Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

csodálkoznék ha nem 4850…

#597281 Ibiza

csodálkoznék ha nem 4850 közelében zárnánk...

Forgalom nagyobb a tegna…

#597183 Fornit

Forgalom nagyobb a tegnapinál-alacsonyabb átlagos árszinten-, a tegnapi minimum alá zárt. Többi blueban is volt forgalom rendesen.

Re: nincs cím

#597116 banyaiz Előzmény: #597105

Azt gondoltam Otp-zel te is azért kérdeztem.

Visítás fele részben az miatt van, hogy kissé olyan jellegű a bánásmód, hogy van a fejeden sapka akkor pofon, ha nincs akkor azért, de mindig elhangzik ez az utolsó.

Pl itt is jó lenne azt mondhatnám biztosan , hogy ennek pofonosztásnak vége. Ezt is tisztázni kellene, de minél előbb annál jobb.

Csak tudod úgy nehéz tisztázni, ha ezzel kapcsolatban is elveszett a hitelesség, mert már többször elhangzott ennyi és nem több. Aztán mégsem úgy lett. Na most ezt megmagyarázni miért így történt nem igazán lehet, max elnézést kérni bal****kodásért :) De ne offoljunk itt.

#597114 banyaiz Előzmény: #597086

Először azt kellene meghatároznunk , hogy mit értünk az alatt unortodox. Mert én pl azt értem alatta, hogy hülyeség.

Attól nem tartok, hogy feltalálnak egy világszabadalmat a jegybankban, viszont attól pl igen unortodox módon a hitelességet elveszítik, az drága.

Egyébként ilyesmikre számítok, hogy kötelező tartalékrátára nem fognak fizetni, bankok ott parkoltatott pénzét kisebb kamat, hogy csökkentsék ott lévő állományt, esetleg vmi QE féleség még benne lehet, további kamatvágások mellett bár nagyon kicsi a mozgástér vsz.

De mondjuk ha Mato (amire sajnos van esély) lesz , én nem próbálok meg a fejével gondolkodni, lásd végtörlesztés miegyebek. Bizonytalanság nem jó. Minél előbb el kell oszlatni az ilyen félelmeket, találgatásokat szerintem.

#597105 Előzmény: #597102

"Bankok nem Teréz anyák. Egy cél van minél nagyobb profit"

Engem mint írtam, nem zavar az a profit, aminek az itt termelt ALAPJÁT és a PROFITOT is Magyarországon adózzák le. Amikor itt sírnak és máshol profitálnak, na látod, az zavar.

"Bár ez kissé komikusan hangzik a világ történéseit elnézve elmúlt években, mármint a minél kisebb kockázat. :)"

Tényleg komikus az, hogy Magyarországon vannak a legnagyobb biztonságban, és mégis itt visítanak a leghangosabban.

SZERK:

"Egyébként most tényleg hátsó szándék nélkül kérdeztem , hogy te is gonosz spekuláns vagy e."

Csak a pontosítás kedvéért, azt kérdezted, hogy az OTP-ben érdekelt vagyok-e. Egyébként nem szokásom a spekulálás, mert nekem ezek nem szoktak bejönni, nekem a hosszabb távú befektetések és a munka éri meg. Mivel azonban a piac ugyanaz, az ország ugyanaz, ezért fontos számomra a gazdaság és a tőzsdei hírek, illetve az árfolyam, hiszen ahogy írtam, számottevő EUR bevételem van, így nem mindegy, hogy az forintosítva mennyi.

#597102 banyaiz Előzmény: #597079

Bankok nem Teréz anyák. Egy cél van minél nagyobb profit, minél kisebb kockázat mellett. Bár ez kissé komikusan hangzik a világ történéseit elnézve elmúlt években, mármint a minél kisebb kockázat. :)

Egyébként most tényleg hátsó szándék nélkül kérdeztem , hogy te is gonosz spekuláns vagy e. Semmi furfangos gondolatom nem volt ezzel. Csak érdekelt , hogy szoktál e kereskedni.

#597086 prospero Előzmény: #597043

Nem igazán értem, milyen unortodox eszközök jöhetnének a jegybankban, ami félelmet kellene keltsen a befektetőkben, mivel a kötvénykibocsátás révén megvan a szükséges finanszírozás több, mint fele.

