Regisztráció Elfelejtett jelszó

Még szokatlanabb válasz avagyonról, vagyonosodásról, tőzsdéről,

törölve

#613351 Előzmény: #613350

Szerintem pont az a mai kapitalizmus sajátja, hogy igenis, nincsen éles határvonal a tőkés és a munkás között, mert egyszerre bárki lehet mindkettő valamennyire. AT szerint ez marxizmus, szerintem meg pont ez az, ami teljesen értelmetlenné teszi a marxizmus, mert marxista nézőpontból ezt a társadalmat már nem lehet leírni, így kritizálni sem, ez az a pont, amikor a marxizmus végleg elbukott. Mint már írtam, korábban, Marx maga még a városi értelmiséget nem sorolta a proletár osztályba, a mai kommunisták ezt teszik, mert különben mára már alig lenne társadalmi bázisuk, ezért minden bérből élőt proletárnak tekintenek, ezzel válaszoltak a kor kihívásaira, de onnantól kezdve, hogy a tőke már túl nagy arányban nem kizárólag a nagybüfik tulajdona, teljesen értelmét veszíti a rendszer marxista kritikája, ezt az ideológiát már nem lehet módosítani, úgy hogy korszerű legyen, teljesen felesleges a kapálódzás, amit AT itt megejt.

Re: közép/felsőosztály

#613350 lagwagoner Előzmény: #613339

"És nem azért, mert ez valami lenézés, hanem az, hogy nem élhetsz egyszerre két világban! Ez lehetetlen! Impossible mission. Itt most nem arról értekezünk, hogy Diana óvonő volt amellett, hogy főnemes és elképesztően gazdag volt, hanem arról értkezünk, hogy egy alkalmazott legyen alkalmazott és legyen büszke arra, hogy az. EZ NEM SZEMTELENSÉG. Igenis lehessen valaki büszke az állására, munkájára, és AZT KELL ÉREZNIE, hogy fontos."

értem én, és aggályaidat is. De miért ne költhetné egy melós a rezsin felüli pénzét értelmetlen amortizálódó kütyük helyett értékálló mobilkütyüket gyártó cégbe pl.: Nem illeti meg a lehetőség, hogy valami értékteremtőbe fektessen? Államkötvényeken felül...

Theát nem munka helyett, hanem mellett!!

"Ettől azonban nem tőkés leszel, hanem egy előrelátó gondos ember, akinek a gyereke már akár tőkés is lehet. Ez egy generációs családépítésnek az egyik fontos lépcsője, de ehhez például az a születési mentalitás kell, hogy a gyerek vigye tovább a vagyont és egyre többé váljon. "

Az is valami, a MOL MTEL részvény osztaléka százalékosan nagyon alatta van aMÁK-nak, a MOL kötvény alapcímlete meg 20 millió HUF (ha jól emlékszem). Igaz nagyon sok bef.alapon keresztül vehetsz ilyeneket (nekem is van jó néhány, amikben ilyenek vannak, meg FHB, OTP stb...).

#613346 lagwagoner Előzmény: #613325

Igen ezt a cikket én is belinkeltem és sok igazság van benne.

Én csak azt nem értem, hogy ide miért kell marxistázni (jó én is beidéztem, hogy Marx osztályelmélete érezhető benne, de ezt nem minősítésként értettem, hanem h egy filozófustól származik ilyen pont.)

De mint neked is írtam, és ha nevén nevezzük a gyereket, attól még a gyerek nem változik. Hogy a Lenin út holnaptól Gyöngyvirág út, attól az út, a házak, az emberek ugyanazok maradnak. Szóval nem értem ezt az ideológiai feszengést...miért fontos ez, és a kispolgárral mi a baj (ha ahhoz egy kiszámítható egzisztencia tartozik, még ha szerényebb is, de kiszámítható).

Én matematikai besorolás miatt "vitatkoztam" veled, hogy a medián miatt mi a középosztály.

Valami eszembe jutott: valakinek van 300e HUF havi alkalmazotti jövedelme és 300e HUF-os tőkejövedelme. Elbocsátják, és az új helyen 150e-ért alkalmaznák (ugyan az a munka). Elvállalja?

