beshortoltam az imént ezt a fránya indexet
7717ről ,kap 30pipnyi stoppot de nagyon-nagyon levárom
beshortoltam az imént ezt a fránya indexet
7717ről ,kap 30pipnyi stoppot de nagyon-nagyon levárom
Egy ilyen mozgást vagy csak hasonlót aki végigül egy certiben komoly pénzzel annak kötélből vannak az idegei. Még aprópénzzel is csábító realizálni közben akkorákat mozog .
Emlékszel 2011-ben mikor dax lezúgott 7600 környékéről 5 k alá picivel. Akkor egy certi amit figyeltem ezer környékéről 7 k fölé ment. Néhány hónap alatt, de olyan mozgásokkal, hogy a dax egyik nap esett 3%-ot másnap emelkedett 3-at stb 30%-okat mozdult naponta ide oda. Komoly pénzzel aki benne volt és kivárta az edzett lehet. :)
Csak vettem pár darab short certit, mikor 7677-78 körül ténfergett nemrég. Normál adagot azért nem mertem :) Délelőtti beesést nem is láttam a kijelző 715-öt mutatott mikor már 670 körül járt akkor is. :)
http://kepfeltoltes.hu/130301/default_www.kepfeltoltes.hu_.png
Ezt a képet csak én látom gyönyörűen rajzolódó fej-vállnak?
certiket arra találták ki aki nem jól használja bukik.....ezen sztem 5%nyer,még cfd -én 40%is akár
Igen, trendre tényleg jók, csak nekem az hosszú idő, meg nagyon jól meg kell fogni magát a trendet. Ráadásul olyan oldalazó piacon, mint amiben a DAX mozog év eleje óta, nem használható. (Mondjuk nekem eleve erősebb a daytrader beállítottságom, mint a befektetői:))) Általában a kompromisszum egy 1-2-3 napos certi tartás. :)
Cfd-re sajnos jelenleg még nincs elég zsozsóm, az ETF-eket meg nem ismerem.
Jól megvették Usában az esést. Valószínűbbnek gondoltam volna , hogy vergődnek, de nem igazán akarják a lefelét. Pedig itt ez a költségvetési téma is nem izgatja fel őket túlzottan egyelőre.
Igazad van ezzel ts29-el kapcsolatban.
Elég kezdetleges megoldások ezek a bétes certik ezzel az 5-kor bezár miközben az alaptermék kereskedés megy ez biztos, egy plusz kockázat.
Viszont ha egy olyan piaci mozgást megfogsz egy trendet ami akár hónapokig tart és végigülöd benne akkor mindegy , hogy nyitva van e 5 után vagy nincs stb.
Pl dax feljött 5 k környékéről 8 k környékére bő egy év alatt. Erre pl tökéletesen megfelelt volna egy bétes certi is, üldögélni benne, nem okozott volna lelki problémát hogy bezár ötkor pl 7 k felett már. :)
Minden másra tényleg jobbak ezek a nonstop felületek.
Hát, %-osan egy dolog... de gondolom aki 100 db-ot vesz ts28ban 1200-on az 29-ben is 100 db-ot venne mondjuk 1900-on. A nyereség meg ft-ban ugyanannyi.
SP certik tényleg meg tényleg kaszinó. Hülyeség is volt bevezetni. Akinek olyan számlája van tradeli a cfd-t, akinek nem annak ott vannak az etf-ek.
Holnap már harmadjára ugorja majd át a 7700 körüli rést.
Az nem csak ebben röhejes, hogy 5-kor bezár a bazár... Vegyél pl s&p certit. Amcsik fél4-kor nyitnak, bét meg 5-kor bezár. Gyakorlatilag úgy kereskedsz a certivel, hogy az alapterméke nyitvatartási idejének döntő részében nem férsz hozzá magához a certihez. - Nem agyrém?
Én a bét helyében biztos kitalálnék valamit erre, pláne, hogy a certik forgalmát úgyis árjegyző biztosítja, nem tudom, miért nem lehet az árjegyzőt bét záráson túl is, mondjuk este 10-ig működtetni. Pláne ha versenyképesek akarnak maradni a cfd-kkel szemben, amik ma már csomó helyen akár napi 24 órában tradelhetőek. (És még a költségük is sokkal kisebb.)
Engem pl többször visszatartott már certi vásárlásától az, hogy az este folyamán olyan esemény volt várható, ami nagyban kilengette az árfolyamát az alapterméknek, ezzel teljesen lutri lett, hogy hol nyit másnap a certi.
Ts28-at békén hagyom, mióta kijött a 29 :)) 1000 körül megérné venni, csak az a baj, h addigra valszeg már megnyitottam a shortom a ts29-ben :) Abban amúgy jobban is bízom, minimális esélyt látok rá, hogy úgy cibálják el kiütésig, h pl 7800 alá nem néz vissza a dax... Nyilván ennek megfelelően kisebb a tőkeáttétele, azaz kevesebbet lehet vele kaszálni, viszont cserébe biztosabb a nyereség, és nem kell álmatlanul forgolódni, hogy nem ütődik e ki holnap. (mondjuk azért aki megvette mondjuk 1900-on és pl ma eladta 2700-on, az itt sem csinált rossz üzletet, nem? :D Még ha százalékosan a ts28 nyilván nagyobbat is emelkedett.
