Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #599144

Akkor még egyszer :)

A marxista központi bizottság növekedést írt elő az EU zóna számára, és 2-3% körüli emelkedéssel terveztette meg Európa költségvetését. Ennek megfelelően készült el a magyar is. Ezek után az EU folyamatosan csökkenteni kezdte a növekedéseket, ugyanakkor csak 2013-ban(!) ismeri el, hogy recesszióban voltak valójában, miközben ezt például én már fél éve leírtam errefelé.

Ennek megfelelően a 2012 ELŐTTI költségvetéseket csak abból a szempontból érdemes vizsgálni, hogy az EU doktrinának megfelelt-e: És a válsz: IGEN. Ezek után jött 2012, amikor már látható volt, hogy nem lesz EU növekedés, amiből következett, hogy nem lesz, mert nem lehet növekedés a beszállító országokban, ezért megtörténtek a kiigazítások.

EZT tulajdonképpen minden olyan EU ország elvégezte, amely abba a hatba(!) tartozik, ami nem szállt el deficitügyileg tavaly, de sok más, ami elszállt, az még nagyobbakat próbált kiigazítani. Ez tehát ismételten nem magyar történet, hanem összeurópai történet.

VISZONT: Ez nagyjából 2012 közepére lezajlott, és 2012 közepére beállt úgy a magyar adórendszer, hogy már az EU GDP változától függetlenül rendben volt a 3% hiánycél tartása.

AMIRŐL én beszélek tehát az az, hogy ENNEK ELLENÉRE további megszorításokat vártak, aminek például az idézett számok alapján sem volt semmi értelme sem, hiszen nem volt rájuk szükség.

És mindez azt igazolja, amit én állítottam korábban: A beszállító országokban a GDP csökkentése nemhogy nem jár együtt a költségvetési bevételek csökkenésével, hanem adott esetben éppen a (tervezett és nem tervezett) kiadások csökkentése miatt csökkenni fog a kiadási oldal, vagyis javul az egyenleg.

És pont erre hozott ékes példát a 2012 második fele: Amikor a profitot megadóztatják, vagy új pénzeket vonnak adóztatás alá, akkor nem idéznek elő többlet recessziót és ezáltal csökkenő adóbevételeket, hanem annak ellenére nőhetnek az adóbevételek, és javulhat az egyenleg, hogy csökken a marxista GDP.

Ezért furcsa az, hogy amikor odatolom az orrod alá a számokat, hogy az 5-6 pontok KOMPLETTEN feleslegesek, akkor még mindig azt mantrázod, hogy a számok makacs dolgok és hogy Brüsszel számol jól, ahelyett, hogy észrevennéd, hogy a magyar költségvetést pont azért kellett annyiszor átírni, mert ennyiszer kellett Brüsszel elvárásainak megfelelni, miközben Brüsszelnek SOHA nem jöttek ki a magyar tényszámok.

Ennek alapján pedig pont az következik, hogy nem mi vagyunk a rossz tervezők, hanem Brüsszel. És ez a tényszámokból következik, ami, hogy téged idézzelek "makacs dolgok".