Regisztráció Elfelejtett jelszó

DAX , FTSE , CAC index

Re: nincs cím

#594381 banyaiz Előzmény: #594374

Nyomtak egy esést. :) Németek ezek állatok. Rendszeresen dax certikben úgy járok, hogy belövöm kb jó esik esik szépet esett lezárom, erre fél percen belül még esnek 30 pontot, certi ugrik még 5-10%-ot. Ha meg nem zárod akkor és visszatépnek akkor ugyanez fordítva :).

Még aprópénzzel is idegesítő. Aki ezt komoly pénzzel üzi ezt a műfajt, annak jók az idegei. :) certikre gondolok, nem lehet normális stoppot tenni. Ez kifárasztja az embert, apróval szórakozni jó, de elképzelem ugyanezt rendes summával, hát...... :)

Itt meg mi volt ma? Úgy …

#594374 Fornit

Itt meg mi volt ma? Úgy látom kb 10 perce esett be kegyetlenül. Persze shortom az nincsen.

#594359 banyaiz Előzmény: #594263

Talán. Annál nagyobb eséshez vsz már komoly para kellene mondjuk eu-s kilábalás kapcsán, de amíg az a hangulat, hogy pénzcsapok nyitva, és eu jön ki a gödörből, és makrók is ezt mutatják addig vsz 1400-1350 alatti snp, vagy 7200-7000 alatti dax az nem vszínű. Sőt már egy 1400 körüli snp is nagy esésnek tűnik.

Viszont egy pár % esés benne van a kalapban így februárban, úgy gondolom. Ezt én max usában az idei emelkedés mértékére tippelném. Dax az lehet vmivel több talán vsz.

Meglátjuk.

#594263 Fornit Előzmény: #594240

Hát egy normál eső szakasznak kevesellném 6-7%-ot, az csak 1400 köré vetné vissza, kb a december végi szint lenne. Ezzel csak a januárt adná vissza a jun eleje óta tartó emelkedésből. Esetleg betölthetné a novemberi rését.

#594248 banyaiz Előzmény: #594247

Jaja, egyet akartam érteni én is ezt tartom vszínűnek.

5500 környékét, hogy betöltse az nem idén lesz vsz ha egyáltalán betölti valaha is, vagy ha idén mégis betölti akkor hatalmas baj van a világban.

#594242 banyaiz Előzmény: #594174

2011-es esést amikor lement 5 k környékére a dax , nagy mértékben támogatta az , hogy kifutott Usában a QE2, és ez eleve adott egy negatív hangulatot, jajj most mi lesz vége az élénkítésnek és mellette EU-s problémákat elő lehetett venni ami még rátett egy jó nagy lapáttal.

Most ilyen , hogy QE kifut idén nem túl esélyes (a végtelenben határozták meg a lejáratát:) . Amire negatív hangulat lehet (hacsak vmi váratlan terrorizálás természeti katasztrófa, háború stb nem jön) az a Usa költségvetési megszorítások miatt aggódás. Ez bármikor benne van, hogy előveszik egy korrekcióra, de egy totális összeomlásra ez édeskevés vsz. Max arra jó , hogy mindenki azt lesse mikor lehet beugrani jobb áron longba.

Aztán lehet pár hónap múlva teljesen más határozza meg a hangulatot sok függ attól milyen makrók jönnek pl Eu-ból tényleg azt igazolják , hogy javul a helyzet vagy sem, de most kb így látom.

#594240 banyaiz Előzmény: #594174

Vsz azt betöltse , vagy 2009-es szinteket megnézze vmi brutál negatív esemény kellene. Mondjuk ilyesmi eur zóna szétesik, eu szétesik, vagy teljesen besül a válságkezelés, és brutál recesszióba süllyed a világ . Nem azt mondom , hogy ez lehetetlen de nem ez látszik most.

Szerintem ami reális esés lehet ha megindul egy korrekció az idei emelkedés visszaadása Usában mondjuk egy 6-7% esés, de már ez is igen komoly lenne. Dax-ban talán egy 7000-7200-ig lenézés max de ez is már igen igen komoly esésként kezelném.

