Én ilyet nem mondtam. Az értékpapírpiac nem ér véget a részvénynél. A tőke 100%-át csak a gyerekek teszik fel egy részvényre.
Én ilyet nem mondtam. Az értékpapírpiac nem ér véget a részvénynél. A tőke 100%-át csak a gyerekek teszik fel egy részvényre.
http://hozamplaza.hu/hozamplaza/befalap_info.php?id=2042
http://hozamplaza.hu/hozamplaza/befalap_info.php?id=5942
http://hozamplaza.hu/hozamplaza/befalap_info.php?id=6292
"Jó, jó a vm is, de én nem látok benne semmi megváltót. "
Nem ugyanazon elvek szerint kezelik az alapjaikat.A VM-nek nem kedvez ez a környezet.
Hát én se! De jó drágán lehet hozzáférni mindegyikhez. Erre céloztam az előbb a átcsorgatásról.
Ebből én azt értelmezem hogy szerinted részvényeken nem lehet eredményesen kereskedni ezért meg kell osztani a tőkét valami másban is! Hogy van ez venni kell de keveset mert nem tudni mi lesz. Akkor most értek hozzá vagy csak találgatok?
persze, de sztem az eredményei se olyanok. Jó, jó a vm is, de én nem látok benne semmi megváltót. Buffett, Soros, Rogers stb a kezdetekkor sok-sok éven át 20% feletti éves hozamot produkáltak. Én gurunak olyat tartok, aki évek óta, de inkáb egy évtizede képes évi 15% felettire. Amíg kicsi a tőke, inkább 20 környékén poroszkáljon. Én ilyen magyar alapokról nem tudok.
"jó, de a concorde és bármelyik hazai nem egy templeton vagy quantum fund méret"
Persze Magyarország se akkora, mint az USA! A Concorde meg gyanítom nem annyi idős cég, mint a Templeton. A befektetésnek pont az a lényege, hogy olyan értékre találj rá, amit mások még nem vettek észre.
na én pont erre gondoltam a felkészültség fogalma kapcsán. Nem mindegy, hogy vki szerint az a tőzsde, ha e-start vesz, vagy az, hogy értékpapírpiacon a többi eszköznél magasabb hozamot céloz meg vállalható kockázattal. Sztem ez igenis lényeges különbség, és ez a hozzáálás segít csak egy újoncot elválasztani a magtól a pelyvát, ha még tapasztalat nincs.
" De engem továbbra is csak a részvény kereskedésben nyújtott teljesítmény érdekel."
Ilyen nincs, hogy CSAK! Amennyiben mégis, akkor te azok közé fogsz tartozni akikről azt írtad, hogy előbb v. utóbb elbuknak.
jó, de a concorde és bármelyik hazai nem egy templeton vagy quantum fund méret....otp se nagy, csak régiósan nem törpe
Persze ettől még szakmailag lehetnek jobbak mindannyian, mint akik globális reflektorfényben vannak
A megdöbbenésemet talán pont ez váltotta ki, hogy miközben vannak Mo.-on dokumentálható mutatványok,akár évtizedes múltra is visszakövethetően vannak emberek akik az E-Star féle papíroktól várják a megváltást. Igaz a kerályin biztos többet foglalkoztak az E-Starral, mint értelmes emberek gondolatainak a bemutatásával.
Az államit nézem akkor is ha nem a király van hatalmon:) A kötvény meg nem részvény kereskedelem. Mint említettem engem az értékpapírokból a részvények érdekelnek. Annak is kereskedés része nem a tartása. Persze írhatod hogy hogy szokás ezt mívelni mint pl vakmajom a tőke 80% állampapírban tartja többnyire. De engem továbbra is csak a részvény kereskedésben nyújtott teljesítmény érdekel.
"vagy még inkább alapokat) kezelnek"
A felsoroltak mind alapkezelők, és nem tegnap kezdték a mutatványt. A Szabó László nem mellesleg a Concorde egyik alapítója és résztulajdonosa is.
" az M1-en nem nagyon láttam őket mint sikersztorit bemutató dokumentumfilmet."
Lehet az a baj, hogy a kerályi agymosót nézed nem az életet.Amúgy két név az említettek közül otp-s. Szalmát egyenesen a magyar kötvényguruként szokták emlegetni.
Ezt nyilván nem gondoltad végig. Nyugodtan keress rá az alapjaik, Zsiday esetében a Plotinus teljesítményére is!
pedig azt hittem, a guruhoz közelebb áll a valóságshow szereplő. :)
De tényleg, akiket guruként szokott a sajtó emlegetni, jellemzően hatalmas vagyont (sajátot, vagy még inkább alapokat) kezelnek és állandó interjúalanyok a nemzetközi porondon. Ilyen pedig sztem se volt utóbbi 20 évben Magyarországról, Soros Kosztolányi egyértelmű, hogy e kategória, csak épp nem az elmúlt 20 évben íveltek fel
Számomra igen. Mondjuk a Big Brotherben nem szoktak szerepelni. Szakmai elemzéseiket vagy a velük készült interjúkat mindig elolvasom......,továbbmegyek tartom mindegyiküket.
Szerintem egy doboz gyufáravalót sem kereshetsz a tanácsaikkal.
"Alapvető kockázatkezelés. "
Az én agyam sajátosan működik, nem tudok befogadni ilyen elméletet:) Ha valamit jól csinálsz az már magában hordozza a kockázatkezelés valamilyen módját. Nincs szükség még egy plusz kockázat megosztásra. A trédelés és a befektetés két külön dolog engem a kereskedés érdekel.
A nevek amiket említesz hát nemtom nem erre gondoltam olyan igazi tréder aki ott szerezte a vagyonát és nem abból él hogy másokét átcsorgassa a maga zsebébe:) Nem nagyon ismerem őket így nem is akarom kritizálni munkájukat az M1-en nem nagyon láttam őket mint sikersztorit bemutató dokumentumfilmet.