Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #600477

"Mert ugye sorost nem kedvelem de ha bekopog akkor nem hajtom el hiszen bizonyított.."

Szvsz ez egy nagyon jó meglátás. És tulajdonképpen nagyon jól összefoglalja azt, amit előtte leírtál - Magyarországon mutatni akarják, hogy valaki ért valamihez, mert mije van, pedig ez egy óriási hiba, hiszen ez nem azt jelenti, hogy mit ért el. Valójában azt kellene egyszerűen bizonyítani, hogy valaki jó, de erről általában nem szokott ilyen jellegű megbeszéléseken szó esni, és általában hamar rájössz arra, hogy te értesz a dolgokhoz jobban. Egészen pontosan, hamar kiderül, hogy lehet, hogy ő sokmindenhez ért, de ahhoz, amire neked szükséged van, ahhoz még mindig te értesz jobban.

Egyébként a megjelenés fontos, de erre szoktam mondani azt, hogy például az, aki ma öltönyben jár - az vagy irodai alkalmazott, vagy ügynök.

Tulajdonképpen egy megjelenésben talán az a legfontosabb, hogy konzisztens legyen, azaz egy megjelenés, egy kiállás, egy megérkezés legyen összhangban és ez az összhang mutasson valamit. Ha valaki szakadt autoval jelenik meg, és komoly pénzeket kér el, akkor azt akkor sem fogják komolyan venni, ha egyébként ért ahhoz amit csinál, és reális az ár - mert azt fogják JOGGAL gondolni, hogy ha tényleg ennyit ér, akkor nem így kellene megjelennie. Hasonlóképpen ennek a fordítottja is igaz, ha valaki nem odaillő járművel közlekedik, például német sportautoval építési vállalkozóként, akkor az már élből gyanús, hogy mennyire veheti az egészet komolyan, illetve hogy hogyan fog a ceruzája.

Egyszóval, a magabiztosság, az egységes kinézet kívül belül az, ami érdekes lehet, mert egyébként pillanatok alatt lepereg a máz. Jó példa egyébként a bálnamercik esete, a rendszerváltás után több merci volt errefelé, mint Németországban, akkorák pedig, amik errefelé a Trabantok mennyiségével vetekedtek, talán sehol nem voltak. Talán ez is hozzájárult a "jólét illúziójához" errefelé, hogy állandóan az új autokat látták az emberek az utcán, viszont én mára azt látom, hogy igen erősen megkopott ez a nimbusz is (hála Istennek), és egyre kevesebb nagy és komolynak nevezhető jármű van az utakon, és egyre inkább olyanokat vesznek az emberek, amiket meg is engedhetnek maguknak.

Erre írtam, hogy erre remek példák a Becsületesnepper cikkek ("A magyar használatuto vásárló hülye" - de sok ilyet szeretnék olvasni pénzügyek, hitelek, minden területen, ami szeretetből táplálkozik és jobbítani akar ÉS TUD IS! ha valaki fogékony rá, hogy tanuljon), az, hogy a Totalcaron MANAPSÁG már úgy írnak, hogy 2 millió HUF az iszonyatosan nagy pénz, ami felette van, az már kánaán (Vö korábban, három éves auto öreg, 3-6 milla alatt nincs is auto, csak az új auto a jó auto, nem éri meg a használt, mert az snassz), és azt is, hogy az "1 milliós auto már a HABZSI-DŐZSI szint".

Mert ez jó :) Ezért is volt furcsa számomra amikor lagwagoner lenézésről írt, hiszen éppen az ellenkezője a valóság: Én nagyon örülök annak, hogy VÉGRE nem az új auto csak az auto divat dívik, hanem az, hogy a JÓ AUTO(!) a FENNTARTHATÓ AUTO, a SZÉPEN KARBANTARTOTT AUTO lesz a divat, különösen annak fényében, hogy nem egy ezek közül egyébként szerintem szebb is, mint a mostaniak. Nekem - megmondom őszintén - például a régebbi szögletesebb Mondeo sokkal jobban tetszett, mint a mostani (csak nem is olyan régen esett le, hogy mennyire idézi, és átdolgozza az ős baby merci formavilágát), de sok ilyen példát lehetne mondani :), és mondjuk például a 4F Audi messze jobban tetszik, mint a mostani, avagy az Exeonál például ezerszer jobban néz ki szerintem a régebbi 6-os Audi. De erről már írtam :)

Szóval, számomra sokkal szimpatikusabb valaki, aki egy nem új, de ÚJNAK LÁTSZÓ, TISZTA BELSEJŰ járművel érkezik, mint az, aki egy új, de trehány belsejű autoval jelenik meg.

Egyébként, nem olyan régen jártam egy banknál (írtam is róla errefelé), hogy egy üzletről tárgyaljak, és le is kísértek a parkolóba, és egyből levettem, hogy arra voltak kíváncsiak (rendkívül ügyes, nagyon tetszett!), hogy milyen autoval érkeztem, és az milyen állapotban van. Egyszerűen látszott, hogy ez volt a célja a "kikísérésnek", és én ezt értékeltem. Végre egységben néznek valamit és valakit, és meg is nézik.

Változik a világ ebben a tekintetben, és kivételesen Magyarországon szerintem jó irányba változik. Az már egy más kérdés, hogy van honnan javulni, de szerintem most ezen ne akadjunk fenn, a lényeg, hogy jó írányba haladunk, végre nem az "új auto" a jó auto van, hanem a "jó auto" a jó auto :)