Konkrétumokra visszatérve azt láthatod hogy mekkora kiigazítások zajlottak 2012-ben összegben és db-ban is jelentős volt . Végülis ezek hatására tartottuk a hiánycélt sőt picit jobban tartottuk , ha ezek nincsenek akkor elszáll a hiány.
Erre értettem a kedvező bázist, hogy így jobb helyzetből vághatunk neki a 2013-as hiánycél teljesítésének. Ami még így is necces, leginkább 2014 közelsége miatt. Szóval nem tartom akkora egetverő tragédiának, hogy 2012-ben hiány szempontjából egy hajszállal jobbak lettünk a végén. Ebből azt kihozni, hogy a gonosz EU teljesen felesleges dolgokat erőltetett ránk az elég nevetséges vsz.
Gdp témában pedig azt gondolom, hogy ahhoz képest mekkora kiigazítások voltak akár csak 2012-ben, de előtte is, és a külső környezet is rossz volt, és a kiigazításokba belekeveredett azért bőven saját magunk tökönlövése is 1,7 %-os gdp csökkenés hízelgő.
Egyszerűen azért mert pl én erre a munkára azon sem lepődtem volna meg ha a világ nő 5%-ot , és közben mi zuhanunk 5%-ot.
Ehhez képest komoly megszorítások voltak, sok marhasággal is kiegészítve, és minimális a visszaesés. Szóval ez meglepő a számomra, mondhatnám úgy is kellemes meglepetés.
Meglátjuk ha a világ eu jól teljesít mi mit mutatunk, de ezzel a munkaminőséggel, ebben a környezetben, ez az eredmény amit eddig hoztunk **** jó vsz.