Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: JB

#590110 Spade Előzmény: #589898

Nézd a gazdasági dolgok alapjában qrva egyszerúek, ha megtanultad és érted is akkor alkalmazni is tudod és még nagyjából segghülye emberek is el tudnak jutni erre a szintre. Nem hiába vannak az elemzőházak tele velük csak persze ők ide se jutottak el. Ugye nyáron Bandi is meg te is azt mondtad h recesszió lesz meg inflációs nyomás egyszerre na és persze az elemzők többsége is ezt mondta én azt mondtam h ez hülyeség mert ez szinte fogalmilag kizárt, és mi látszik az adatokon ? h csőkken sz inflációs nyomás. Ha csak egy kicsit megértették volna a makro összefüggéseket akkor nem mondtak volna ekkora f@szságot.

Azért most esetleg van lehetőséged javítani ha megválaszolod a következőt :). Ha 10%-kal leértékelik a HUF-t (kb. meg is történt) és 10 esetleg 20%-kal csökkentik a rezsit, export import meg marad változatlan, hogy hat ez a GDP-re ?

#589898 banyaiz Előzmény: #589751

Szerintem amikor egy FaxT. neve felmerül jegybankelnökként akkor nem helyénvaló Simort ilyen szavakkal illetni és feltenni ezt a kérdést amit feltettél. :) Ezt két embert meghallgatod , hát azt tudom mondani, hogy még amikor Faxxal értenék egyet akkor is kínos lenne ezt nyilvánosságra hoznom, mert vhogy sikerül olyan szövegkörnyezetbe tennie a mondandóját, hogy nem egy pénzügyminiszteri szint vsz, hanem vmi dokkmunkás kb ott elmenne. :) Ez nem csak stílusbeli kérdés, ez szigorúan gazdasági kérdés már ilyen szinten vsz, egy ilyen pozícióban.

Hamarosan ugrik a majom a vízbe kamatügyekben vsz. Most vagyunk azon a szinten ahonnan a folytatás kezd izgalmas lenni.

http://www.portfolio.hu…

http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/most_kell_eurot_venni.178481.html

Szvsz van egy dolog, amit nem sokan pedzegettek eddig, ez pedig az, hogy mivel a CHF gyengül az EUR-hoz képest, ezért a forintot úgy lehet az EUR-hoz képest gyengíteni, hogy a CHF hitelezettek helyzete változatlan marad, azaz egyszerre lakhat jól a kecske és maradhat is meg a káposzta.

Azaz szvsz addig, amig a CHFHUF stagnálni tud, addig gyengíteni fogják a HUF-ot az EUR-hoz képest, különösen akkor, ha eközben az USDHUF is közel stagnálni tud.

"A szokatlan eszközök, a…

#589766 Dr. ursi

"A szokatlan eszközök, a pénzkibocsátás felpörgetése vagy az államkötvények vásárlása olyan gazdasági környezetben elfogadhatók, ahol az infláció és a kamatok nulla közelében vannak. Ezzel szemben Magyarországon az előbbi decemberben öt százalék volt, míg az utóbbi, 5,75 százalék."

buta.

a lényeg nem az hogy nulla közelében legyen az infla és a kamat ! hanem hogy a kettő között különbség konvergáljon a nullához. tök mindegy milyen szinten vannak, pl. egy 20% infla is jó egy 21% alapkamattal, vagy egy 11,5-es alapkamat egy 12%-os inflával, stb.

nézzen mán szét a nagyvilágban ez a mazsom.

no, igen ezt tudja börni és márió.

úgy láccik bandi nem.

buta.

#589764 Spade Előzmény: #589762

Nem az a legnagyobb baj bandival h offshore lovag hanem h h@lye, IQ kihívásokkal küzd. Egyébként meg ha itthon adót elkerül vagy offshore adót elkerül közül kellene választani az itthoni sokkal kedvezőbb gazdaságilag az országnak. A másik dolog h sok embernek (pl. akik disznót tartanak) lesz reggel disznószaros a keze és ez teljesen rendben van, de valszeg nem szeretnéd h az orvosod ilyen kézzel operáljon meg. Remélem érted....

#589763 Euroman Előzmény: #589762

ebből a sok hóból akkora árvíz lesz, remélhetőleg a nacionalista vezetést is lemossa a lefolyón...

