Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mtelekom részvény

Re: nincs cím

#609345 Előzmény: #609341

Ööö, nem értem: Arra kívántam utalni, hogy az angroban megadott 10% után az azért eléggé bizonyos hogy az MT nem tud már akkora árrést kapni, hogy megérje neki "energiaszolgáltatónak" lennie. Innentől teljesen logikus, ha leépíti, mert nem a profilja ez a szolgáltatás, és nem éri meg 1-2% árrésért foglalkoznia vele, mert az már ügyfeleket sem hoz és marketingértéke sincs.

#609344 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #609332

Te az Ex klónja vagy? Ő szokott evvel a tereléssel jönni....No mind1, élj tovább ebben a "gazdasági csodában" oszt örülj neki! Jön nemsoká az aratás, ahogy a főnököd mondta(hiszen már elvetette a terülj-terülj asztalkáknak a magocskáját), hááááááát igen szegényesek lesznek ezek az asztalok. (max az alaptörvényt fogja enni a nép)

#609342 Kissherceg Előzmény: #609340

Szabadidődben kombinálhatsz ilyet, de esélye 0, elég határozottan :) Az összes torony MT tulajdon

#609341 Kissherceg Előzmény: #609338

jajjj olyan hiedelmeid vannak, hogy ihaj... :) Honnan tudod, hogy nem üzlet, a kommunikációból? :)))

#609340 Ibiza Előzmény: #609288

nekem is fejben van..nem profiltisztítás de belevásárolhat állam.. belevisz apportként frekvenciahasználatot tornyokat stb..mindenképpen egy lehetőség.

#609339 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #609324

Látom, Te már meg is válaszoltad a kérdést..... nem ezen akarták agyon keresni magukat, egyébként érdekes, hogy a fityesznél extraprofitnak számít, ha valaki aki esetleg nem barát, és keres 10%-ot az üzletén, de ha a haver keres 80%-ot akkor az tisztes profit!! Egyébként én a 27%-os Áfát tartom extraprofitnak.... meg azt, ha a kormány tagjai ezért a munkáért 5 forintnál többet kapnak.

Jut eszembe, mikor az állampapírokat vették 10%-os hozamra a g@ci spekulánsok (jajj miket mondok, a befektetők), azoknak ez nem extraprofit???? Hát tömjük a SPEKULÁNSOK (akik ellen szintén győztünk, lásd tranzakciós adó, amit a mi kis géniuszunk spekulációs adónak is nevezett, na ja Gizi néni a szemét spekuláns befizeti a sárga csekket, a hülye!) ZSEBÉT.

Vityának az lenne az ideális, hogy ezek a szemét ellenséges izék ne is vállalkozzanak, úgy is olyan szabályokat hoz, hogy ne legyen nyereségük (Gyurci is megmondta, hogy ez a végső cél, oszt majd ők jól átveszik), csak vegyenek állampapírt!

#609338 Előzmény: #609337

Nem szeretnék politizálni, pusztán arra mutattam rá, hogy azok az energiaszolgáltatók, amelyek 9% feletti kedvezményt biztosítottak viszonteladóknak és ez szerintük rendben van, azok nem mondhatják azt, hogy tönkremennek 10% csökkentéstől.

Az, hogy az MT-nek így már nem üzlet ez az egész, az egy egészen más kérdés, node miért kellene, hogy az MT keressen ezen, amikor direktben is megkaphatja ezt a kedvezményt mindenki?

#609337 Kissherceg Előzmény: #609334

többet is lehetne bőven csökkenteni.... A küszöbérték lejjebb van, persze a sok idióta járulékot le kellene róla szedni...

#609334 Előzmény: #609324

"Nem egy nagy buli egyelőre nekik ez az energia téma ha számokat megnézed árbevételben igen, de profitot rajta nagyítóval kell nézni."

Ezért értem, de nem egészen érted, hogy ebből szerintem mi következik.

1.) Van rajta profit, tehát a 8%+legalább 1% az, ami a költség+beker ár+profitot takarja.

2.) Tehát az energiaszolgáltatóknak megéri 9% kedvezménnyel viszonteladókat kiszolgálni.

ERGO minimum 9% indokolatlan felár volt a lakossági energia árban, amit bármikor és bárkinek oda lehetett adni nyereséggel, vagyis minimum 9%-al többe került az energia annál, mint ami indokolt lehetne, hiszen a viszonteladó energiaszolgáltatók esetében így is profittal tudtak működni. Ez a profit azonban egyszerűen a lakosságtól indokolatlanul elvont pénzből keletkezett.

De facto ebből következik hogy a 10% csökkentéstől nem tudnak csődbe menni, hiszen a 9% eddig is megérte nekik profitábilis alapon.

#609332 Előzmény: #609328

Ok értem, erre nem tudsz mit mondani, tehát terelni akarsz. Akkor hagyjuk.

