Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

tudtommal a legtöbb autó…

#607491 Ibiza

tudtommal a legtöbb autóban a computeradatokban benne van a kilométer adat..amit nem lehet törölni..ha az amber elkölt pár milkát autóra tán érdemes szakszervízben (vagy olyan szervízben ahol ki tudják nyomtatni az adatokat speedy stb) átnézetni..olyanban ahol egyben az eredetvizsgálatot is megcsinálják.. megmondom eladónak megveszem autót akkor ha a km állás valós...az átvizsgálás általában ingyenes főleg ha eredetvizsgát ott csináltatod..ami úgy is az eladó költsége.

Ha húzódozik elhajtom.

Re: nincs cím

#607490 Koffein Előzmény: #607488

Ne is mond, tavaly cseréltem le az autót, de amikkel találkoztam, amíg megtaláltam az igazit... brrr... egyszerűen borzalom.

Odamegyek a kereskedőhöz és kérem, hogy indítsa be, motor normális... nézem, vizsgálgatom, látom nem illenek az illesztések, kérdem volt-e törve? nem volt... akkor miért nem passzol az ellem? parkoláskor megnyomták... aham

akkor a sárvédőnél miért hiányoznak a patentok? fejvakargatás... biztos leesett, nem mai darab... jaaah valószínű csak úgy leesik...

nézem a tükröződést, hogy miként adja vissza a környezetet az autó oldala, látom, hogy nem folytonos... rákérdek, arra is valami f@xságot válaszolt...

hihetetlen, hogy madárnak nézik az embert...

de az sem normális, hogy a magyar vásárlók túlnyomó része nem képes elhinni, hogy 200e fölött is működőképes az autó... ezért igénylik, hogy visszacsavarják 430e-ről 170e-ra, vagy 240e-ről 70e-re és boldogan használja... majd amikor elviszi szakszervizbe (ha elviszi) és kíváncsiságból rákérdez, a pofája szakad le, hogy honnét csavarták vissza...

#607489 hosszhuszár Előzmény: #607488

ha autót akarsz venni, és kinézel valamilyet, tedd be linket ide, kivesézzük, ha tré, azt észrevesszük, nem kell utaznod, ha nem jó az autó.

#607488 matgab Előzmény: #607400

Xar ez az egész magyar használtautópiac!

alig van olyan hirdetés ami igaz lenne!

Klímás autóként hrdetnek nem klímásat, 5500 km-rel hírdetnek egy olyat amiben legalább 50e (de inkább 100e) km van, azt írják, hogy 22e km, kitűnő állapotú, törésmentes, amiben inkább 122e km van, és a hütőjén lehet látni, hogy ki van kalapálva, és folyik belőle a hűtővíz és lehet látni, hogy a fél elejét le kellett bontani korábban...

Pedig mondtam mindegyiknek, hogy 15 éve csak ilyen márkájú autónk van, felismerem , ha nem igyaz amit leírtak, ne raboljuk egymás idejét, csak ha valóban nincs törve, és valóban annyi km van benne, amennyit írnak...

Melyik német vagy osztrák használtautó oldalt nézitek ti, ha ott akartok venni? mobile.de ?

#607400 Amatoregy Előzmény: #607395

egyebkent meg mindegy. Nekem ez a tapasztalatom egy adott autótipus fajtákkal adott tipusú gumikkal.

Lehet, hogy pont olyan nem volt mint a Tied.

De Opel Astra, Ford Focus (benzines és dizel), Skoda Octavia, Opel Corsa, Vw Passat, Multivan, Citroen C4 GP eddig ezt támasztotta alá.

Persze van még sokféle tipus azok nem voltak nálam használatban.

#607395 Amatoregy Előzmény: #607087

szivesen.

Pontosan erre reagáltam:

"Akkor ezzel a két segítséggel végre érthető, hihető amit két napja próbálok megértetni? Nem robban föl. Nem szakad cafatokra csak másként viselkedik és elhasználódik."

