Regisztráció Elfelejtett jelszó

Még szokatlanabb válasz avagyonról, vagyonosodásról, tőzsdéről,

Re: lakossági pénzügyi vagyon

#600644 lagwagoner Előzmény: #600632

Ááááá.... 2 milliót feleslegesen értelmetlen ennyire túldiverzifikálni egy átlagmegtakarítónak. Ekörüli összeget bankbetétbe/MÁK/DKJ-be kell tenni és kész. Ekkora vagyonnál nem is úgy fogja megvalósítani általában a felhasználó, hogy egyben kiperkálja az autót, csak az önerőt fizeti be a megtakarításból.

Miért ne: 400e önrész + 600e hitel (20e/hó) és vesz egy megbízható Ignist. Ez abszolút nem túlvállalás szerintem.

#600635 rbbj11 Előzmény: #600627

persze, a tulajdonolt autó semmit nem ér, mivel ált. van annyi hitelük rajta, amennyit épp aktuálisan ér

#600632 rbbj11 Előzmény: #600625

egyszerű szabályaim vannak: legyen min. 3, de inkább 6 hónapra változatlan életvitel fenntartására szolgáló kp-vel egyenértékű likvid vagyon. Ez egy átlagos magyarnál 400e - 1 m. Ez csak nettó vagyon lehet értelemszerűen. Fennmarad a 2 millióból mondjuk 1,5 M. Ennek fele ideálisan ingatlanban kell álljon. Marad 750e. Vagyon mínusz kp tartalék 25%-a pénzt hozó befektetésekben kell legyen (rv, hosszabb lejáratú, névérték alatt vett kötvény, vállalkozásba fektett pénz stb). Maradék szabadon felhasználható, de csak autóra a vagyon max. 10%-át látom értelmesnek.

A példában autóra 400e ft se marad. Nem hiszem, hogy értelmes saját autót tartani, amiben csak 400e önrész van. Lízing más tészta.

#600627 lagwagoner Előzmény: #600623

Ráadásul ne feledd, hogy ez a nettó vagyon már a tulajdonolt autók mellett jön ki.

#600623 rbbj11 Előzmény: #600616

ilyen nettó vagyonnal sztem semmilyen autó nem lenne megengedhető

Re: nincs cím

#600599 rbbj11 Előzmény: #600517

persze nem alkalmas hosszú utakra, de a subaru brza vagy az impreza wrx-nek is van stílusa. Vagy a Ford Mustangnak. Shelbynek. Van bőven autó, aminek van stílusa

Paulson

#600596 lagwagoner

http://www.hedgefund.hu/2010/05/legnagyobb-tozsdei-nyereseg-valaha.html

"A legviccesebb mégis az, hogy többször olvashatjuk, amint a már milliárdos befektető esténként felül a buszra vagy a kompra, mert az olyan külsőségeket, mint az autó, pláne sofőrrel, megvetendő. Sőt, még a kongresszusi meghallgatásról is vonattal megy haza Washingtonból. Szép és megható, ugye? Pedig Paulson tudhatná, hogy ötvenen túl, festett hajjal felesleges a szerénységet propagálni. Nincs is oka az álszerénykedésre. A világtörténelem legnagyobb nyereségét érte el egyetlen ügyletsorozattal, mindössze másfél-két év alatt."

#600594 lagwagoner Előzmény: #600517

Szerintem meg a 7-es Audi nagyon ott van (meg valahol az 5-ös is). Nekem nagyon tetszik, )sőt legjobban) hogy betört az 5 ajtós piacra, olyan piaci rés, amiben nincs jelen a konkurencia...

"hogy egy A-B járműnél az a jó, ha unalmas, mert az azt jelenti, hogy jéghideg módon teszi a dolgát, nincs benne semmi meglepetés, egyszerűen olyan, mint egy kezes öszvér, megy, és kész. Semmi élvezet, de legalább semmi probléma sincs vele."

Hyundai Accent :-)

#600593 lagwagoner Előzmény: #600516

"Mert ez jó :) Ezért is volt furcsa számomra amikor lagwagoner lenézésről írt, "

Dehogy is. Annyira ismerlek írásaidon keresztül, hogy tudjam mit értesz a dolgok alatt, és hogy T e is ellene vagy a lehetőségeinken felül élésnek. Csak azt is sejtem, hogy az 1M-s kategória alatta van a zónádnak. Tehát a G Astra vs. Ignis kérdésben nem hozzád kell fordulni :-)

"gyébként, nem olyan régen jártam egy banknál (írtam is róla errefelé), hogy egy üzletről tárgyaljak, és le is kísértek a parkolóba, és egyből levettem, hogy arra voltak kíváncsiak (rendkívül ügyes, nagyon tetszett!), hogy milyen autoval érkeztem,"

És ha tömegközlekedéssel jelentél volna meg :-) Ha érdekes és tanulságos a sztory, belinkelheted, kíváncsi vagyok rá.