"És egyebekben mivel ezzel tölti el az életét, ezért nem is csinál semmi hasznosat, és ezért nem is lesz belőle senki sem. És ezért természetesen a kormány a hibás, akit el kell zavarni, hogy eljöjjön a marxizmus, amiben végre újraosztják a lapokat és amiben ő is lehet még pufajkás."

Pedig minden osztály élhetne szimbiózisban, ha elfogadná sorsát. Ma már szinte a melós (kollégámmal csak elit prolinak nevezzük az önérzetes 20-as 30-as éveikben járó hitelből éldegélő facebookolós emberkéket, akik nagyon ****ának érzik magukat) sem akar lehajolni a porba (meghúzni a csavart). Csak nekem szol a főnök, hogy mi a f@szért nem megy az adott gépészeti egység, hogy képtelenek vagyunk rá megcsinálni. Semmi probléma abba hagyom a laptopomon az ajánlatkérő levél írását, kicsoszogok a klimatizált irodából és két csavart meghúzok (holott közgazdasági végzettségem van szemben az elit proli gépészekkel) a porban, de semmi gond, engem nem érdekel, hogy a pénzemért söpörni kell, csavart húzni, csigát takarítani vagy svájcba ajánlatkérő levelet írni. De akkor ne is köpködjenek az elitproli kollegák, hogy másfélszer több a fizum és tőkejövedelmem is van. Mondtam is nekik, hogy a kocsmában nyugodtan sírjatok és köpködjetek rám a jelzáloghiteleitekkel együtt....:-)

Na meg is volt a panaszkodásom :-) De ez így van valóban. Ma már mindenki egyenlő és jár a tuti....

#613339 Előzmény: #613331

"Nekem régi vágyam hogy az alkalmazotti osztály saját vagyonával közelebb kerülhessen a tőkés világhoz"

NEIN! NEIN! NEIN! SZÓ SEM LEHET RÓLA!

És nem azért, mert ez valami lenézés, hanem az, hogy nem élhetsz egyszerre két világban! Ez lehetetlen! Impossible mission. Itt most nem arról értekezünk, hogy Diana óvonő volt amellett, hogy főnemes és elképesztően gazdag volt, hanem arról értkezünk, hogy egy alkalmazott legyen alkalmazott és legyen büszke arra, hogy az. EZ NEM SZEMTELENSÉG. Igenis lehessen valaki büszke az állására, munkájára, és AZT KELL ÉREZNIE, hogy fontos.

EHHEZ azonban nem azon keresztül vezet az út, hogy belőlük legyen a tőkés, hanem abból az irányból, hogy ők fognak össze, értik meg, hogy miről szól ez, ÉS NE TŰRJÉK EL, hogy hülyének nézzék őket. De ennek nem most, nem egy recesszió közepén van itt az ideje. MOST NEM alkalmas az idő erre. Most fontos az állás mindenkinek, de itt meg kell érteni, hogy NINCS KÜLÖNBSÉG a munkavállaló és a munkaadó között, hiszen mig a munkavállalónak az állására, a munkáltatónak a szerződéseire van szükség. Ugyanabban a hajóban eveznek, össze kell fogni, mert másképpen nem megy.

És utána, ha majd kicsit jobb lesz, ha már lesznek állások és olyan tudás a munkavállaló kezében, hogy válogathat, akkor majd megtanulja, hogy az ostoba főnöknek be kell inteni, mert akkor az ostoba főnököt fogják kirúgni. MERT EZ A REND. A főnök dolga az irányítás, de nem az uralkodás. Az a tulajdonos joga. És a tulajdonosnak hidd el, nem a főnök a fontos, hanem az alkalmazottai. Ha a főnök a hülye, akkor az fog repülni. Mert ez a normális működési modell.

"Hogy meg legyen a munkásnak is a lehetősége, hogy egy átlátható cégben vegyen részesedést (cégnek forrást juttatva), akár egy általad említett állami kockázati tőkealapon keresztül."

Szvsz most is vehetsz MOL és MTEL részvényt példának okáért, azért nem vagy te kizárva a részesedésből, csak érteni kell, hogy ettől nem tulajdonos leszel, hanem csak lesznek részvényeid is. Ettől azonban nem tőkés leszel, hanem egy előrelátó gondos ember, akinek a gyereke már akár tőkés is lehet. Ez egy generációs családépítésnek az egyik fontos lépcsője, de ehhez például az a születési mentalitás kell, hogy a gyerek vigye tovább a vagyont és egyre többé váljon. Ha ez nincs, akkor érteni sem fogják mások azt, amiről beszélsz. Én értem, de szerintem pár embertől eltekintve fel is soroltam azokat, akik egyből értik, hogy miről beszélsz.

