Regisztráció Elfelejtett jelszó

DAX , FTSE , CAC index

Re: nincs cím

#594177 Ricsi Előzmény: #594176

meg, de 10 000-nél nyerőben zárulnának :) Másik módszerre tértem át, és minden régi pozimat átépítettem, így most minden jó nekem :)

Hogy értelmesen is leírjam, minden dax shortra jut most 3 cac long.

Én nem várok 2008-as szi…

#594174 Ricsi

Én nem várok 2008-as szinteket, már az infla miatt sem. És amit látok, megváltozott a politikai hozzáállás. Most az van, bármi áron meg kell védeni a tőzsdét az eséstől. Meg persze a reálgazdaságot. Ha ehhez 0 kamat kell, ám legyen, ha csillió dollárok, ám legyen. 2008-ban nem volt esze a kormányoknak (vagy éppen akkor volt), és engedték a zuhanást. Most már nem fogják engedni, telerakták a tőzsdéket olyan védő mechanizmussal, hogy semmiképpen ne legyen nagy zakó. Persze, 5-10% belefér, akár még 20% is, de én többet semmiképpen nem várnék. Mondjuk, én dax-al foglalkozom, nem nagyon várom 6 000 alá. Igaz, van egy rése 5 500 körül, azt talán még betölti, de utána felfelé.

Nem értek a TA-hoz, nem tudom, egy ilyen rés nyitva maradhat-e örökre. Ha igen, akkor szerintem nyitva is marad, ha muszáj betölteni, akkor be fogja, de minél előbb, mert innen még nincs annyira messze.

#594160 banyaiz Előzmény: #594159

Ez az ami szinte megjósolhatatlan. Mert most válságkezelés miatt elengendték mindenhol az államadósságot. Kétféle módon jöhetnek ebből ki kinövik, vagy megszorítások. Nyilván a kettő kombinációja kell, ezzel is próbálkoznak. Ez a folyamat mennyire lesz sikeres, gyors, és főleg tőzsdék , hogy reagálják le, az már hangulati dolgoktól is nagyban függ.

Mert mindent túlreagál a piac. Tehát simán el tudom képzelni azt is eluralkodik a nagy eufória és minden háttérben meglévő gond ellenére iszonyat emelkedésekkel megy ez az időszak, vagy azt is, hogy nagy parákkal ami a jövő héten kezdődik. :) Szóval ez már az a terület amit nehéz lenne észérvekkel előrejelezni. :)

#594159 rbbj11 Előzmény: #594156

pontosan ezért is, hosszú távon csak felfelé mehetünk, és nagyon durván.

Én ennek ellenére még egy komoly esést jósolok a hatalmas emelkedő szakasz előtt, ami 20.000-es daxot is hozhat majd.

Előbb a jelenlegi rendszerproblémák (államadóssághegyek stb) meg kell oldódjanak. És ez előbb-utóbb csak fájdalmas megoldás lehet, ezért ha nem is 2008-as mélypontokra, de azt megközelítőkre számítok. Sztem ez a ciklus legkésőbb az idei év felétől meg is indul. Hogy addigra dax 8000 lesz, 8500 vagy több, ki tudja.

#594158 banyaiz Előzmény: #594155

Ránézel pl a japcsikra, hogy érdekes piacot nézzünk. Hihetetlen emelkedést mutattak be abban az időszakban amikor a japán gazdasági csoda volt a romokból II. vh után Hirosima, Nagasaki stb tönkreverve stb tényleg a minden értelemben 0 szintről 40 k környékére ment a tőzsdéjük (de nem úgy mint a bux, hogy van 4 -5 cég a tőzsdén:). Amivel párhuzamosan egy brutál gazdasági fellendülés volt, egész világ csodájára járt.

A 90-es évek elejétől egyszerűen nem tudták tartani , nem tudták már ezt hova tovább fokozni, ami nem is csoda mert hová lehetett volna még azt fokozni? Így most kb a 90-es évek eleji szint 1/3-án van kb az indexük 20 év elteltével. És mindenféle gondokkal küzdenek , bár jó lenne Mo-n olyan életszínvonalon gondokkal küzdeni. :)

Szóval vsz azt lehet leszűrni, hogy egyetlen egy dolog állíthatja meg pl snp-t, vagy daxot hosszú távon, az ha német, vagy amcsi gazdaság eléri a teljesítőképessége határát, és az indexek esetleg ezt még jelentősen túl is árazzák előreszaladnak.