#609328 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #609316

Emlékszel, (vagy nem??) még a kérdésemre amire azóta sem kaptam választ!??

Igaz-e, hogy Magyarország a LEGversenyképesebb gazdaság Európában? (a fényességes mondta ugye)

Igaz vagy nem? :-))

Ha erre válaszolsz, akkor majd én is !

#609324 banyaiz Előzmény: #609273

Nem egy nagy buli egyelőre nekik ez az energia téma ha számokat megnézed árbevételben igen, de profitot rajta nagyítóval kell nézni. Viszont nekem tetszik ez , hogy több lábon akarnak állni, összekapcsolni energiaszolgáltatást internettel, telefonnal stb egész jó ötlet.

Persze ha választás előttig elérjük a kitűzött 150% -os rezsicsökkentést akkor más a leányzó fekvése. :)

Mt-t visszavásárolni? Hát az kicsit drága lenne. Durván 1 mrd részvény van bevezetve abból kb 60% Dt-nél. Vsz úgy 1000 Ft körül talán meg is válnának tőle ha nagyon nagyon kell nekik a pénz. Bár az is határeset, nem vszínű.

Addig sanyargatni amíg bagóért eladja pedig EU miatt nehéz lenne, már most is kinéz a pofánvágás a különadó ügyben csak idő kérdése.

#609319 banyaiz Előzmény: #609243

Majd áprilisban megjön az étvágyuk. :) Ha a nagyokban váltana ki olyan heves érzelmeket a téma mint a fórumokon az lenne az igazi.

Csak nehogy a kis ravaszdik majd szelvényvágás után találjanak rá . Szelvényvágás előtt eladni biztosabb pénznek tűnik , de osztalék plusz jövő ilyenkor mondjuk 500 osztalék előtt egy 40-50 közötti új oszt javaslattal? Aláírnám, de ez már rizikósabb. Na mindegy még van idő gondolkodni a témán.

#609317 Előzmény: #609315

Nem foglalkoztam a pontos számadatokkal, biztosan neked van igazad.

Node a 8% és a 10% között azért nem akkora a különbség szerintem, hogy a 8% minden résztvevőnek megérje (inclusive energiaszolgáltatók + TELEKOM ÉS AZ Ő KÖLTSÉGE, még akkor is ha árrésmentesen adta tovább), de 10%-tól már hörögve kell szolgáltatói oldalon levegőért kapkodni, hogy ettől már tönkremennek...

És végképp nem értem, hogy miért nem jobb az, vagy rendszerszinten mi a különbség, ha nem csak az MT előfizetők kapják meg a 8%-ot, hanem mindenki a 10%-ot.

#609316 Előzmény: #609292

Akkor még egyszer megkérdezem, próbálj a tárgynál maradni:

- Szerinted hogyan lehetséges az, hogy EGY VISZONTELADÓNAK megérje 10%-al olcsóbban adni az energiát úgy, hogy azon még a nagykereskedő is nyer, figyelembevéve, hogy ebből az árrésből az MT még a teljes infrastruktúrát is ki tudta építeni?

- Szerinted hogyan lehetséges az, hogy az MT meg tudta csinálni a 10% kedvezményt gond nélkül ország egész területén úgy, hogy ezen az MT is és a szolgáltatók is profitáltak, ugyanakkor ha ezt a kormány kényszeríti ki minden előfizető számára, akkor attól hirtelen csődbe mennek a szolgáltatók?

A 10% központi csökkentés biztosan kevesebb, mint amekkora árrést az MT kapott. Akkor hogy is van ez?

SZERK: Papus_stock pontos infoja alapján 8%-ot, nem javítom a kérdéseket, mert ettől még ugyanazok maradnak.

#609315 Papus_stock Előzmény: #609273

Sose volt -10 % a T energia kedvezménye.

Jelenleg max. 8 a villanyon és 5 a gázon de ehhez jelentős T-s szolgáltatás portfóliódnak kell lenni.

>>Szvsz érik az, hogy a Telekom leválik a DT-ről ....

Nem, nagyon nem érik :)

P.

#609313 macika Előzmény: #609310

akkor jó

nyitok is egy trotyikot Mtelekom dráma alakulása címmel

esetleg legyen Miért szeretik a spekik a telekomot ?))

bár erre májusig ráérek

#609298 macika Előzmény: #609292

mindenki adja el oszt jónapot, főleg az ekakis csapat

mert átveszem a trotyik felett a hatalmat és megy a moderálás mint a pepetopikban))

#609292 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #609290

Hűűű, hogy tisztulna már az a portfólió !!! Nem régen tették bele a "portfóliójukba" ezt az "energiakereskedelem" izét ezek a jóemberek, mert nem számítottak arra (számomra egyébként érthetetlenül :-), hogy dicső kormányunk milyen kreatívan, fogja ismét megszop@tni őket és másokat...