom nullán, akkor kerestem 300 eur-t, ami a tőkém (a 7 200 Eur) kicsit több mint 4%-a. Ez a 4% máris több, mint amit Eur kamatban el lehet érni. Ha véletlenül 2 ilyen kötésem születik egy évben, máris megdupláztam a banki kamatokat. Ez van akinek jó, van akinek rossz. Nekem megfelelő.

Most pedig semmi más nem történt, mint lezártam a shortokat, és maradtak a longok. Igaz, áttranszportáltam őket dax-ra, mert azt jobban szeretem, de maradhatott volna cac is. Ez nem változtat a lényegen. A módszer ugyanaz, nem változott semmit, ha majd visszatérünk a normális piaci körülményekhez, amikor a legnagyobb korrekció nem 1%-ban merül ki, újra megnyitom hozzá a shortokat is.

És bárkinek tetszik-nem tetszik, ez egy teljesen megbízható, korrekt matematikai formula, ami semmi mással nem számol, csak az átlagárakkal. Persze, van év, amikor mondjuk 10%-ot termel, van amikor 70%-ot, de átlagosan mindig tudja a banki kamat 4-5*-ét mondjuk 10 évre vizsgálva. Nekem az megfelel, aki tud jobbat, csinálja azt.

Az ejnyére meg csak annyit válaszolok, kérlek, meséld már el, mitől nem biztonságos az én módszerem? Hol látod a bukás lehetőségét?

#619538 cédrus Előzmény: #619533

Mintha az a rendszer egy oldalazó piacra lett volna kitalálva, és tipikus ellensége lenne a trendelés és az ATH-k. Mintha lettek volna ott valami 300 pontonkénti zárások, de már nem keresem vissza. Megnyugtató egyébként, hogy sikerült egy olyan pofonegyszerű matematikai algoritmust találni, ami minden esetben, mindenképp nyereséges, a sok hülye profi meg matematikus meg nem volt képes rá, ejnye.

#619534 rbbj11 Előzmény: #619531

minden lehet, de nem hiszem. Idővel lesz újra igazi bear, de egyetértek ricsivel, nem hiszem, hogy egy ilynben is lemenne 5000 alá. Réstöltés ok, de régi mélypont sztem érintetlen marad.

#619533 rbbj11 Előzmény: #619532

én nem tudom ki mit követett, mert tudtommal hónapok óta nem volt mit követni, mert lezárta a blogját. Aki ott és akkor megértette, mit csinál, és belevágott, az azóta is él, mint hal a vízben, nem is kell tudnia arról, hogy ricsi azóta váltott, mert ennek semmi jelentősége.

Sztem nem csak ketten tudtunk róla, de sztem nincs is jelentősége, l. egy sorral feljebb

#619532 Hathor Előzmény: #619528

Nem, de senki nem tudta, hogy felhagyott vele.

Bennünk az volt, hogy sosem zár shortot, mert addig el tud menni, amíg emelkedik az index..

ez volt az utolsó info a shortokról.

Akkor éles fordulat következett be, amiről ketten tudtatok.

Ezzel sincs baj, de Őt követték a ricsi módszerrel..

lehet én maradtam csak le valamiről, bár Big-E is kérdezte mi van a shortokkal.

50%ot keresett, annál talált jobbat, amivel 100%ot keres.

Értem. persze, azt kell akkor csinálni.

#619531 lyonell Előzmény: #619528

Ha már mindnki hisz,akkor nem lehet 8298 egy 50%-os feleződés?az levinné 4000-ig pont amíg sokan a longokat tartanák.

#619528 rbbj11 Előzmény: #619525

jó volt, működött, felhagyott vele, mert talált még jobbat. Miért nem érted?

Ha te vmivel termelsz pl. évi 50%-ot, de találsz vmit, amivel évi 100%-ot, akkor is kitartasz az 50-es mellett,mert egy fórumon egyszer közölted??

#619525 Hathor Előzmény: #619521

Fél éve írta:

2012.09.27 11:11 Ricsi (Tisztelt Tag) Zárszó

Na, miután holnap reggel elutazom,, és ez a negyedév utolsó előtti kereskedési napja, összesítem az éves teljesítményt. Aztán mindenki eldönti, mennyire hasznos neki ez a kereskedési módszer.

"Dax eladások vannak a következő helyekről: 5 800, 6 310, 6 710, 7 110."

Ez volt a matek, amit mindig mondtam, hogy rossz..

most hogy bebizonyosdott, most kiderült csak játék volt, egy rossz stratégia, azóta más van.

Nekem 8.. de eddig ez volt a jó stratégia, amit mindenki copyzott.. a ricsi módszere..

#619522 rbbj11 Előzmény: #619517

én őscertis vagyok, de esküszöm, a turbo certik baromságok forex cfd-vel stb-vel összahasonlítva. Sokkal olcsóbb és sokkal jobban követhető stoppal forex felületen. Különösen a részvény cfd-k.

#619517 Fornit Előzmény: #619434

Na tessék, az alján short, 2000 ponttal feljebb long :)) Tőzsdepszichó vagy mi :))

Tény, hogy aki nyitott longokat az őszi sáv tetejénél (74xx)(nem is egy extrém ötlet) az nagyot kaszálhatott, +246% a longcertiben pl.