Szóval nincs szükség unortodox eszközökre, tehát akár Matolcsy is lehet a jegybankelnök, de szerintem ennél egy keményebb figura lesz.

Orbán nyilván gondol a kormányváltás eshetőségére is, tehát egy feddhetetlen személy kell, akit nem csinál ki egy ellenzéki kormánypárti sajtó pillanatok alatt.

#597079 Előzmény: #597043

Ez a válasz itt most off lesz, szóval ugorja át akit nem érdekel.

Az OTP, vagy például a Citibank, de még sok más bank, akik alapvetően bankként működnek, azok arról ismerkszenek meg, hogy jellemzően drágábbak más bankoknál, mert kifizettetik a működési költségeket, ugyanakkor egyáltalán nem abból élnek üzletszerűen, hogy arbitrázs pénzekből uzsorázva működjenek. Az OTP természetesen belekényszerült ebbe, de mivel MINDIG DRÁGÁBB VOLT, ezért jellemzően nem ott adósodtak el az emberek, és ebben az esetben ez szerintem inkább becsülendő dolog, mint hülyeség volt a maga idejében. Mint szoktam írni, BANKOKRA szükség van, nagy szükség van, és mindenkit szívesen látok, akik abban érdekeltek, hogy az országnak jobb legyen.

Márpedig ez ügyben elég csak megnézni azt, hogy az OTP milyen hatalmas összegekkel járul hozzá az ország költségvetéséhez, és hogy mennyire másképpen fizet és fizetett adót, mint az uzsoramaffia bankjai, amik kitalicskázzák innen a nyereséget, hogy máshol éljenek jobban az itteni emberek véréből és verejtékéből. És a félreértések elkerülése végett: Engem nem az zavar, amikor a tulajdonosok, vagy a cégvezetők kiveszik a cégből a profitot, mert az az övéké, de amikor itt veszteségesnek mutatják ki a bankot és nem a profitot viszik ki, hanem a nyereséget, na az már nagyon is zavar, mert ez a liberálkommunista adóoptimalizálás, a trükkök százai, amivel óriási kárt okoznak Magyarországnak.

És csak egy gondolat a végére: Természetesen, ha ukrán, román, vagy szerb lennék, a fenti godnolat csont nélkül állna az OTP-re ;) Ezért is fontos az, hogy olyan szabályozás legyen a bankszektorban, ami - ha másképpen nem megy - de különadókkal BEHAJTJA azt a "társasági adót", amit a trükkök százaival nem itt fizetnének be ezek az intézmények.

Egyszóval: Miért bántsam az OTP-t, amikor talicskázza be az országba a pénzt, itt fizet figyelemreméltóan magas adót és foglalkoztat egy csomó embert és nem ez az intézmény tehet az ország kiszolgáltatottságáról a devizahitelezéssel kapcsolatosan?

#597063 Ibiza Előzmény: #597028

az új jegybankelnök tán magyar lesz..magyar érdekeket képvisel.. a lépéseitől függenek az árfolyamok... 2014ben emlékeim szerint nem lesz lejáró eu-s vagy imf hitel..és választások is lesznek.. most 2013ban tán 3,6 mrd.os imf hitel jár le.. ha ezt a jegybank a tartalékából kifizeti az jelentős lendületet adhatna a belső piacnak a növekedésnek..ezt kell leadminisztrálni..akár az állami vagyon megvásárlása..stb stb..

#597043 banyaiz Előzmény: #597028

De szoktál egyébként Otp pl, mert ilyesmiket nem olvasok tőled , csak az uzsorásmaffia liberálkommunisták stb, azért kíváncsiskodok. :)

Jegybankelnök váltás után remélem kisimul olyan szempontból , hogy alaptalanok lesznek az ezzel kapcsolatos félelmek. Csak nehogy utána kezdjen igazon gubancolódni a kisimulás helyett.

#597028 Előzmény: #596834

"Vettél is belőle ha nem indiszkrét a kérdés?"

Egyáltalán nem indiszkrét. Én még tavaly decemberben úgy döntöttem, hogy megvárom a március közepét a devizázással és az egyéb befektetési műveletekkel is, mert nagyon hektikus napi mozgások lesznek, és az új jegybankelnök után pár héttel fog kisimulni a rendszer, amikor már jobban láthatóak lesznek a tényszámok.

és ne feledjük holnap a …

#597019 Ibiza

és ne feledjük holnap a harmadik péntek..