""jó auto" a jó auto :)"

és mi a jó autó? :) Mik a kritériumai?

#600589 lagwagoner Előzmény: #600477

"de fontos milyen autóval mész..innen már figyelnek...főleg kisvárosban."

Na igen, a kisváros feeling. Főleg egy kisvárosi cégnél erre nagyon gerjednek, még a színben is meg van a hiearchia (céges autó esetén), kinek mi jár. Na de a beosztottak között is megy a "harc", kinek milyen verdája van, egymás rendszámát is lökik. Számomra ez annyira szánalmas, és visszatetsző, ahogy a prolik, és első generációs mérnök prolik presztízs kérdést csinálnak ebből, De hadd csinálják (persze eladósodás árán), én meg jól szórakozom, meg persze pukkasztom őket, hogy nem cserélem le a tragacsom (nagyon alacsony az éves futásteljesítményem, az is inkább városban), pedig pukkaszthatnám őket, bár ha így lenne (és ez a másik ok, hogy nem cserélek), akkor irigységből hátrányosan különböztetnének meg. Csak kíváncsi voltam, hogy milyen vagyonhoz/jövedelemhez milyen kocsi dukál. Arra azonban még kíváncsi lennék, hogy a jövedelem (ha már _AT_ szerint ez a meghatározó) hány százalékát ésszerű autóra fordítani (a vételáron/törlesztőn felül). Egyik ismerősöm vett egy C Mercedest használtan. Mondta, hogy egy MOL középvezetőtől vette, aki azért adta el, mert félt hogy az új vezetés emiatt küldi el (szánalmas farokméregetés). Vállalkozásnál ezért jobb, ott nincs aki betegyen az embernek, ha olyan autóval jár, amilyennel akar.

#600567 rbbj11 Előzmény: #600517

ez igy van az esetek többségében, de azért vannak számomra stílusos autók prémiumban: Toyota Celica, Peugeut 508 netán a korábbi 607, Honda Fcx, ez utóbbi nekem most az új kedvencem, látványban belső térben teljesen passzol hozzám.

#600565 hosszhuszár Előzmény: #600516

Gondolom az órád rendben volt, ezért voltak még az autódra is kíváncsiak.....

és ha taxival mentél volna?

#600561 hosszhuszár Előzmény: #600555

A zöme 500-as volt, és a legkisebb diesel akkoriban a 350td volt, majd a 300td, és ezekben, kb 10-7 bőrös, jól felszerelt autók voltak, míg az 420, 500-600-ok, szinte kivétel nélkül.

ellenben az igaz, hogy volt valóban sok s class itthon, és a benzinkútnál 2-3e ft-ért tankoltak...

#600559 hosszhuszár Előzmény: #600428

hagyjuk már ezeket a totálkáros cikkeket....ferdített, néha az igazsághoz köze sincs hülyeségekkel szédítik szegény autóvásárlókat...

Típus tájékozódásra, a legjobb a típus fórumait felkeresni, ott a gazdiktól kapod, elsőkézből az információkat, ha jó, ha rossz a típus...de ez elsősorban gazdi függő, tönkre lehet tenni egy autót, 40e km alatt is, de ha gondos a gazda, 400e meg sem kottyan egy autónak, legyen az bármilyen autó.

ránézésre meg lehet állapítani, egy eladó használt autóról, szerviz könyv nélkül is, hogy milyen gazdája volt, vagy éppen eladásra lett rendbe kapva, vagy hasonlók.

ha gyakran cserélgeti az ember az autókat, 1 festékvastagság mérőt érdemes lehet beszerezni,. amit én mindenképp megnéznék vétel előtt, és ezt csak egy másik autóból lehet, hogy a kiszemelt autó egyenesen fut e, értem ezt úgy, hogy azonos nyomvonlon futnak e az első, és hátsó kerekek.

ha nem, felejtős, nagy sérült volt, és ráadásul kókány módon lett javítva...

#600555 Margaretta Előzmény: #600516

A bálnamercik furaságát méginkább fokozta, hogy általában alap motorral (főként a legkisebb diesel) és felszereltséggel rendelkeztek:)

#600517 Előzmény: #600430

Az az igazság, hogy még az új 4-es Audi is csak "másolja" a régi 6-os Audit, és nekem mindig is az az érzésem volt, hogy a többi csak "van a palettán", de ott szerintem sem jön ki az árkülönbség, illetve a logika. Egy 3-as Audi például sokminden, csak nem valami különös, egy 8-as már olyan, hogy értelmetlen, mert igazából sofőrlimuzin, a többi meg valahol értelmetlen, olyan divatcikk.

