meg, de 10 000-nél nyerőben zárulnának :) Másik módszerre tértem át, és minden régi pozimat átépítettem, így most minden jó nekem :)
Hogy értelmesen is leírjam, minden dax shortra jut most 3 cac long.
meg, de 10 000-nél nyerőben zárulnának :) Másik módszerre tértem át, és minden régi pozimat átépítettem, így most minden jó nekem :)
Hogy értelmesen is leírjam, minden dax shortra jut most 3 cac long.
Én nem várok 2008-as szinteket, már az infla miatt sem. És amit látok, megváltozott a politikai hozzáállás. Most az van, bármi áron meg kell védeni a tőzsdét az eséstől. Meg persze a reálgazdaságot. Ha ehhez 0 kamat kell, ám legyen, ha csillió dollárok, ám legyen. 2008-ban nem volt esze a kormányoknak (vagy éppen akkor volt), és engedték a zuhanást. Most már nem fogják engedni, telerakták a tőzsdéket olyan védő mechanizmussal, hogy semmiképpen ne legyen nagy zakó. Persze, 5-10% belefér, akár még 20% is, de én többet semmiképpen nem várnék. Mondjuk, én dax-al foglalkozom, nem nagyon várom 6 000 alá. Igaz, van egy rése 5 500 körül, azt talán még betölti, de utána felfelé.
Nem értek a TA-hoz, nem tudom, egy ilyen rés nyitva maradhat-e örökre. Ha igen, akkor szerintem nyitva is marad, ha muszáj betölteni, akkor be fogja, de minél előbb, mert innen még nincs annyira messze.
Ez az ami szinte megjósolhatatlan. Mert most válságkezelés miatt elengendték mindenhol az államadósságot. Kétféle módon jöhetnek ebből ki kinövik, vagy megszorítások. Nyilván a kettő kombinációja kell, ezzel is próbálkoznak. Ez a folyamat mennyire lesz sikeres, gyors, és főleg tőzsdék , hogy reagálják le, az már hangulati dolgoktól is nagyban függ.
Mert mindent túlreagál a piac. Tehát simán el tudom képzelni azt is eluralkodik a nagy eufória és minden háttérben meglévő gond ellenére iszonyat emelkedésekkel megy ez az időszak, vagy azt is, hogy nagy parákkal ami a jövő héten kezdődik. :) Szóval ez már az a terület amit nehéz lenne észérvekkel előrejelezni. :)
pontosan ezért is, hosszú távon csak felfelé mehetünk, és nagyon durván.
Én ennek ellenére még egy komoly esést jósolok a hatalmas emelkedő szakasz előtt, ami 20.000-es daxot is hozhat majd.
Előbb a jelenlegi rendszerproblémák (államadóssághegyek stb) meg kell oldódjanak. És ez előbb-utóbb csak fájdalmas megoldás lehet, ezért ha nem is 2008-as mélypontokra, de azt megközelítőkre számítok. Sztem ez a ciklus legkésőbb az idei év felétől meg is indul. Hogy addigra dax 8000 lesz, 8500 vagy több, ki tudja.
Ránézel pl a japcsikra, hogy érdekes piacot nézzünk. Hihetetlen emelkedést mutattak be abban az időszakban amikor a japán gazdasági csoda volt a romokból II. vh után Hirosima, Nagasaki stb tönkreverve stb tényleg a minden értelemben 0 szintről 40 k környékére ment a tőzsdéjük (de nem úgy mint a bux, hogy van 4 -5 cég a tőzsdén:). Amivel párhuzamosan egy brutál gazdasági fellendülés volt, egész világ csodájára járt.
A 90-es évek elejétől egyszerűen nem tudták tartani , nem tudták már ezt hova tovább fokozni, ami nem is csoda mert hová lehetett volna még azt fokozni? Így most kb a 90-es évek eleji szint 1/3-án van kb az indexük 20 év elteltével. És mindenféle gondokkal küzdenek , bár jó lenne Mo-n olyan életszínvonalon gondokkal küzdeni. :)
Szóval vsz azt lehet leszűrni, hogy egyetlen egy dolog állíthatja meg pl snp-t, vagy daxot hosszú távon, az ha német, vagy amcsi gazdaság eléri a teljesítőképessége határát, és az indexek esetleg ezt még jelentősen túl is árazzák előreszaladnak.
