Igen, de ez mindegy, nem?
Nekem pozijaim vannak párosítva, hedgelésnek hívják, nem csak én csinálom, hanem a fél világ.
Mondok példát:
Adok 1 db dax-ot, ha elmegy felfelé, veszek 6 cac-ot. Ha ez felmegy 30 pontot, lezárom a felét nyerőben, a másik fele nyitva. Ha innen lefelé megy, akkor a másik fele -30 ponton záródik, és egy csúszó 15 ponttal követem lefelé. Ha elmegy felfelé, újra megnyílik a 6 db cac long.
Ha nyitva van a 6 long, akkor ha rossz irányba megy, zárok belőle kettőt 20 pont csúszóval. Ha esik tovább, akkor ez a 4 cac vétel nyitva marad. Kibírom, van rá pénzem, és majd nyerőben zárom a dax shortot.
Ha felfelé megy, amikor már csak 4 van nyitva, 1-et úgy zárok le, hogy a 2+1 eredője +30 pontot adjon ki, és a másik három megintcsak nyitva marad -30 pontig.
Jelenleg az összes messzi dax shortom így van fedezve, és kb 3 500-as cac-nál kellene zárnom a másik felét. Persze, egyik kicsit több, a másik kicsit kevesebb.
Téged az zavarhatott meg, hogy nem dax-al hedgelem a daxot, hanem cac-al, de ez már 2 éve így van, gondolom, nem okoztam vele nagy meglepetést :))