Szóval azért idéztem be kétszer mert két hozzászólásodban szerepelt.. Ezzel nem tudok mit tenni, hacsak meg nem kérdezem, hogy miért irtad be két hozzászólásba.

Felveszi a versenyt kb azt jelenti nálam (nálam), hogy valaki vagy valami megróbál bizonyos - már meglévő paraméterekkel és tulajdonságokkal rendelkező személynek, szolgáltatásnak, dolgot utólérni esetleg lehagyni, vagyis jobb tulajdondásokkal és jellemzőkkel birni.

Ha jól emlékszem, páran azt emlegették (köztük én is), hogy nyáron a téli gumi nem jó, mert másképpen lehet vezetni más tapasztalataink vannak mint a nyárival.

Ezzel szemben Te végig az állítottad, hogy nem igy van (többek között) itt jelent meg nálad a "felveszi a versenyt" kifejezés.

Önmagában ezzel szemben nekem semmi bajom (igaz egy szakértő meg egy gumis cég vezetője teljesen mást állított.)

Ami meghökkentett - és erre született a post - hogy egyszer csak beirtad, hogy (ami ugye korábban felvette a versenyt) az egyszer csak másként viselkedik.

Ha valami felveszi a versenyt szerintem az legalább olyan jó vagy jobb, de semmi esetre sem azt jelenti, hogy másképp viselkedik.

Nem várok választ a kérdőjelekre sem, mert azokat te irtad én meg idéztem. Ha a sok kérdőjelre gondolsz az meg gondolat ébresztő...

Jöhet a következő lépés.. :DDD

De visszakérdeznék ha megengeded: Te nyáron is téli gumival jársz?

#607087 Láma Előzmény: #605918

"Hát nekem nem ez jött le a beírásaidól, de mindegy..."

Ezen nem tudok segíteni. a kérdőjelek ugye nem azt jelentik, hogy magyarázatokat vársz? Mert akkor AT irigykedni fog a terjedelem miatt. De ha van kedved megpróbálhatunk lassan egy közelítőt step by step. Első lépés: Kétszer is kimásoltál olyan mondatot, amiben szerepel a "felveszi a versenyt" szófordulat. Leírnád pár szóval, hogy neked mit jelent a nyelvünkben ez a szókapcsolat?

Re: cool:)

#606789 Előzmény: #606760

Engem is meglepne, hogy diesel az elnöki limuzin Amerikában, és az, hogy a sofőr nem tudja, hogy mit kell bele tankolni, sőt, bármit bele lehet tankolni. Ezen az alapon még jó, hogy nem nitroglicerint öntött bele ""tévedésből"" :o

#606788 Előzmény: #606708

A6/4F/3000 - kötelező szervízen kívül soha nem látott olajtöltést.

@Waszeitung: Egy ideje már mondogatják, hogy a saját assistance-os rendszerek óta ezek a statisztikák nem sokat érnek, ugyanis ezek csak azokat az autokat tartalmazzák, amire nincs gyári assistance, magyarul azokat, amiket nem a gyári előírásoknak megfelelően szerelnek, használnak. Márpedig igen sokatmondó az, amikor mondjuk egy Audi esetében a kötelező szervizenkénti 5.000, azaz ÖTEZER forintot nem fizeti valaki meg az autojára az assistance-ért. A másik dolog az, hogy az is kiderült már, hogy ezekbe a hibákba beleszámolják azt is, amikor valaki mondjuk nem tudja kezelni az i-drive-ot, vagy az MMI-t és ezért kér segítséget, ami - hogy fínoman fogalmazzak - egyrészt nem hiba, másrészt nem előny, hogy a többiben nincs.

#606735 Waszeitung Előzmény: #606690

Azt hittem erre is választ kapok:

"mondjuk Franciáknál jellemzően nincsen olyan erős modellek amiknél komolyabb erő léphet fel....bocsi,de ezt nem hagyhattam ki! :DDD "

Megbízhatóságban Német stat alapján is a ferdeszemű brigád az etalon.