Regisztráció Elfelejtett jelszó

topicban elkezdett tradek

Re: nincs cím

#618472 Boby. Előzmény: #618466

Én ilyet nem mondtam. Az értékpapírpiac nem ér véget a részvénynél. A tőke 100%-át csak a gyerekek teszik fel egy részvényre.

#618466 Rozsdáskilincs Előzmény: #618454

Ebből én azt értelmezem hogy szerinted részvényeken nem lehet eredményesen kereskedni ezért meg kell osztani a tőkét valami másban is! Hogy van ez venni kell de keveset mert nem tudni mi lesz. Akkor most értek hozzá vagy csak találgatok?

#618462 rbbj11 Előzmény: #618459

persze, de sztem az eredményei se olyanok. Jó, jó a vm is, de én nem látok benne semmi megváltót. Buffett, Soros, Rogers stb a kezdetekkor sok-sok éven át 20% feletti éves hozamot produkáltak. Én gurunak olyat tartok, aki évek óta, de inkáb egy évtizede képes évi 15% felettire. Amíg kicsi a tőke, inkább 20 környékén poroszkáljon. Én ilyen magyar alapokról nem tudok.

#618459 Boby. Előzmény: #618452

"jó, de a concorde és bármelyik hazai nem egy templeton vagy quantum fund méret"

Persze Magyarország se akkora, mint az USA! A Concorde meg gyanítom nem annyi idős cég, mint a Templeton. A befektetésnek pont az a lényege, hogy olyan értékre találj rá, amit mások még nem vettek észre.

#618455 rbbj11 Előzmény: #618451

na én pont erre gondoltam a felkészültség fogalma kapcsán. Nem mindegy, hogy vki szerint az a tőzsde, ha e-start vesz, vagy az, hogy értékpapírpiacon a többi eszköznél magasabb hozamot céloz meg vállalható kockázattal. Sztem ez igenis lényeges különbség, és ez a hozzáálás segít csak egy újoncot elválasztani a magtól a pelyvát, ha még tapasztalat nincs.

#618454 Boby. Előzmény: #618448

" De engem továbbra is csak a részvény kereskedésben nyújtott teljesítmény érdekel."

Ilyen nincs, hogy CSAK! Amennyiben mégis, akkor te azok közé fogsz tartozni akikről azt írtad, hogy előbb v. utóbb elbuknak.

#618452 rbbj11 Előzmény: #618444

jó, de a concorde és bármelyik hazai nem egy templeton vagy quantum fund méret....otp se nagy, csak régiósan nem törpe

Persze ettől még szakmailag lehetnek jobbak mindannyian, mint akik globális reflektorfényben vannak

A megdöbbenésemet talán …

#618451 Boby.

A megdöbbenésemet talán pont ez váltotta ki, hogy miközben vannak Mo.-on dokumentálható mutatványok,akár évtizedes múltra is visszakövethetően vannak emberek akik az E-Star féle papíroktól várják a megváltást. Igaz a kerályin biztos többet foglalkoztak az E-Starral, mint értelmes emberek gondolatainak a bemutatásával.

#618448 Rozsdáskilincs Előzmény: #618442

Az államit nézem akkor is ha nem a király van hatalmon:) A kötvény meg nem részvény kereskedelem. Mint említettem engem az értékpapírokból a részvények érdekelnek. Annak is kereskedés része nem a tartása. Persze írhatod hogy hogy szokás ezt mívelni mint pl vakmajom a tőke 80% állampapírban tartja többnyire. De engem továbbra is csak a részvény kereskedésben nyújtott teljesítmény érdekel.

#618444 Boby. Előzmény: #618436

"vagy még inkább alapokat) kezelnek"

A felsoroltak mind alapkezelők, és nem tegnap kezdték a mutatványt. A Szabó László nem mellesleg a Concorde egyik alapítója és résztulajdonosa is.

#618442 Boby. Előzmény: #618429

" az M1-en nem nagyon láttam őket mint sikersztorit bemutató dokumentumfilmet."

Lehet az a baj, hogy a kerályi agymosót nézed nem az életet.Amúgy két név az említettek közül otp-s. Szalmát egyenesen a magyar kötvényguruként szokták emlegetni.

#618437 Boby. Előzmény: #618432

Ezt nyilván nem gondoltad végig. Nyugodtan keress rá az alapjaik, Zsiday esetében a Plotinus teljesítményére is!

#618436 rbbj11 Előzmény: #618433

pedig azt hittem, a guruhoz közelebb áll a valóságshow szereplő. :)

De tényleg, akiket guruként szokott a sajtó emlegetni, jellemzően hatalmas vagyont (sajátot, vagy még inkább alapokat) kezelnek és állandó interjúalanyok a nemzetközi porondon. Ilyen pedig sztem se volt utóbbi 20 évben Magyarországról, Soros Kosztolányi egyértelmű, hogy e kategória, csak épp nem az elmúlt 20 évben íveltek fel

#618433 Boby. Előzmény: #618426

Számomra igen. Mondjuk a Big Brotherben nem szoktak szerepelni. Szakmai elemzéseiket vagy a velük készült interjúkat mindig elolvasom......,továbbmegyek tartom mindegyiküket.

#618429 Rozsdáskilincs Előzmény: #618419

"Alapvető kockázatkezelés. "

Az én agyam sajátosan működik, nem tudok befogadni ilyen elméletet:) Ha valamit jól csinálsz az már magában hordozza a kockázatkezelés valamilyen módját. Nincs szükség még egy plusz kockázat megosztásra. A trédelés és a befektetés két külön dolog engem a kereskedés érdekel.

A nevek amiket említesz hát nemtom nem erre gondoltam olyan igazi tréder aki ott szerezte a vagyonát és nem abból él hogy másokét átcsorgassa a maga zsebébe:) Nem nagyon ismerem őket így nem is akarom kritizálni munkájukat az M1-en nem nagyon láttam őket mint sikersztorit bemutató dokumentumfilmet.