Ts28-as az egy extrém sport kategória. Főleg az adja meg az ízét, hogy 5 óra után nincs vele kereskedés ilyen közel a kiütéshez. :) Életveszély komoly pénzt bele tenni, de hát ha bejön akkor kasza. Hétfőn lezúgott 1700 környékéről 11xx-re még aznap vissza 15xx-re, másnap 1900 környéke. Ez azért izgalmas egy termék. Főleg, hogy közben a dax mozgott mondjuk 3%-os sávban. :)
Legnagyobb kockázatnak én azt látom, hogy EU-ban hogyan lehet a kilábalás felé lépéseket tenni demokratikus körülmények között lásd most olaszok. Ez így évekkel veti vissza ha egyáltalán sikerül. Szavaznak a görögök stb. Ha ezt levezénylik úgy, hogy a történet végén ezek az országok kijönnek a gödörből és mellette az EU , Eur zóna egyben marad akkor az nagy teljesítmény volt vsz.
Na snp mint a kés a vajon úgy ment át 1500 környékén vissza. Kicsit alulbecsültem meddig jöhetnek fel. :) Dax már szenvedősebb megint.
Szerintem ez azért túlzás picit:) Elismerem, korrekció nélkül ment rengeteget, de 5%-os napra nem emlékszem:) (7600-as szinteken 5% egy nap alatt lenne 380(!) pont...)
Mikor mint kés a vajon megy át megállás nélkül 7700, 7750, 7780, 7800, 7850 (stb) szinteken, úgy, hogy 30-40 pontokat ugrik percek alatt, én azért várok egy kis visszatesztet, ha nem valami nagyon speciális oka van a repülésnek. (Az azért sztem annyira nem speciális ok, hogy jó esetben az olaszoknál folytatódhat ugyanaz a reform, ami addig is ment :D)
Ts28-hoz én sem merek nyúlni, pedig 1200 alatt megvenni, ma meg kb 1800 felé eladni nem lehetett rossz dolog... :)
Meg, de sajna messze nem 7860-tól:)))) Dax bőven 7700-as szinteken járt még, mikor nyitottam, azt sejtettem, hogy pár napon belül nyerő lesz, de azt őszintén szólva nem hittem volna, hogy még aznap :)))
Szerintem ezt már eddig is tudtuk.
Az igazi kérdés az, hogy világ szinten meddig lehet pénzpumpával kezelni gazdasági problémákat.
Ez olyan, mint egy atléta, aki állandó doppinggal futja le a versenyeket.
Ezt a végtelenségig nem lehet csinálni, az a kérdés, hogy a szervezet melyik ponjta betegszik meg előbb?
(Az egyetlen kiút a hitelezés beindulása lenne, de erről egyrészt jóval kevesebbet hallunk, másrészt a rengeteg adósság továbbra is fékezi a váráslóerőt, ezért minden hitelkihelyezés bizonytalan megtérülés elé néz.)
A világ most olyan helyzetben van, ami eddig még soha nem volt.
Ultra rövid távra én azt várnám, hogy sp nem tud visszamászni 1500 fölé lefordul 1475-1500 között mászkál az daxban a fene tudja mennyi mondjuk 7400-7700 sacc/kb. Aztán talán visszaadja az idei emelkedését Usa 1420 környéke daxban 7000 környéke.
Ha esés akkor kb ilyesmi. De benne van vsz, hogy olaszok benyögik kormányt alapítanak aztán a tegnapi nap fordítottja a bejelentésre. :)
Alapvetően mindent felfelé várok messzebb nézve, nagy para lehetőségeket persze nem lehet soha kizárni, lehet éppen csontvázakat találni van egy pár probléma.
sztem még kp kell nekik és szippantják be a lét ,ill keresnek rajta -tető közelbe eladják,1x elengedik nagyon de mivel nagy a baj és globális pénz hiány miatt nincs sztem nagy korri,közepes lehet ,de a medve még nem hiszem 1-2 évig még stabilizálódik a pénzrendszer,hullámlovaglás lesz,lehet kilengő is:)
Ez az olasz választás arra jó volt, hogy megmutatta mennyire sérülékeny ez az egész EU-s kilábalás. De itt a legfőbb szempont vsz az USA QE kérdése. Amíg az megy Usában ez a program piaci összeomlás nem hiszem, lehet egy korrekció stb de beszakadni a piac addig nem fog. Japcsik is ezerrel nyomatják, Eu az nehezebb ügy, nagyon zavaros.
Szóval én azt mondom ha az idei emelkedést az Usában vissza tudják adni akkor az már egy komoly esés volt a részükről erre van is esély szerintem következő hetekben.
Ha olyasmit kijelentenek , hogy QE nem tud tovább menni stb akkor viszont gondok vannak. Bernanke ma nyugtatta már a népeket, hogy szükség van rá stb. Azt beszüntetnék akkor azt hiszem lenne zuhi.
Nagyon érdekes piac mert nagy pénzpumpák vannak, de mellette van ezer dolog amire bármikor rá lehet parázni. Ember legyen aki megmondja ebből éppen mi határozza meg a hangulatot . :)