MA.

Aztán idővel egyre többen fogják érteni, megérteni és követni.

Mert ez az élet rendje, és attól, hogy eddig ezzel szembe ment a világ, azzal csak megcsalni lehet az életet, de a rendet megváltoztani nem lehet. Most éppen szépen áll vissza a világ, recseg és ropog is a hazugság.

"Ezáltal a munkás jövedelme kiegészül, öngondoskodik, serkenti a gazdaságot, valahol morálisan is fejlődik (jó gazda szellem), és öntudatosabb is lesz, és sok év múltán kevésbé lesz kiszolgáltatott."

Ha a manyup topicban írtad volna, akkor hangosan és nagy ívben bólogatnék, hogy "igen, ez az ÖNGONDOSKODÁS". IGEN, így kell gondolkodni egy alkalmazottnak.

"Mi volt a 90-es években ezzel szemben? Ugye a dolgozóknak kellett juttatni a privatizált cégeknél dolgozói részvényt. De előre megfenyegették azt aki nem akarja eladni, hogy azt a részvényátadás előtt kirúgják (nyilatkozat is volt talán), és akkor nem kell mit eladnia :-/"

Voltak ennél cifrább történetek is, de az már a mult, és nincs köze a tőkéssé váláshoz. Rabolni, ötös lottót megnyerni is lehet, de ezek könnyen jött, könnyen menő pénzek. Szinte mindig.

törölve

#613338 Előzmény: #613325

"És röviden összefoglalva a lényeg az, hogy az alsó, közép és felső osztályt valójában egyáltalán nem a jövedelem határozza meg, hanem ez a fajta gondolkodási képesség, amely vagy képessé tesz valakit az adott osztályra, vagy soha nem lesz képes oda tartozó lenni, viszont egész életében küzdhet azért (például trollkodással), hogy elhitesse magával, hogy ő is ér annyit, mint a másik, mert ezek a marxizmus igéi. "

Nem, ezek a kapitalizmus igéi, lásd "amerikai álom". Persze igaz, hogy nem jön össze mindenkinek, de kategorikusan determinálni az embereket, az amolyan komcsi vagy náci szokás. Igen, a nácik faji alapon hirdették, a komcsik osztály alapon, totál részletkérdés, hogy eközben a munkásosztály felemelkedését hirdettétek.

törölve

#613336 Előzmény: #613320

"és a marxizmus vörös csillaga újra beragyoghassa az eget, amely alatt a gépfegyverrel és az IP tiltás szabadkártyájával a kezükben, dühtől habzó szájjal üldözhetné azokat, akik rühellik a magafajtáját. "

Micsoda igazság ez, csak be kell helyettesíteni ide a moderációt :-)

törölve

#613334 Előzmény: #613320

Amúgy mulatságos, amit a magad fajtájáról írsz, minden szavad igaz rád.

törölve

#613333 Előzmény: #613320

Újra bemutatkoztál? Én már jó ideje mondom lagwagoner-nek, hogy csak súlyosbodik a helyzet, ha téged etet, de nem fogadja meg a tanácsom.

#613331 lagwagoner Előzmény: #613320

OK. :-) Visszatérve.

Nekem régi vágyam hogy az alkalmazotti osztály saját vagyonával közelebb kerülhessen a tőkés világhoz, és ne csak téveszmék (féligazságok) keringjenek a dolgozók között a tőkésekről/vállalkozókról. Hogy meg legyen a munkásnak is a lehetősége, hogy egy átlátható cégben vegyen részesedést (cégnek forrást juttatva), akár egy általad említett állami kockázati tőkealapon keresztül. Ezáltal a munkás jövedelme kiegészül, öngondoskodik, serkenti a gazdaságot, valahol morálisan is fejlődik (jó gazda szellem), és öntudatosabb is lesz, és sok év múltán kevésbé lesz kiszolgáltatott.