Hát erre sok mindent lehetne mondani, de vsz szintén meglepő lenne ha mondjuk most a teljesítőképesség határán lennének ezek az országok. Bár sok szemszögből meg lehetne nézni.

#594156 banyaiz Előzmény: #594155

Mindenképpen figyelembe kell venni amit mondasz.

Ránézel daxra, snp-re azt láthatod, hogy korábbi időkben egy egy válság után mindig új csúcsra mentek nem is akármilyenre. Mondjuk 80-as évektől nézed 87 rendesebb válság , és utána egészen a 90-es évek végéig egy brutál menetelés sokszorozódó indexekkel, mondjuk tízszereződtek durván.

2000-es években internetlufi pukk nagy zuhanás amit 2007-re megvettek, aztán 2008-9 nagy zuhanás amit mostanra megvettek. Vagyis az egész 2000-es évek index szinten egy esés megvétel, de helyben járás, egy elvesztegetett évtized index szinten ott vagyunk ebben a 2 indexben ahol 90-es évek végén voltunk. Vagyis az egész évtized arról szólt a korábbi nagy menetelés "kipihenése". :)

Mi jön ebből mondjuk a 2010-es évtized végéig? Jön még egy cakk lefelé és folytatódik a "helyben járás" vagy megindulnak felfelé a végtelenbe? Jó kérdés. :)

De amit vsz mindenképp figyelembe kell venni, hogy indexekben a rosszul teljesítő cégeket kiveszik, és helyette bejönnek az új jól teljesítő cégek.

De inflációt figyelembe véve a 2000-es évek eddig egy veszteség index szinten.

Nehéz mit mondani de meglepő lenne ha ez hosszú távon így maradna vsz.

#594155 Ricsi Előzmény: #594146

A történelmi max valóban 8 151 pont, de!!!!!

Ez 2008-ban volt, azóta eltelt 5 év. Ha csak!!!!!!! évi 1% inflációval számolunk, akkor az mai értéken 8 824 pontnak felel meg. Ezt nem szabad szem elől téveszteni, mert komoly meglepetés érhet minden shortost!!!!!

#594146 banyaiz Előzmény: #592164

Mindenkori történelmi csúcsa 8151 pont. S&P 1576.

Mindkét index 4%-ra van a mindenkori történelmi csúcsától, ennél pontosabban szinkronba állítani őket körző vonalzóval se lehetne. :)

Na az viszont meglepne ha ezeken az értékeken most itt év elején csont nélkül átszáguldanánk. Bár nem volna baj.

#594145 banyaiz Előzmény: #594142

Idén a dax eddig lemaradó amcsik 6% , japcsik 7, dax csak 3 körül.

Viszont februárban vsz jön egy esés, túl szép ez ahogy belendültünk ebben az évben. Vsz ahogy az amcsi jelentési szezonnak vége előveszik a költségvetési megszorítás témát egy rendesebb korrekcióra. Talán előtte mennek még pár %-ot.

behalt a topik?na én hol…

#593897 big-ebuy

behalt a topik?na én holnap megosztom a gondolataim

egyenlőre ftse short,cac long pozik

#592211 rbbj11 Előzmény: #592190

devizákban én is 0,1 lotos lépcsőközt használok, ha netán pozit épít az ember, ráadásul több keresztben, bőven jó az

#592190 macika Előzmény: #592187

csak nem az fxpro?

nyilván cégenként más és más a méretezés nálam ez kevesebb mint 500 eur,

de eurusd-be én se mennék bele 1 lottal ott mini lot jó nekem is ))

az is szépen megy fel pár napja

#592187 rbbj11 Előzmény: #592185

na, akkor grat neki :) 1 lot egyébként k. sok, az nálam 33 euro pontonként. 100 pont esés esetén 3300 euró minusz. Nem hiszem, hogy aki 3300 euró minusszal tud managementet építeni, fórumokra firkál

#592185 macika Előzmény: #592164

csütörtök, 16:12

én az sp longot zártam

dax longban vagyok 1 lot

ideje hogy lépjen egy kicsit felfele

NagyBarnaMacko

#592149 banyaiz Előzmény: #592107

Lehetséges, hogy egy-két év múlva azon megy majd a beszélgetés , hogy úgy meglongolnám 8 k-nál a daxot ha végre visszaesne oda 12 k-ról.

Nehéz mit mondani, kitört rendesen elvileg talán visszateszteli a 780-800-at jövő héten. De hát amíg Usa csak fel apró lépésekkel de minden nap addig short elég merész vsz.