frankfurt,london,párizs, budapest zárva...illikvid piacon szórakozik valaki
frankfurt,london,párizs, budapest zárva...illikvid piacon szórakozik valaki
ez meg erősödik...
Ha most sürgősséggel újranyitnák a 10%-os hazautalást, akkor sem tudnák hazautalni, hiszen zárlat van. Egy próbát talán megérne, hogy a rendkívüli nemzetközi helyzetre tekintettel KIVÉTELESEN mondjuk egy hónapra újranyitnák a hazautalási lehetőséget, de szerintem nem folyna be számottevő pénz.
szvsz keveset...aki egyszer offshore lett, az most egy másik ilyen helyet keres....magyar gazdpol megbízhatóság a lóphinggal egyenlő...sajnos sok más országé is...
100mrdról beszéltek.. 10mrd adó bereppent..innen már itt is felhasználhatják.
Kíváncsi vagyok, hogy mennyi pénzt hoznak haza Ciprusról. Látszani fog e bármi is a charton. Persze nincsenek illúzióim, valszeg másik paradicsomba megy a lé.
http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=140907
csak kezembe akadt..írtam 6-7%-al számoltak..ha közben a költségeket visszafogják maradt volna növekedésre is..
Miután már sokan 50 meg 75 pontot hallucináltak, nyilvánvalóan az is megkönnyebbülés volt hogy csak 25 vágás és semmi unortodox lépés. De ne félj, jön még az is :)
Hírre adni, sokan játszanak vsz Ft shortra aztán zárogattak, lehet felmerült az is, hogy Tolcsy rögtön 0,5-el kezd, és csalódtak benne.
Na meg a sajtónak sem nyilatkozik, így az olyan szenzációk mint a pirospöttyök egyebek elmaradnak (egyelőre) .
Amúgy komolyra fordítva némileg engem meglep, hogy ilyen könnyedén lehoztuk 5%-ra a kamatot. Még a végén Spadenak lesz igaza, hogy 4% alá megy idén. Azért várjunk ezzel még, de egyelőre elég simán veszi a piac ezt a sorozatot.
http://www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/a-forint-esese-allithatja-meg-a-kamatvagasi-ciklust-400415
tessék, vágtak, és erősödik a HUF... nos, a szakértők ilyenkor biztos vakarják a fejüket :))
re: 303.7
még jó, hogy csak 5%-ra vitték le a kamatot, mert ha 5% alá mentek volna, már 300 alatt lenne az euró :)))
http://index.hu/gazdasag/2013/03/26/radovan/
ugyanazt mondja, mint én...ez így logikus, nem kell hozzá nagy ész...csak ő ceo, én meg unemployed....
ez a vállalkozás.. felelősség a tetteinkért és harc a lehetőségért..
az óvoda ha keresek akkor veszek hatalmas mercit és megyek mint foximaxi..ha meg nem sikerül akkor szaladok parlamenthez..Orbán azonnal fizesse ki a károm..
de ez alapvetően hufos topik!!
nem tudom erste vagy raiffeisen mennyire "ugibugri"...mindenesetre a hiteleik nagy részével jól befürödtek...unicreditről is ezt mondják...én itt Sopronban több vállakozót ismerek, akit maga alá temetett a hitele, és volt közte olyan is, aki csak 1 rossz döntést hozott, de az mindent vitt...még a házat is majdnem, amiben lakik
egy ingatlan beruházás 3év.. maga a projekt a fedezete..válságban egy másik üzleti modellt kell hozzárendelni.
Folyószámla hitelre minden vállalkozásnak szüksége van..biztosítéknak ott vannak a biztosítók..és az esetleges saját kezességvállalás. Ugribugri bankok hiteleztek össze-vissza komoly bankok mindig így csinálták..OTP pl kb 50%-ra számolta be a fedezetet..a válság miatt a nemzetközi bankok a központba vonták a hiteldöntéseket...Pl a magyar hitelt bécsben bírálták el..
jelenleg legalább 10 állásközvetítő, fejvadász oldalra vagyok regisztrálva...Sopron 55K lakos, szinte minden oldalon ugyanazok a hirdetések, összesen 12-15 db....Eisenstadt 11K lakos 186 álláshirdetés....más kérdés, hogy annak 90 %-a is szakmunkás állás, ami a kisebb gond, de legalább 2-5 év gyakorlatot írnak elő....különben csak csak tanoncnak vesznek fel 460-490 Eur/hóért....persze nem közel 50-es manust, hanem pályakezdő fiatalt....
már megint hitel? minek? a meglévőt kellene leépíteni. kkv-nek fedezete sincs hitelre, lakosságnak se nagyon...vagy megint a semmire adjuk...kkv mindek adósodjon el? ha export lassul, vagy behal a belső fogyasztás nulla és az is marad...akinek van munkéja xar a bére, bejelentetten 685K munkanélküli, szvsz a fekete melóval ennek a duplája is lehet....3 millió feletti nyugdíjas, akinek a nagyrésze szegény...következő generációknak már nyugdíja sem lesz...romhalmaz az egész
Sztem ma 5% ra nyomják a kamatot..további csökkentést én később sem várok...ezzel már lehet növekedés és azon a szinten van ahol még bejön a tőke.
Várok még két intézkedést:
1. A banki kötelező tartalék kamatát csökkentik vagy fokozatosan eltörlik..
2. a 2 hetes MNB kötvény kamatát (ebben fürdenek a bankok) jelentősen csökkentik
ezekkel motiválva bankokat a hitelezésre..
A valuta hitelek forintra váltásában is lesz sztem az MNB-nek szerepe..és talán az állami vagyont is átveszi egy pakkban mol manyup..), levegőhöz juttatva a kifeszített kormányt.. beindulhat az életpálya modell..oktatás és tán egészségügy esetleg állami alkalmazottak.