Hát erre sok mindent lehetne mondani, de vsz szintén meglepő lenne ha mondjuk most a teljesítőképesség határán lennének ezek az országok. Bár sok szemszögből meg lehetne nézni.
Mindenképpen figyelembe kell venni amit mondasz.
Ránézel daxra, snp-re azt láthatod, hogy korábbi időkben egy egy válság után mindig új csúcsra mentek nem is akármilyenre. Mondjuk 80-as évektől nézed 87 rendesebb válság , és utána egészen a 90-es évek végéig egy brutál menetelés sokszorozódó indexekkel, mondjuk tízszereződtek durván.
2000-es években internetlufi pukk nagy zuhanás amit 2007-re megvettek, aztán 2008-9 nagy zuhanás amit mostanra megvettek. Vagyis az egész 2000-es évek index szinten egy esés megvétel, de helyben járás, egy elvesztegetett évtized index szinten ott vagyunk ebben a 2 indexben ahol 90-es évek végén voltunk. Vagyis az egész évtized arról szólt a korábbi nagy menetelés "kipihenése". :)
Mi jön ebből mondjuk a 2010-es évtized végéig? Jön még egy cakk lefelé és folytatódik a "helyben járás" vagy megindulnak felfelé a végtelenbe? Jó kérdés. :)
De amit vsz mindenképp figyelembe kell venni, hogy indexekben a rosszul teljesítő cégeket kiveszik, és helyette bejönnek az új jól teljesítő cégek.
De inflációt figyelembe véve a 2000-es évek eddig egy veszteség index szinten.
Nehéz mit mondani de meglepő lenne ha ez hosszú távon így maradna vsz.
A történelmi max valóban 8 151 pont, de!!!!!
Ez 2008-ban volt, azóta eltelt 5 év. Ha csak!!!!!!! évi 1% inflációval számolunk, akkor az mai értéken 8 824 pontnak felel meg. Ezt nem szabad szem elől téveszteni, mert komoly meglepetés érhet minden shortost!!!!!
Mindenkori történelmi csúcsa 8151 pont. S&P 1576.
Mindkét index 4%-ra van a mindenkori történelmi csúcsától, ennél pontosabban szinkronba állítani őket körző vonalzóval se lehetne. :)
Na az viszont meglepne ha ezeken az értékeken most itt év elején csont nélkül átszáguldanánk. Bár nem volna baj.
Idén a dax eddig lemaradó amcsik 6% , japcsik 7, dax csak 3 körül.
Viszont februárban vsz jön egy esés, túl szép ez ahogy belendültünk ebben az évben. Vsz ahogy az amcsi jelentési szezonnak vége előveszik a költségvetési megszorítás témát egy rendesebb korrekcióra. Talán előtte mennek még pár %-ot.
behalt a topik?na én holnap megosztom a gondolataim
egyenlőre ftse short,cac long pozik
devizákban én is 0,1 lotos lépcsőközt használok, ha netán pozit épít az ember, ráadásul több keresztben, bőven jó az
de az, fxpro
de elrontottam, nem 3300 euro, hanem usd. Mindegy
csak nem az fxpro?
nyilván cégenként más és más a méretezés nálam ez kevesebb mint 500 eur,
de eurusd-be én se mennék bele 1 lottal ott mini lot jó nekem is ))
az is szépen megy fel pár napja
na, akkor grat neki :) 1 lot egyébként k. sok, az nálam 33 euro pontonként. 100 pont esés esetén 3300 euró minusz. Nem hiszem, hogy aki 3300 euró minusszal tud managementet építeni, fórumokra firkál
csütörtök, 16:12
én az sp longot zártam
dax longban vagyok 1 lot
ideje hogy lépjen egy kicsit felfele
NagyBarnaMacko
ha 12k-ról visszaesik 8-ra, én már biztos nem akarom majd longolni...
Lehetséges, hogy egy-két év múlva azon megy majd a beszélgetés , hogy úgy meglongolnám 8 k-nál a daxot ha végre visszaesne oda 12 k-ról.
Nehéz mit mondani, kitört rendesen elvileg talán visszateszteli a 780-800-at jövő héten. De hát amíg Usa csak fel apró lépésekkel de minden nap addig short elég merész vsz.