Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hóhelyzet

Re: nincs cím

#605374 Kissherceg Előzmény: #605371

ez tényleg világvége

Hírtv mai 12 órás híradójában, a nemzetközi híreket megelőzve számolt be a Magyar Nemzet nélkül maradt olvasók kálváriájáról: "A rendkívüli időjárási viszonyok miatt a Magyar Nemzet szombati előfizetői példányait a Magyar Posta nem vagy csak részben tudta kézbesíteni Komárom, Győr-Moson-Sopron, Zala, Vas, Veszprém, Fejér és Tolna megye egyes részein. Az érintett megyékben az elmaradt példányokat hétfőn kézbesíti a posta."

#605360 Zotya32 Előzmény: #605350

Azért március elején átcserélni még korai. Általában 15-e után jön a jobb idő. Napközbeni pár órás 15 fok még nem okoz gondot.

Aztán meg illik a megfelelő módon autózni, ahogy hóban nem száguldozunk nyári gumival, úgy melegebb időben nem száguldozunk téligumival. :-) átmeneti időszakban kompromisszum kell, vagy napi kerékcsere, akár útközben. :-) :-)

#605357 rbbj11 Előzmény: #605331

én is így gondolom.

De hogy én mit fogok hallgatni az osztrák parasztoktól, akiknek dolgozom, hétfőn...már így is folyamatosan Orbán a témájuk és a kül. akcióinkon röhögnek és szivatnak engem minden nap...ez lesz az új kedvenc témájuk...

#605356 rbbj11 Előzmény: #605354

ismét egy fatális hiba a katasztrófavédelemtől:

"Egy jó részük biztosan hazakerülhetett volna, ha biztosítják a pest felé haladó oldalt, és idejekorán megnyitják a szalagkorlátokat."

#605354 rbbj11 Előzmény: #605299

akkor szégyen ez az egész, én szégyellem magam a vezetés és megfelelő szervek helyett...tipikus arrogancia a kormánytól, amilyen nyilatkozatokat ezek úton van pofájuk leadni.

Totalcar cikke nagyon tetszik, végre egy érintett részletes beszámolója

#605352 rbbj11 Előzmény: #605265

neked is javaslok tesztelni egy csikorgó fékezést akár nyáron, ha már szted nyáron is ugyanolyan jó....fékezz a nyári és a téli gumival egy csikorgósat, meglátod melyikkel maradsz az úton. A nyári gumit utána tudod még használni, de télivel csak olyannal játszd meg, ahol nincs forgalom, és amelyik gumit utána úgyis el akartad dobni

#605351 rbbj11 Előzmény: #605259

én már fékeztem 18 fokban, 20 fokos aszfalton télivel blokkolót, hogy ne menjek bele valakiba, és kicsúszott alattam a téli, mint a takony, és egy nagy darab gyakorlatilag kiolvadt belőle. Puha, mint a vaj, ha meleg van...

#605350 rbbj11 Előzmény: #605254

én se szoktam, épp azt írtam...

egyébként ha süt a nap, és úgy van 15 fok, hogy aszfalt 20 fokos, akkor fékezésnél bizony nem úgy fog a téli. Próbáld ki egyszer, blokkoló fékezéssel. Valszeg dobhatod el utána a téli gumid.

#605348 banyaiz Előzmény: #605347

Így van vagy 14-én déltől vagy ilyesmi.

Legközelebb ha ilyen időt jeleznek előre akkor gondolom leszabályozzák őket.

#605347 Sumér harcos Előzmény: #605345

13-án rendkivűli kamionstop ahogyan Camilla is irta volt kettővel lentebb,és ennyi. lett volna.

és nincs tévesztés.

#605345 banyaiz Előzmény: #605342

Az a gáz fuvarozóknál, hogy a cégek nyomják őket, hogy hacsak nincs világvége , vagy kamionstop akkor haladjanak, mert az lóvé kiesés ha megállnak.

Gondolom maguktól lett volna annyi eszük profi kamionosoknak, hogy látják hóvihar akkor félreállnak 1 napra . Csak ha mégsincs ekkora balhé a végén akkor sofőr szívja meg, hogy miért állt meg. Így is megállt csak az úton elakadt, nem volt mit tennie, nem kell magyarázkodjon a főnökének.

#605342 Sumér harcos Előzmény: #605332

nagyrészt én is igy látom,ahogyan Te.

különben milyen szinű magyarok?:)

az M1-es autopályán éppen néztem a rendszámokat, Tatabányai támasztpontot,ahol aludtak,vsz csak jugoszláv és török vendégmunkásból állt a csapat szinte.