#619500 Ricsi Előzmény: #619489

Egyébként ha rendesen olvasgattad, amit írtam, azt is leírtam, hogy cac longom is van a dax short mellett, így most is kényelmesen tarthatnám, ha akarnám.

#619499 Ricsi Előzmény: #619489

Volt egy darabig, de aztán kis vesztőben lezártam mindent. Nem szoktam kamuzni, rbbj-vel már régen megbeszéltem az új taktikámat. Egyébként miatta változtattam, mert ő meggyőzött arról, hogy felfelé a végtelen a határ, lefelé meg a 0, tehát jobban be lehet határolni, mennyi pénz kell a dologhoz.

Egyébként kb 3 hete írtam ide is, hogy longban vagyok, és még sokáig abban is leszek. Max nem olvasol mindent.

Gondolom, rbbj igazolja majd, vele találkozom személyesen, és sok okosságot osztunk meg egymással. Veled is akartam már rengetegszer találkozni, de te nem vagy rá hajlandó. Én pedig nem vagyok hajlandó leírni az éles kereskedésemet. Néha írok dolgokat, most pl azt, hogy Matávot akarok venni 350-en oszti után, vagy pedig 400-on oszti előtt. Ezt sem ma találtam ki, leírtam már vagy 3-4 hete.

#619489 Hathor Előzmény: #619462

" :DDD

Nekem nagyon régen volt shortom, azt a topicot csak vezettem, és még most is azt mondom, megfelelő türelemmel lehet vele pénz keresni. Nekem az kicsit lassú, bár most is vannak napok kötések nélkül."

Ricsi ez nem vicc..

Te mondtad azt sosem zárod le, mert nem nőnek a fák az égig és ne gondoljuk, hog ynem fog oda visszamenni, mert a reálgazdaság kaki..

Mondtam 6.000nél fülescsésze naposon én zárnám.

Utána érveltél, hogy végtelen fedezeted bírja..

Már akkor sem értettem, mert matekod alapján meg a ricsi stratégia ilyet nem bírt el.

Most meg mondod olyan nincs, meg nem volt, csak vezettél egy ilyen topikot.

#619464 Ricsi Előzmény: #619445

Hát, a holdat már meghaladtuk, most már tényleg csak a csillagos ég marad. De sosem szabad elfelejteni, 5 500 körül van egy rés, és nem lepődnék meg, ha leesne oda. Látom, te is shortban gondolkozol, de bármikor longra adod a fejed, ez a szint mindig jusson eszedbe!!!!!

:DDD Nekem nagyon régen…

#619462 Ricsi

:DDD

Nekem nagyon régen volt shortom, azt a topicot csak vezettem, és még most is azt mondom, megfelelő türelemmel lehet vele pénz keresni. Nekem az kicsit lassú, bár most is vannak napok kötések nélkül.

Folyamatosan longban vagyok, hol kisebben, hol nagyobban. Most pl zártam egy részt 8 100 fölött, mert ez a mai nap kicsit érdekes volt, szerintem vissza fog nézni 8K alá. Ha nem, akkor is kerestem vele rendesen.

A jelenlegi módszerem, mert szeretném ha értenétek.

Veszek pl dax-ot 7000-n, 2 db-ot. A felét eladom 7 200-n, a másik fele nyitva marad, aminek az ára ebben a pillanatban 6 800. Ha megy felfelé, bizonyos távolságra nyitok megint 2 db longot, amivel ugyanezt csinálom.

Ha lefelé megy 7000-ről, akkor veszek megint egyet 6 800-on, így az eredeti 7 000 longom már csak 6 800. A felét megint lezárnám 7 200-on, és venném a következőt 7 300-on (6 800) + 500 pont.

A 6 800-as vételem már csak 6 400, ha oda visszaesik, akkor veszek megint 1-et. Ezt addig művelem, amíg a teljes nyitott állományt tudnám finanszrozni, ha beesik 4 000-re. Felfelé meg sosem fogom bezárni, mert ez egy piszok jó befektetés, ha majd felmegy a dax 30 000-re, akkor lesz annyit pénzem, hogy mással fogok foglalkozni.

De sosem fogom azt gondolni, már nem is eshet be 4 000-re, és nem vállalom túl magam. Amit meg termel, azt fel tudom élni.

Mondjuk csinálom ezt 40 000 Eur-al.

Veszek kettőt 7 000-n, tehát kell nekem fedezetnek (7000-4000)*2 = 6 000 Eur.

Ha felmegy 7 200-ra, és leesik 6 800-ra, akkor már csak (6800-4000)*2 = 5 600 Eur kell. Viszont kerestem 200 Eur-t, amivel azt csinálok, amit akarok.

Ugye, 7 000 vételre kell 6 000 Eur fedezet, 7 500-asra kell 7 000, 8 000-re kell 8 000 Eur, 8 500-ra 9 000, 9 000-re 10 000.

Közben amiket keresek azok az enyémek. Ennyire egyszerű...