Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#607539 Jenci Előzmény: #607515

Jobban hangzik, mint amilyen valójában, az átvizsgálás, és kb az olaj, szűrők cseréje ingyenes, bármi más nem...

http://www.kia.com/hu/miert_eri_meg_kiat_venni/hethettaj/

"3. Nem vonatkozik a térítésmentes karbantartás az alábbi szerviz tevékenységekre

3.1

Az IDŐSZAKOS KARBANTARTÁSI ÜTEMTERV által előírt ellenőrzés eredményeképpen

szükséges beállítás, javítás, tisztítás, ill. alkatrészek cseréje.

Ide tartoznak az ún. „kopó-forgó alkatrészek” (pl. féktárcsa, fékbetét, tengelykapcsoló

betét, ablaktörlő gumi, gumiabroncsok) átlagos elhasználódásából, kopásából eredő

cseréje."

http://www.kia.com/hu/-/media/hu/add-ons/downloads/downloadable-files/77/kiaceed77karbantartasiutemterv

#607525 Kissherceg Előzmény: #607515

az ára, sokat emeltek rajta mióta az első verziót kihozták 2007-ben. Kb 1,5 misivel drágább :)

#607522 Koffein Előzmény: #607515

Nem tanulmányoztam át, de gondolom ott van elásva a nyúl, hogy a csere alkatrészeket ők biztosítják, oszt annak az árába beleépítik a szervizdíjat.

#607517 banyaiz Előzmény: #607509

Milyen típust vettetek végül? Made in Japan az nem rossz választás. Főleg ha Mazda . Mint már írtam ezerszer kb, oda vagyok értük. :)

#607516 banyaiz Előzmény: #607488

Lehet találni jót itthon is csak időigényes, van rá 1 éved akkor nyugisan tudsz keresgélni. Kp a király most. Vsz amit érdemes nézni: csak magánembertől lehetőleg első tulaj, kevés km-el, fiatal, legyen szervízkönyv.

Szervízkönyvből ha nincs is végig vezetve annyit le lehet szűrni első években milyen km állásokkal vitte szervizelni. Pl első 2-3 évben évi 10 k-t tett bele , és az autó 4-5 éves akkor vszínű valós lehet egy 50 k körüli km óra állás még ha nincs is végig szervízkönyv.

Törve volt e vsz attól függ mi , mennyire stb. Pl én szívesebben megvennék egy nyugdíjas polgártól aki első tulajként végig garázsban tartotta , szervizelte stb kocsiját és volt vele egy kis koccanás mondjuk egy sárvédőcsere. Mint egy külföldről behozott kocsit aminek az óraállása 100 k aztán valójában 300 , vagy több, és lehet, hogy nem volt fújva sehol.

Kicsit törve volt engedjen belőle 500 k-t aztán lehet beszélni az ügyről. Ha nem akkor viszlát.

Amúgy tényleg nagyon sok **** van aki szemrebbenés nélkül meghirdeti, hogy minden van aztán a helyszínen ránézel, és már fordulnál is vissza mert semmi nem úgy van. Türelemjáték, már akinek ehhez van kedve. Tényleg fárasztó . :)

#607514 Pyxis Előzmény: #607512

Nagyon sokan el sem adják a néhány 100ezret érő kis suzukit stb. inkább használják míg le nem rohad. Kezdenek rájönni az emberek, hogy a 15 éves suzuki is elmegy még 10 évet némi felújítás, kopó alkatrész cserét követően.

#607513 Sumér harcos Előzmény: #607512

ez igy igaz..........

sőt tovább fokozva,a szervizen is sporolnak,ezáltal még xarabb auto állapotok vannak,nincs pénz,

magánszemélyt szinte nem is látni a szalonokban.....az értékesitők zugnak,bugnak,viccből vannak ott szinte.

#607512 Ibiza Előzmény: #607509

válság van..mindenki használja az autót emíg bírja.. régebben 3-4 évente eladták most 6-7 évig hajtják..

#607509 Sumér harcos Előzmény: #607488

még annál is xarabb............

2honap alatt nem találtam makulátlan kis benzines kotlát,klimával,mely magyar szervizkönyves,udvarból nem ügynök,nem törött,nincs gebasz...............mindnél volt vmi gond,de hirdetik,mint az ujat.

toyota yaris,mazda2,nissan micra más nem érdekelt használtban.

egyszerűen nincs............siralmas az egész hasznaltautopiac és 99%-ban ügynök.

én egy ilyen kis büdösbogáré nem mentem németbe sem svájcba.

ha még A8 audi volna oké....

ezért besétáltam egy szalonba és vettünk egy ujat multhéten,és természetesen,margón jelzem, Made In Japan,csak hogy sokkoljam az olvasókat.:))

#607506 Ibiza Előzmény: #607499

akkor nem fogadták volna el. A 30 nap az így van. Nem a vevőről hanem az autóról csinálják a vizsgálatot.

http://eredetisegvizsga.vinexpert.hu/gyakori-kerdesek-az-eredetisegvizsgalat-temakoerben

Ha kifizeted eredetiség vizsgálatot és szar az autó utána mi van? repülőt csinálsz az igazolólapból?

Ha meg eladó csinálja meg akkor 30napig használhatja ha nem is veszed meg.

Mondtam érdekel az autó..ennyi meg ennyi de csak az eredetiségvizsga után veszem és ha nem volt törve.

Mazda kiadja faxon is ingyen az autó adatokat azt lekértem még elötte.

Utána vettem meg...(persze még volt a bank de ez más téma)

De nincs kedvem mindig okoskodni valakivel.

Én írtam amit senkitől nem olvastam szakszervízben érdemes megnézetni autót meg az előéletét. Ha nem szakszervizelték akkor eleve furcsa.

Ha a garanciáig hordták az is ad támpontot. (mennyit ment a két átvizsgálás között)

#607499 hosszhuszár Előzmény: #607496

Az jó, mert az új tulaj nevére kell, hogy szóljon....az átírásnál, és ha jól tudom, 30 napnál nem lehet régebbi.

#607496 Ibiza Előzmény: #607494

Én úgy árultam autót meg volt az eredetvizsga ne kelljen mászkálni.

A mazdáét is az eladó fizette.

A lényeg nem ez volt.

inkább nem érdekel mindenki úgy vesz ahogy akar.

#607494 KawaBazsy Előzmény: #607491

A profik törlik mindenhonnan a km-t, az amatőrök hagyják benne pl az ABS computerében. Asszem írtam már, h a legamatőrebb eddig az volt, amikor a 200K-ra visszatekert autó motorterében bent maradt a matrica a 420 ezres olajcseréről.. Eredetvizsgát meg még életemben nem fizettem ki eladóként, nem az én érdekem..

#607492 hosszhuszár Előzmény: #607491

Az eredetvizsga a vevő költsége...

Egy állapotfelmérés sem minden esetben ingyenes, általában, 10-20e ft, de megéri egy nem hozzáértőnek kifizetni....de hozzáértőnek is, mert a computerbe nem lát bele...