Bécsben és Németben ezeknek szólt vki,hogy maradás van,nyugi,várjanak 1 hetet,mit egy hetet? hétfőn már 9-15fok lesz.

az pedig teljesen igy van,a németeknél és még az osztrákoknál is lehet szinte 24órát ülni a kocsiban,ha ugy alakul.

egyébként tényleg nem értem egészen én sem,csütörtök,péntek: budapest-szekszárd-székesfehérvár utvonalam volt tervezve,egyszerűen nem mentem,ennyi.

ilyen helyzetben az egyén felelőssége is óriási szerintem is.

cégek vezetői,ismerek olyan majmot,aki ilyen időben is elinditja a mikrobuszt sofőrrel,akár győrbe is innen,na az ilyen főnököt pedig nyilvános helyen megostoroznám,mert esze nem sok van,de ez megint az egyén felelőssége.

egy ismerősöm tegnap reggel, dunántulon rongyá törte a zsir uj 7misis autoját,ez megint az egyén felelőssége volt,mert nem volt élethalál kérdése az utja.

a tv csatornák pedig rémhirtv-k,egyszerűen megint döbbenetesek-mintha nem történt volna ilyen az elmúlt 150 évben elégszer,hogy hó esett-

elakadt,megakadt,behavazott,megfagyott,összetört,kifagyott,lefagyott-szenzácio,szenzácio...

#605339 banyaiz Előzmény: #605332

Arra gondoltam, hogy az időjárás adott és ilyen extra körülmények ha legközelebb lesznek mivel lehetne csökkenteni a problémát .

Információk továbbítása, reagálási idő rendőrség , katonaság stb, időben lezárni a pályát, kamionstop esemény előtt esetleg, elegendő gép van e megfelelő minőségben, események koordinálása rendben van e így stb.

Nézegetve a képeket pl látok olyat, hogy a pályán 2 méter hó van a kocsik és a korlát megfogta, mellette a szántóföldön szinte nincs is hó , talán vmi hófogó rendszer az ilyen problémás helyekre .

Szóval ilyen építő jelleggel kellene vsz kihasználni ha már ilyen fos idő volt.

Persze lehet azt is mondani ****a gyerekek vagyunk jól kezeltük hivatalosan semmi teendő. Na így nem kellene vsz . :)

#605332 Camilla2 Előzmény: #605313

A hóeséssel és hóviharral sehol sem tudnak mit kezdeni az első 1-2 napban,sehol,főleg ott nem,ahol szinte csak a honvédség lánctalpasia tudnak menni ! Álltam én már németben 24 órát,mert nem tudták eltakaritani a kereszbe fordult autókat és közben zuhogott a hó.Mindenhol kell pár nap a rendrakáshoz,osztrákban is ,ott is álltam már 12 órát,Belgáknál is ,Franciáknál is.... de van egy nagy különbség ... ott nem foglalják el a leállósávot és igy sokkal könnyebb a mentés és a takaritás és a segitségnyújtás,németben üzemanyagot,meleg teát hoztak ,de ott mindenki fegyelmezetten állt a sávjában és nem a leállósávban és nem össze-vissza !A téli.nyári gumikról nem is beszélve.Be kell vezetni a kötelező téli gumit.Erről csak annyit ,aki az előzetes bejelentés ellenére elindul nyári gumival ,-főleg gyerekekkel ,anyókákkal az autóba- iszonyú felelőtlen ! Persze a másik oldalon is voltak hibák ,ez tény de egy vagy több rendszert elinditani és összehangolni ,bizony időben telik.A kamionstoppot be kellett volna még 14-án vezetni ,hiszen tudták,jön a hóvihar,be is jelentették ! De ilyen helyzetben az embereknek is van felelőssége,nem csak a kormánynak és a szervezetekenk ! .. és ebben nagyon rosszul vizsgáztak a magyarok ! A nagy pozitivum ,pedig a fantasztikus összefogás volt az emberek részéről,le a kalappal mindenki előtt !

#605331 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #605313

Ne reménykedj! Kitüntetik majd egymást oszt jó napot! A magyarázat egyszerű: ha valakit kírúgnának (a takarítónőn kivül), akkor avval beismernék, hogy hibáztak, na ez az, amit a NÜK soha nem fog megtenni! Ők hibátlanok na... :-)

#605315 banyaiz Előzmény: #605307

Éppen március 15 évfordulóján jöttek az osztrák felmentő csapatok. Kicsit morbid dolgokat produkál az élet. :)