Felfelé hát ez az eddigi csúcs vsz komoly kihívás. Azt nem hiszem első nekifutásra lebirkózza. Azt mondom egy 7200-8200 között mászkálás reális lehet következő hónapokra. Ha netán kitör felfelé és eluralkodik az optimizmus teljesen akkor kb a csillagos ég a határ. :)

#594202 Ricsi Előzmény: #594200

Kérdés, ki hogy játszik...

Én aránylag nagy tőkével kötök aránylag kis mennyiséget, és így bármit kiülök. Nyerni sem akarok 1-1 pozin sokat, mármint a tőkémhez képest. Évi 50% a cél, ez megy.

Ugye, 50% az az egyszerűség kedvéért heti 1%. Határidőn ez nem olyan rettenetes összeg. Főleg nem rettenetes poziméret. Mondjuk van 1000 Eur-od, akkor éves szinten akarsz nyerni 500 Eur-t, az heti 10 Eur. Nálam 1 konti 1 pont elmozdulása 1 eur. Tehát egész héten arra kell várni, mikor tudsz nyitni 2 kontit, amivel tudsz fogni 5 pontot. Nem egy lehetetlen feladat :D

#594200 taresz Előzmény: #594199

Na ez az. Nem mondom, hogy mindig elrontom, de sokat vissza adok a rosszak miatt. Majd kinövöm. Talán.

#594199 Ricsi Előzmény: #594197

Amíg stoppolgattam, nem nyeregettem, most nem stoppolgatok és nyeregetek. Valahogy nekem mindig a fordulat előtt fogyott el a türelmem...

#594197 taresz Előzmény: #594192

Az nem lehet etalon.

Pont az a hiba késztet rossz irányba menő pozit, rosszkor dobni.

#594195 rbbj11 Előzmény: #594193

az hathor :) Legalábbis önjelölés alapján :)

TA ide vagy oda, végül úgyis politikai döntés lesz ez is. Ha netán komoly elinflálás lesz a világban, még az is lehet, hogy nyitva marad

#594191 rbbj11 Előzmény: #594174

azt mondtam, hogy azt megközelítő!!! Én sem várok új mélypontot. Hosszú távú görbén egy 5000-5500-as dax is már megközelítőnek számít...

Be fogja tölteni azt a rést.

#594184 Ricsi Előzmény: #594181

Igen, de ez mindegy, nem?

Nekem pozijaim vannak párosítva, hedgelésnek hívják, nem csak én csinálom, hanem a fél világ.

Mondok példát:

Adok 1 db dax-ot, ha elmegy felfelé, veszek 6 cac-ot. Ha ez felmegy 30 pontot, lezárom a felét nyerőben, a másik fele nyitva. Ha innen lefelé megy, akkor a másik fele -30 ponton záródik, és egy csúszó 15 ponttal követem lefelé. Ha elmegy felfelé, újra megnyílik a 6 db cac long.

Ha nyitva van a 6 long, akkor ha rossz irányba megy, zárok belőle kettőt 20 pont csúszóval. Ha esik tovább, akkor ez a 4 cac vétel nyitva marad. Kibírom, van rá pénzem, és majd nyerőben zárom a dax shortot.

Ha felfelé megy, amikor már csak 4 van nyitva, 1-et úgy zárok le, hogy a 2+1 eredője +30 pontot adjon ki, és a másik három megintcsak nyitva marad -30 pontig.

Jelenleg az összes messzi dax shortom így van fedezve, és kb 3 500-as cac-nál kellene zárnom a másik felét. Persze, egyik kicsit több, a másik kicsit kevesebb.

Téged az zavarhatott meg, hogy nem dax-al hedgelem a daxot, hanem cac-al, de ez már 2 éve így van, gondolom, nem okoztam vele nagy meglepetést :))

#594181 Fornit Előzmény: #594177

Pepegtetsz itt, 5800-as shortot 10k-nál lezárni nyerőben? :)))

Max többet nyersz a cac-on, mint mint buksz ezen. :)