Mi volt a 90-es években ezzel szemben? Ugye a dolgozóknak kellett juttatni a privatizált cégeknél dolgozói részvényt. De előre megfenyegették azt aki nem akarja eladni, hogy azt a részvényátadás előtt kirúgják (nyilatkozat is volt talán), és akkor nem kell mit eladnia :-/

#613325 Előzmény: #613263

Érdekes, de megint itt egy cikk azzal kapcsolatban, amit írtam :)

http://www.portfolio.hu/vallalatok/ongondoskodas/gfk_gyermekkorban_dol_el_ki_hogyan_kezeli_a_penzt.182424.html

"A GfK Hungária 2012 őszén mélyreható kutatásban vizsgálta az átlagosnál magasabb jövedelemmel rendelkező - azaz affluens - banki ügyfelek gondolkodását, igényeit és elvárásait. A kutatás a "módosabb" ügyfelek körében három csoportot különböztet meg elsősorban az attitűdjeikben megfigyelt eltérések alapján, ami alapvetően meghatározza, hogyan kezelik pénzügyeiket és azt is, hogy hosszabb távon kiből válik nagy valószínűséggel vagyonos ügyfél. A kutatás egyik fő megállapítása az, hogy nem a rendelkezésre álló jövedelem határozza meg leginkább, hogy egy személy hogyan gondolkodik a pénzügyekről és milyen szintű kockázatokat hajlandó vállalni, az okokat sokkal mélyebben kell keresni - derül ki a publikált elemzéséből."

De azért ez az igazi, amit pont a tőkével kapcsolatban írtam :)

"A marketing-pszichológiai magyarázat szerint a pénzzel kapcsolatos tanult elképzelés, szülői programozás (!ÍGY!) határozza meg leggyakrabban, hogy hogyan kezeljük pénzügyeinket, mennyire merünk kockázatot vállalni, és milyen belső motivációs tényezővel rendelkezünk e téren."

Tőkésnek születni kell, mert ezt érezni kell. Meg lehet tanulni sok mindent, de a készséget vagy megszerzi gyerekkorban valaki, vagy sem. Ezért vehető le az, szintre azonnal, hogy ki az, aki csak játssza az eszét és ki az, aki így gondolkodik :)

Lásd:

"A beszélgetések során az affluens ügyfelek körében is látható volt, hogy a pénzügyekkel kapcsolatos "belső tudattalan program" erősen meghatározza, hogy az úgynevezett "szegény-gondolkodás" (pénzzel és elvesztésével kapcsolatos félelem a fő motiváció) vagy "gazdag-gondolkodás" ("pénz gyarapszik, ha dolgoztatják", "ez kockázattal jár, de a veszteségből tanulhatok") jellemző az ügyfelekre."

És pontosan erről beszéltem én.

Sőt mi több, pontosan ERRŐL:

"A "belső program" megváltoztatása pedig nem egyszerű, ehhez nem elég a jövedelem folyamatos növekedése sem, hanem tudatos "belső lépésre" van szükség, amely sokaknak talán nem is sikerül."

Egészen pontosan, VANNAK kivételek, akiknek sikerül. A többségnek esélye sincs erre, hiszen ez képesség és nem tanult dolog. De csak gondoljon bele bárki: AKI DOLGOZIK, HOGY MEGÉLJEN, ANNAK HOL LESZ ERRE IDEJE? :)

Oszt, ha néha valaki el is meséli ezt, azt meg lemarxistázzák, hogy elfedjék niemandságukat, és behülyítsék azokat, akik nem értik, hogy szó sincs arról, hogy mindenki egyenlőnek születik egyenlő esélyekkel. Soha nem volt erről szó, soha nincs és soha nem is lesz erről szó (remélhetőleg. Ha lesz, akkor az==mátrix).

"Az alapgondolkodás nagymértékben meghatározza, hogy az ügyfél mennyire képes a kockázatokat kezelni, milyen pénzügyi termékekben gondolkodik, és milyen üzenetekkel, ígéretekkel lehet hatékonyan megszólítani."

Röviden: Valaki vagy tud vállalkozni és a pénzzel foglalkozni, vagy nem. És ezt valaki minél előbb felismeri, annál boldogabb lesz. Aki pedig a másik útra téved, annak vége van, és még akkor is vége van, ha ezt elsőre fel sem ismeri.

És röviden összefoglalva a lényeg az, hogy az alsó, közép és felső osztályt valójában egyáltalán nem a jövedelem határozza meg, hanem ez a fajta gondolkodási képesség, amely vagy képessé tesz valakit az adott osztályra, vagy soha nem lesz képes oda tartozó lenni, viszont egész életében küzdhet azért (például trollkodással), hogy elhitesse magával, hogy ő is ér annyit, mint a másik, mert ezek a marxizmus igéi.

