Már ez is komolytalan ár vsz, de még ennél lejjebb, hát hová kérdem én. Majd kiderül. :)
Örömteli lenne egy kis tőkeinjekció a papírba, és úgy a komplett piacunkra.
Már ez is komolytalan ár vsz, de még ennél lejjebb, hát hová kérdem én. Majd kiderül. :)
Örömteli lenne egy kis tőkeinjekció a papírba, és úgy a komplett piacunkra.
eladtam 20-23ig..most elég sokat vettem...16-15ön álltam..reggel meglátom mennyit..
Szelvenyvagas elotti 3 hetben csak nem csinal mar 3 piros gyertyat...
Igazán az a probléma vsz, hogy itt vagyunk célegyenesben lassan osztalék témában, és elnézve a kereskedést se forgalom semmi olyat nem látok ami nagy örömmel töltene el.
Nagyon visszafogott formában van a papír finoman szólva. :)
ezért adtam el a felét... Nem tört még ki, így sajnos nem várható a 460
Ennyiért nagyon nem szívesen adnám el én sem. Hát igen azzal nem is számoltam, hogy az osztalékkal előre megkapod a hozamot, tehát azt be is fektetheted. Az is akár csak egy bankbetétben tőkére vetítve 1% körül fial egy év alatt.
Ha csak jövő év tavaszáig számolsz kb 300 körüli árfolyamnál vagy 0-ban. Egy 400 körüli árfolyammal plusz 80-100 Ft osztalék felvétel, nem hangzik az sem rosszul.
Csábító a dolog, de nekem személy szerint sokkal jobban tetszene, ha a mostani vágás előtt célozgatnánk az 500-at. :)
De hát úgy látszik a piac nem pörgött rá a témára.
Az irány, az már jó is lenne ugye! Egyébként ha más nem is, ez a két szerencsétlen most biztos segteni fog az emelkedésben! Bár lehetséges, hogy a Gyurcibá titkos taktikai fegyverizéjével is többre mennénk most(mondjuk kizárt...)
Ahogy látom, nagyon szeretnék lejjebb tuszakolni, és megy is nekik....
Én nem adom el ennyiért, inkább megtartom hosszútávon. Jövő májusig kb 90 Ft osztival számolva nem rossz, különösen úgy, hogy az osztalékból a réssel le nyitásnál megint veszek (mint a kamatos kamat)
Szóval ezt így végiggondolva vsz a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a következő 1-2-3 évben lesz egy olyan időszak mikor 500-600 között legalább forog (plusz osztalékok).
Ami ezt leginkább keresztülhúzhatja , derék forradalmár testvéreink szétbarmolják vhogy. Esetleg ha a cég a piaci versenyben annyira lemarad, hogy leépül, de hát ennek mennyi realitása lenne fene tudja. Azért gazdáknak Dt-nek van egy kis tapasztalata a területen, és gondolom nem azért ruháztak ide be, hogy leépüljön az egész .
azért a cég állami szívatásának is vannak korlátai. Bankoknál egyszerűen gazdasági érdek, itt is gazdasági érdek és mellette még az EU-s szabályok. Már a különadóval egyértelműen EU-s jogot sértettek. Csak hát ez is ki tudja hány éves téma amíg ezt a ****kalapkodást a helyére rakják.
Mondhatni ez egy elég nehéz döntés mit kéne itt lépni.
Ez is lehet, de ha sokan érdeklődnének akkor ezt nem tudnák megjátszani mert egymás elől kapkodnák el még vágás előtt, de nem úgy néz ki.
Ha most úgy számolok , hogy amennyin vettem az közel 13%-os osztalék hozam 50 Ft mellett tbsz-en. Hát az tesók között is közel 3 éves rövid állampapír hozam 4,5 % körül jár már a rövid hozam a hosszú hozamok is 6 körül tegnap 6 alatt is volt 10 éves hozam.
3 éves időtartamban számolok, legeslegrosszabb esetben ki kell fizessen 3 év alatt legalább 80-100 Ft osztalékot mondjuk jövőre 40 , utána 35- 30 vagy ilyesmi. Akkor jó 3 év alatt felvettél 150 Ft osztalékot (az ideivel együtt) ami kb 40% oszthozam. 3 év alatt. Szóval az árfolyam le kellene zuhanjon 200 közelébe ahhoz , hogy a buliból úgy gyere ki, hogy kb ott legyél mintha 3 évig állampapírban tartottad volna a pénzt.
Ez azért meredek lenne. Szóval nem igazán értem a piac árazását, de hát ez van.
(persze kérdés pl következő 3 évben mennyi lesz átlag állampapír hozam, lehet a mostaninál feljebb, de akár lejjebb is)
Szerintem, azért valakik csak szeretnének ezen keresni, majd hamar "visszamutyizzák" a rést.... vagy nem
Hát odaadni egy olyan részvényt ami 12%-ot hoz osztalékban (2, 2,5 éves állampapír hozam jelenleg) ennyiért, ez fizikai fájdalmat okozna nekem. :)
De lehetséges, hogy mégis ez a jó döntés. Nem tudom tényleg, nem értem miért nem megy, illetve csak azt tudom elképzelni, hogy ez a sok bizonytalanság ami van azt így fogadja el a piac.
Most mondanám azt el kell rakni mint a befőttet , de egy Otp-ben jobban bízom hosszú távon. Azt még a forradalmárok sem tudják szétbarmolni, ez a cég sebezhetőbb vsz.
Még várok, most 400 körül lesz szelvényvágás vissza adják oda? Az már tényleg csúcs lenne.
Elvárások, ugyan... még a 435-ös árfolyamtól is messze van amit ugye vágásra terveztem(a 458 csúcshoz meg pláne, de majd 2 nap alatt behozza a lemaradást....:-)
Én erre a három hétre már nem terveztem emelkedést! Látod, eddig be is jött... Nekem itt valami nagyon gyanús, na mind1, ha ez így megy tovább lassan dobom az egészet (de ezt csak az ellenfél megtévesztésére írom, mert dehogy dobom, vagy mégis!? :-)
Eladnám most fele annyit keresnék kb mintha felvenném az osztalékot. Pff hát nincs igazán kedvem eladni ilyen áron, legszerényebb elvárásom 450 volt.
3. 3 hetes eddig ló****. Te mit csináltál eladtad ?
Mondtad egy párszor. :)
Türelemjátékot akarnak játszani, játszhatjuk, de elég értetlenül állok a papír mozgása előtt.
Ezt vki mondja nekem osztalékbejelentés napján , hogy 3 héttel osztalék előtt 41x-en lesz még mindig a papír, hát furcsán néztem volna rá. Erre tessék.
Múlt héten és amit eddig ezen a héten csinál az nagyon nem illeszkedik a terveimbe. A 0 -nál is kisebb forgalom mellett inkább csorog le.
Nincs gááááz! Tudod! akinek halálhírét keltik, az sokáig fog élni.... Persze az esetünkben az is lehetséges, hogy tényleg meghót! Mondtam már, hogy ez a részvény(is) egy f@s!? :-)