#589762 Euroman Előzmény: #589760

semmi gond...nekem sokkal hitelesebb, mint faxtolcsy....ő lebukott, offshore, faxtolcsynak meg lehet simicska mossa a pénzét....minden politikus belenyúl a jóba....

#589760 Spade Előzmény: #589756

hát ha ilyeneket beszélsz meg nem látod át mekkora hülyeséget mond, te se álltál kétszer sorba az észosztásnál, bocs :)

#589755 Dr. ursi Előzmény: #589751

hát így.

hogy off-shore haver.

jó haveri körben van oszkó és bajnai adóoptimalizáltak neki.

így.

végtelenül ostoba.

vagy és ez a rosszabb.

végtelenül gátlástalan, aljas, országromboló.

próbál az utolsó pillanatig országot rombolni.

csakhogy londonban már rég nem hiteles bandi.

és nem azért mert hamarosan lejár a mandátuma, hanem azért mert ott kicsit megkésve ugyan de már fél éve rájöttek, hogy egy páviánsegg az a jegybankelnök amelyik nem alkalmazkodik a piachoz.

JB

#589751 Spade

"Az MNB elnöke úgy fogalmazott, a kedvezőbb globális piaci hangulat segített Magyarországnak abban, hogy büntetlenül megússza a sorozatos kamatvágásokat, de hozzáfűzte, hogy a csökkentések nem voltak megalapozottak" /pfolio

"büntetlenül megússza" hát b@zdmeg a monetáris politika arról szól a h alkalmazkodni kell a körülményekhez, a külső, belső, likvidtási, kockázati tőkeáramlási helyzethez. Nem pedig van az MNB ami hitelesebb mint a naprendszer, a külső körülmények meg helyzetek magukra vessenek. Ez a f@szii valamit nagyon félreérthetett a gyér közgáz tanulmányai során.

.

a másik gyöngyszem:

""Nemcsak a befektetési célú forinthitelezés nem nő, hanem a közvetlen külföldi beruházás és a vállalkozásoknak nyújtott devizahitelezés sem, és ezeket nem a magas alapkamat gátolja" - "

.

De b@zdmeg a többire hat, nem ?Az h a marslakók se reagálnak a JB kamatcsökkentésre és a Siriusról se jönnek tömegesen ide ennek hatására, és nem ruháznak be ide, az nem bizponyíték arra h ne lenne pozítív hatása más szegmensekben. Ez a simorbandi annyira buta mint egy páviánsegg. Hogy lehetett ennyire h@lyét JB elnöknek megtenni ?

Re: huf short :)

#589621 gufoo Előzmény: #589428

Sikerült feloldanom azt az ellentmondást, hogy az EURHUF nagy valószínűséggel eléri a 305-t és hogy ezt a kisfübik is időben észlelték és kellemesen beszállhattak:

Úgy lesz 305, hogy mi már nem leszünk poziban. :)

Uhhogy mindenki döntse el, hogy keményen, vagy szigorúan :)

Re: nincs cím

#589263 Előzmény: #589253

Hát igen, abban kétségtelenül igazad van, hogy a gyakorlatban könnyebb megvalósítani ezeket a dolgokat, mint elméleteket gyártani belőlük :)

#589259 Előzmény: #589252

MNB:

2010.05.03 PLN=68,51 (Választások után)

2011.01.13 PLN=71,29

2012.01.13 PLN=70,21

2013.01.15 PLN=72,13

Mégis miről tetszik beszélni leértékelődés címén?

de hogy ne köss bele a választások utáni értékbe, hogy ezt a kormányt nézzük, tessék:

2008.01.15. PLN=70,99

de a kedvedért visszamentem tíz évre:

2002.01.15. PLN=67,83

Persze én nem vagyok JP és nem linkeket hozok, hanem számokat ;)

De persze biztos lesz, aki képes kimagyarázni, hogy ez valójában brutális leértékelődés és csak én vagyok a hülye, hogy ezt sem vagyok képes meglátni...

#589256 Euroman Előzmény: #589255

a mocsadék diktátor 100 évre is megígérhetné, hisz ő az elmúlt és az elkövetkező 500000 év legnagyobb állam/tférfija....