Regisztráció Elfelejtett jelszó

topicban elkezdett tradek

Re: lezartak

#694459 Janicroft Előzmény: #684092

Figyeled a SKUL-t? Én muszáj voltam eldobni anno bukóban, most meg itt a +28%, remélem te megtartottad!

Re: lezartak

#684092 rbbj11 Előzmény: #684079

legalább nem csak az fhb-ből kimaradást kell néznem...

csak jók lesznek idővel a hosszú távra vett papírok, muszáj jók legyenek

Re: nincs cím

#681504 Janicroft Előzmény: #650540

Ma zárul le az American Airlines és a US Airways (NYSE) összeolvadása. Az újonnan létrejövő cég részvényeivel így mától lehet kereskedni a tőzsdéken, melynek AAL lesz a tickerje. Az American Airlines vezérigazgatója szerint nehéz megmondani, hogy az ügylet után egy időre leáll-e az iparág konszolidációja.

Re: nincs cím

#675376 rbbj11 Előzmény: #675356

csak LCC, hogy a fészkes....de még 11-en is megérte volna ma beszállni...ejjjjjjjjjjjjjjj

A fenébe, hogy nincs annyi pénzem, hogy mindenből vegyek, amit érdemesnek tartok rá!

Re: nincs cím

#675356 Janicroft Előzmény: #651704

Nem tudom végül beszálltál-e, én nem, mert nagyon rizikósnak tartottam, viszont úgy tűnik a DOJ engedélyezi az összeolvadást, az AMR Corporation már +30%-ban is járt ma, jelenleg +18%-on adják-veszik....

Re: nincs cím

#673788 rbbj11 Előzmény: #673785

Egyrészt igazad van. Másrészt Ricsi tudtommal jelentősen továbbfejlesztett a naplózás abbahagyása óta, és többszörözte az eredményt.

Harmadrészt én itt, ahogy a bevezetőben is írtam 2 éve, csak a mindenkinek ajánlható, kis volatilitásra törekedő, banki kamatokat jelentős kockázat nélkül meghaladó pozikat naplóztam.

Ami vagyon gyarapításra javasolt, azt a másik topikomban találod, de ott az időtáv is egészen más, évek, évtizedek. Ott is érdemes lesz egy vonalat húzni, de mondjuk ott nem 2, hanem 5 év után. Ott én évesen 25%-ra számítok.

És sosem maga a hozam a lényeg, hanem a kamatos kamat. Az viszont nagyon jelentős. Vissza kell forgatni a 10%-ot, és nem kivenni. Ez az egyetlen megoldás. Kezdje vki 5 millióval a tőzsdét, de ne akarjon belőle megélni 20 évig. Vagy legalább 15-ig. Számold ki évi 10% kamatos kamattal 15 évvel későbbre a tőkét. Utána már kiveheted a dupláját is annak gond nélkül, amiből megélnél ;)

Én nagyon remélem, h. minél többen úgy gondolkodnak itt a fórumon, ahogy leírtam. Ha igen, akkor 10-15 év múlva nagyon sok nagyon vagyonos ember lesz az egykori fórumozókból ;)

Bocsánat, hogy beleszólo…

#673785 Amatoregy

Bocsánat, hogy beleszólok.

Ha jól emlékszem Ricsi (ha zárt volna minden pozit) 7 %/év-et, rbbj11 pedig éves szinten 9 %-ot ért el.

Most egy kicsit más megvilágításba helyezném az elért eredményeket. Az egyszerűség kedvéért vegyünk reálisan elérhető hozamnak 10 %-ot. (Ez kicsit több, mint amit a kollégák elértek - már ha nevezhetem őket kollégának - ez ugye - a nevem miatt is - számomra megtiszteltetés). Na félre az udvarlással.

Induljunk ki 10 %-ból. Ez (mint itt néhányan hiszik) kevés a megélhetéshez és mégkevesebb a meggazdagodáshoz.

A példa kedvéért havi megélhetési költségünk stabilan 300.000 Ft. (Szerintem nagyon keveset mondok, de legyen ennyi.) Akkor éves szinten 3,6 M Ft. Vagyis kell lenni 36 M Ft tőkének, hogy megéljünk. Ez nem kevés, szerintem kevesen tőzsdéznek ennyivel, pláne ha még azt a szabályt is figyelembe vesszük, hogy csak azzal vagyunk itt ami nem hiányzik sehonnan és nem fáj ha elveszítjük. Legyen ez mondjuk a pénzünk/vagyonunk 30 %-a. Inkább pénzt irnék, mert a vagyon sok esetben nehezen mobilizálható. Mondjuk a nevemen van a Lánchid, hát értékesnek értékes, de ki veszi meg. Szóval akkor nagyságrendileg 100 M Ft-unk van.

Tehát ennyiből élünk meg (tudom a pénz többi része is hoz, de figyelembe véve a biztonságos banki betéteket azzal most nem számolnék.)

Ahhoz, hogy érdemben gyarapodjun a vagyonunk ennél jóval többre van szükség.

Az egészből azt szerettem volna kihozni - és egyúttal gratulálni az elért eredményekhez - hogy a tőzsdén való megélhetéshez és a vagyon gyarapodásához eszméletlen nagy összegek kellenek az induláshoz. Persze vannak akik ennyivel játszanak, de azok nem itt irogatnak szerintem. Ők azok akik itthon simán mozgatják a könyvet jobbra vagy balra.

Re: lezartak

#672528 tozsdenyul Előzmény: #672504

nem tudok hozzászólni, mert ez a fajta kereskedés nem asztalom, de sok ilyen stílusú topik elférne errefelé

Re: lezartak

#672524 rbbj11 Előzmény: #672521

de mondtam, hogy folytatom saját topikban is, csak más időtávon. Fel is hozom azt a topikot, ahol folytatom, csak kicsit másképp, l. lentebbi írás.

De kösz, hogy értékeled az eddigieket.

Re: lezartak

#672521 Janicroft Előzmény: #672504

Én biztos megsiratom, jókat diskuráltunk itt részvényekről, mondjuk ezt a jövőben is meg tudjuk tenni egyedi topikokban, bár nem nyit az ember mindig topikot minden egyes részvényhez.