Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #597043

Ez a válasz itt most off lesz, szóval ugorja át akit nem érdekel.

Az OTP, vagy például a Citibank, de még sok más bank, akik alapvetően bankként működnek, azok arról ismerkszenek meg, hogy jellemzően drágábbak más bankoknál, mert kifizettetik a működési költségeket, ugyanakkor egyáltalán nem abból élnek üzletszerűen, hogy arbitrázs pénzekből uzsorázva működjenek. Az OTP természetesen belekényszerült ebbe, de mivel MINDIG DRÁGÁBB VOLT, ezért jellemzően nem ott adósodtak el az emberek, és ebben az esetben ez szerintem inkább becsülendő dolog, mint hülyeség volt a maga idejében. Mint szoktam írni, BANKOKRA szükség van, nagy szükség van, és mindenkit szívesen látok, akik abban érdekeltek, hogy az országnak jobb legyen.

Márpedig ez ügyben elég csak megnézni azt, hogy az OTP milyen hatalmas összegekkel járul hozzá az ország költségvetéséhez, és hogy mennyire másképpen fizet és fizetett adót, mint az uzsoramaffia bankjai, amik kitalicskázzák innen a nyereséget, hogy máshol éljenek jobban az itteni emberek véréből és verejtékéből. És a félreértések elkerülése végett: Engem nem az zavar, amikor a tulajdonosok, vagy a cégvezetők kiveszik a cégből a profitot, mert az az övéké, de amikor itt veszteségesnek mutatják ki a bankot és nem a profitot viszik ki, hanem a nyereséget, na az már nagyon is zavar, mert ez a liberálkommunista adóoptimalizálás, a trükkök százai, amivel óriási kárt okoznak Magyarországnak.

És csak egy gondolat a végére: Természetesen, ha ukrán, román, vagy szerb lennék, a fenti godnolat csont nélkül állna az OTP-re ;) Ezért is fontos az, hogy olyan szabályozás legyen a bankszektorban, ami - ha másképpen nem megy - de különadókkal BEHAJTJA azt a "társasági adót", amit a trükkök százaival nem itt fizetnének be ezek az intézmények.

Egyszóval: Miért bántsam az OTP-t, amikor talicskázza be az országba a pénzt, itt fizet figyelemreméltóan magas adót és foglalkoztat egy csomó embert és nem ez az intézmény tehet az ország kiszolgáltatottságáról a devizahitelezéssel kapcsolatosan?