Egyébként, itt bejön az a különbség, hogy ki mit ért unalmason, én úgy gondolom, hogy egy A-B járműnél az a jó, ha unalmas, mert az azt jelenti, hogy jéghideg módon teszi a dolgát, nincs benne semmi meglepetés, egyszerűen olyan, mint egy kezes öszvér, megy, és kész. Semmi élvezet, de legalább semmi probléma sincs vele.

A kicsi kocsikat egyébként MINDIG karakterrel akarják eladni a prémium autokkal szemben, a prémiumra MINDIG egyfajta hűvösség és "bálnás" hangulat a jellemző. Egy anyahajó soha nem lesz olyan kezes és élvezetes vezetésű, mint egy motorcsónak, és a formavilága sem lesz soha olyan karakteres - de valahogy, nem is ez a céljuk ;)

#600516 Előzmény: #600477

"Mert ugye sorost nem kedvelem de ha bekopog akkor nem hajtom el hiszen bizonyított.."

Szvsz ez egy nagyon jó meglátás. És tulajdonképpen nagyon jól összefoglalja azt, amit előtte leírtál - Magyarországon mutatni akarják, hogy valaki ért valamihez, mert mije van, pedig ez egy óriási hiba, hiszen ez nem azt jelenti, hogy mit ért el. Valójában azt kellene egyszerűen bizonyítani, hogy valaki jó, de erről általában nem szokott ilyen jellegű megbeszéléseken szó esni, és általában hamar rájössz arra, hogy te értesz a dolgokhoz jobban. Egészen pontosan, hamar kiderül, hogy lehet, hogy ő sokmindenhez ért, de ahhoz, amire neked szükséged van, ahhoz még mindig te értesz jobban.

Egyébként a megjelenés fontos, de erre szoktam mondani azt, hogy például az, aki ma öltönyben jár - az vagy irodai alkalmazott, vagy ügynök.

Tulajdonképpen egy megjelenésben talán az a legfontosabb, hogy konzisztens legyen, azaz egy megjelenés, egy kiállás, egy megérkezés legyen összhangban és ez az összhang mutasson valamit. Ha valaki szakadt autoval jelenik meg, és komoly pénzeket kér el, akkor azt akkor sem fogják komolyan venni, ha egyébként ért ahhoz amit csinál, és reális az ár - mert azt fogják JOGGAL gondolni, hogy ha tényleg ennyit ér, akkor nem így kellene megjelennie. Hasonlóképpen ennek a fordítottja is igaz, ha valaki nem odaillő járművel közlekedik, például német sportautoval építési vállalkozóként, akkor az már élből gyanús, hogy mennyire veheti az egészet komolyan, illetve hogy hogyan fog a ceruzája.

Egyszóval, a magabiztosság, az egységes kinézet kívül belül az, ami érdekes lehet, mert egyébként pillanatok alatt lepereg a máz. Jó példa egyébként a bálnamercik esete, a rendszerváltás után több merci volt errefelé, mint Németországban, akkorák pedig, amik errefelé a Trabantok mennyiségével vetekedtek, talán sehol nem voltak. Talán ez is hozzájárult a "jólét illúziójához" errefelé, hogy állandóan az új autokat látták az emberek az utcán, viszont én mára azt látom, hogy igen erősen megkopott ez a nimbusz is (hála Istennek), és egyre kevesebb nagy és komolynak nevezhető jármű van az utakon, és egyre inkább olyanokat vesznek az emberek, amiket meg is engedhetnek maguknak.

Erre írtam, hogy erre remek példák a Becsületesnepper cikkek ("A magyar használatuto vásárló hülye" - de sok ilyet szeretnék olvasni pénzügyek, hitelek, minden területen, ami szeretetből táplálkozik és jobbítani akar ÉS TUD IS! ha valaki fogékony rá, hogy tanuljon), az, hogy a Totalcaron MANAPSÁG már úgy írnak, hogy 2 millió HUF az iszonyatosan nagy pénz, ami felette van, az már kánaán (Vö korábban, három éves auto öreg, 3-6 milla alatt nincs is auto, csak az új auto a jó auto, nem éri meg a használt, mert az snassz), és azt is, hogy az "1 milliós auto már a HABZSI-DŐZSI szint".