És egyebekben mivel ezzel tölti el az életét, ezért nem is csinál semmi hasznosat, és ezért nem is lesz belőle senki sem. És ezért természetesen a kormány a hibás, akit el kell zavarni, hogy eljöjjön a marxizmus, amiben végre újraosztják a lapokat és amiben ő is lehet még pufajkás.

#613320 Előzmény: #613263

Kicsit nehéz így beszélgetni a nagyon beteg unatkozó troll miatt, de azért csak folytassuk, végülis pörgeti a forumot, a topicot, az is valami, hátha Kisshercegnek hozza a pénzt ezzel :)

*

Naszóval, NE válaszolj neki, az ilyen nagyon beteg lelkületű sérült troll csak arra vár, hogy fontosnak, okosnak, szépnek, valakinek érezze magát. Arra, hogy elmondhassa azt, amit akar, hogy az igazásga napfényre kerüljön és a marxizmus vörös csillaga újra beragyoghassa az eget, amely alatt a gépfegyverrel és az IP tiltás szabadkártyájával a kezükben, dühtől habzó szájjal üldözhetné azokat, akik rühellik a magafajtáját.

Ezért nem kell vele szóba állni, mert akkor azt hiszi, hogy igaza van és kíváncsiak rá, ráadásul erre hivatkozva fog még hangosabban nyüszítve uszítani, hogy őt milyen jogon moderálják, amikor ő annyira fontos ember, hogy mindenki vele akar beszélgetni.

DO NOT FEED THE TROLLS

törölve

#613319 Előzmény: #613314

Ha lesz időm, írok egy greasemonkey scriptet, amivel úgy lesznek láthatóak a moderált kommentek, mint ha nem is lettek volna moderálva.

törölve

#613314 Előzmény: #613305

De a tied is, pedig már moderálva volt:

"Kinek milyen példa jut eszébe, mindent elárul az emberről :-D

Én virágosat mondtam, de fegyvereset. Tipikus marxista erőelvűség....:-DDDD

Építés - rombolás ;-) "

törölve

#613313 Előzmény: #613301

ÉS igen, sikerült, elég válaszolni magamnak, és olvasható marad a kommentem :-) Mostantól így szólok hozzá.

törölve

#613305 lagwagoner Előzmény: #613300

Kinek milyen példa jut eszébe, mindent elárul az emberről :-D

Építés - rombolás ;-)

törölve

#613304 lagwagoner Előzmény: #613300

Kinek milyen példa jut eszébe, mindent elárul az emberről :-D

Építés - rombolás ;-)

törölve

#613301 Előzmény: #613300

De azt még megnézem, így megőrződik-e az előző kommentem tartalma.

törölve

#613300 Előzmény: #613291

Tetszik a hasonlat :-)

Egyébként lehetne durvább hasonlatot is mondani, mert azért azt lássuk be, ha mondjuk AT lenne az ország diktátora, és kitörne a forradalom, akkor attól függetlenül, hogy te békés polgárként se AT-t, se a forradalmárokat nem támogatnád, még lehet hogy a felbőszült tömeg téged is összeverne, vagy éppen AT rendőrsége lőne agyon a nagy zűrzavarban.

Na jó, már tényleg ideje lenne kiszállnom ebből a buliból. Értelmes, topikhoz tartozó kommenteket viszont továbbra is fogok írni, nem érdekel ha AT a topikgazda és kimoderálja, az ő dolga, ha nem tűr ellenvéleményt.

törölve

#613291 lagwagoner Előzmény: #613280

Nagyon vicces, csak tudod az a szomorú, hogy ez azon kevés topic amibe írok. Sőt, bár nem az enyém, én szoktam időnként feléleszteni ide vonatkozó cikkekkel.

Kicsit most olyan ez, mintha én az utcán elültetnék pár virágot, te meg széttaposnád, mondván hogy _AT_ azt mondta, hogy marxisták ne locsolják a virágokat az ő portája előtt, erre azon virágokat is széttaposod amit ültettem. Ahelyett, hogy magadban káromkodva arrébb mentél volna. De így mennyivel stílusosabb vagy...