Re: nincs cím
Psymon Előzmény: #600420Az nem csak ebben röhejes, hogy 5-kor bezár a bazár... Vegyél pl s&p certit. Amcsik fél4-kor nyitnak, bét meg 5-kor bezár. Gyakorlatilag úgy kereskedsz a certivel, hogy az alapterméke nyitvatartási idejének döntő részében nem férsz hozzá magához a certihez. - Nem agyrém?
Én a bét helyében biztos kitalálnék valamit erre, pláne, hogy a certik forgalmát úgyis árjegyző biztosítja, nem tudom, miért nem lehet az árjegyzőt bét záráson túl is, mondjuk este 10-ig működtetni. Pláne ha versenyképesek akarnak maradni a cfd-kkel szemben, amik ma már csomó helyen akár napi 24 órában tradelhetőek. (És még a költségük is sokkal kisebb.)
Engem pl többször visszatartott már certi vásárlásától az, hogy az este folyamán olyan esemény volt várható, ami nagyban kilengette az árfolyamát az alapterméknek, ezzel teljesen lutri lett, hogy hol nyit másnap a certi.
Ts28-at békén hagyom, mióta kijött a 29 :)) 1000 körül megérné venni, csak az a baj, h addigra valszeg már megnyitottam a shortom a ts29-ben :) Abban amúgy jobban is bízom, minimális esélyt látok rá, hogy úgy cibálják el kiütésig, h pl 7800 alá nem néz vissza a dax... Nyilván ennek megfelelően kisebb a tőkeáttétele, azaz kevesebbet lehet vele kaszálni, viszont cserébe biztosabb a nyereség, és nem kell álmatlanul forgolódni, hogy nem ütődik e ki holnap. (mondjuk azért aki megvette mondjuk 1900-on és pl ma eladta 2700-on, az itt sem csinált rossz üzletet, nem? :D Még ha százalékosan a ts28 nyilván nagyobbat is emelkedett.