Mert ez jó :) Ezért is volt furcsa számomra amikor lagwagoner lenézésről írt, hiszen éppen az ellenkezője a valóság: Én nagyon örülök annak, hogy VÉGRE nem az új auto csak az auto divat dívik, hanem az, hogy a JÓ AUTO(!) a FENNTARTHATÓ AUTO, a SZÉPEN KARBANTARTOTT AUTO lesz a divat, különösen annak fényében, hogy nem egy ezek közül egyébként szerintem szebb is, mint a mostaniak. Nekem - megmondom őszintén - például a régebbi szögletesebb Mondeo sokkal jobban tetszett, mint a mostani (csak nem is olyan régen esett le, hogy mennyire idézi, és átdolgozza az ős baby merci formavilágát), de sok ilyen példát lehetne mondani :), és mondjuk például a 4F Audi messze jobban tetszik, mint a mostani, avagy az Exeonál például ezerszer jobban néz ki szerintem a régebbi 6-os Audi. De erről már írtam :)

Szóval, számomra sokkal szimpatikusabb valaki, aki egy nem új, de ÚJNAK LÁTSZÓ, TISZTA BELSEJŰ járművel érkezik, mint az, aki egy új, de trehány belsejű autoval jelenik meg.

Egyébként, nem olyan régen jártam egy banknál (írtam is róla errefelé), hogy egy üzletről tárgyaljak, és le is kísértek a parkolóba, és egyből levettem, hogy arra voltak kíváncsiak (rendkívül ügyes, nagyon tetszett!), hogy milyen autoval érkeztem, és az milyen állapotban van. Egyszerűen látszott, hogy ez volt a célja a "kikísérésnek", és én ezt értékeltem. Végre egységben néznek valamit és valakit, és meg is nézik.

Változik a világ ebben a tekintetben, és kivételesen Magyarországon szerintem jó irányba változik. Az már egy más kérdés, hogy van honnan javulni, de szerintem most ezen ne akadjunk fenn, a lényeg, hogy jó írányba haladunk, végre nem az "új auto" a jó auto van, hanem a "jó auto" a jó auto :)

#600477 Ibiza Előzmény: #600343

Anno osztrákok megbolondultak amikor sok magyar ment ki a bálna 500 600as mercikkel..fiatalok és szépek voltak..vagy éppen susogós dzsoggingosok..

Náluk van egy életpálya..lehet tudni milyen végzettség vagy szakma mellett hány éves korodra milyen autód lesz és milyen környéken fogsz lakni..hol nyaralsz hol síelsz..

én ezt annyira nem szeretném egy ilyen lejárt életpályát..valakit ez vonz..

Valamikor azt gondoltam értelmes embereknek egy üzleti tárgyaláson nem kell villantani..mert a lényeget nézik nem a parasztvakítást..tudat alatt hat a látszólagos gazdagság, a sikeres, erős és követendő vezérhímet mintáz..tehát ha nem te diktálsz bizony meg kell jelenni..én nem vagyok öltönyös ember..egy sportos vonalat viszek..ez fexik nekem és a szakmámba is belefér, de fontos milyen autóval mész..innen már figyelnek...főleg kisvárosban.

Mostanában kevesebbet de régen heti 3-4 befektető vagy "pénzügyi tanácsadó cég embere keresett meg telefonon hetente-kéthetente leültem eggyel "tárgyalni" érdekelt a módszerük a megjelenésük amit kínáltak az általában nem. Elég jó megfigyelő vagyok..több dologra tudok egyszerre figyelni..meg kellően genya vagyok ,) (nem kell helyeselni) érdekelt ki tudom e őket moccantani a konform zónájukból..és arra hogy reagálnak..hogy jöttek be és hogy mennek ki..

Általában hibátlan megjelenés..naponta nyírt haj, laptop prezentációk..öltöny lakkcipő..lendületesség fallikus egyenes grafikonok.. mondták átvizsgálják a sajátom és a cég vagyoni helyzetét első kőrben utána javasolnak olyan "pénzügyi konstrukciókat" amiket csak ők tudnak elérni..de tuti a gazdagodás.

Soxor egyszerűen ki tudtam mozdítani őket a betanult sémából..előjött az ember esetleg a kisfiú..pl netbrókeres mondta a cége 4 pillérre épül utána felsorolt 2őt..megkérdeztem mi a másik kettő..elég rosszul kezelte verejtékezés habogás..netes segítség..pedig egy humorral elüthette volna.. vagy kimondja "hát ezt bizony elfelejtettem reggel még tudtam " ennyi lett volna...ráadásul nem is volt fontos.

Meg alap volt megkérdeztem " gondolom Önnek már vannak 100milliói"...

Fura az alaphelyzet..ha valaki tud egy tuti üzletet akkor lapít..összeszed amit tud és nyomja a bisnicet..utána megint összeszed amit tud..belevesz havert ismerőst és keres..de telefonon ismeretlenül ne akarjon engem senki gazdaggá tenni.

Mert ugye sorost nem kedvelem de ha bekopog akkor nem hajtom el hiszen bizonyított..