Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: HUFF

#588290 rbbj11 Előzmény: #588262

eurhuf long lezarasa 299nel,hatalmas haszonnal,ahogy azt ebben a topikban ingyen kozoltem,money managementtel egyutt. Amint eurhuf kiszallo megvan,usdhuf shortra valtas

HUFF

#588251 Spade

Nemtom de nagy játékot sejtek a háttérben, nagyobbat mint amit xmann gondol, és valszeg nem is az lesz a végkifejlet, de nem akarom ezeket semmiképp befolyásolni azért nem mondok róla semmit. Tudom kapjam be, de akkor sem.

Mégis 2 dolog,

1. az események tervezettnek tünnek és nem pániknak

2. Mindenki biztos abban h a sok külföldi tőke ami HUF-ban zsákolta az állampapperokat az valóban külföldi ?

Re: nincs cím

#588248 xmann Előzmény: #588242

Az MNB feladatait a jegybanktörvény határozza meg:

http://www.mnb.hu/Root/Dokumentumtar/Penziranytu/jegybanktorv_hu.pdf

Mielőtt vitatkozunk ezt érdemes átolvasni. mindenkinek javaslom.

3. § (1) Az MNB elsődleges célja az árstabilitás elérése és fenntartása.

Ez az MNB alapvető feladata. Ezzel kell foglalkoznia. Ha a kormány azt szeretné hogy mással foglalkozzon, akkor azt kell beleírnia a jegybanktörvénybe. bármilyen furcsa, a jegybank feladata a pénz értékállóságának védelme, vásárlóerejének fenntartása. Nem feladata az adópolitika, oktatás, gazdaságélénkítés stb.

Ellentétben az USA-val, ahol a jegybanknak duális madátuma van (alacsony inflációs ÉS növekedés) az európai rendszerekben az alacsony inflációt és értékállóságot tűzték ki alapfeladatnak

#588244 Ibiza Előzmény: #588242

amúgy már írtam..nem zárom ki egy nagy Ft támadás esetére az euro egyoldalú puccsszerű bevezetését.. 400Ft-nál sztem megcsinálnák..erre is elég lenne mnb tartalék..

Én nem szeretném mert akkor véglegesítene egy árfolyamot.. egyből leértékelné a nemzeti vagyont..

másik megoldás egy új Forint bevezetése..de ez sajna támadható lenne..

mindkettő sok előnnyel és hátránnyal..

#588242 Ibiza Előzmény: #588240

az MNB a pénzvilágot képviseli.. tartalékot a M.O.-on befektető külföldiek fedezetét képezi..

Elvileg egy befektető az kockáztat..jó esetben a kockázatvállalásával arányos hasznot ér el.. nem pedig a befektetésével azonos készpénzt tartanak neki rendelkezésre...ezt nem szokták kimondani de a féleszű botpeti ezt rezzenéstelen arccal lenyilatkozta..

Mellesleg milyen jegybankelnök az aki euróban offshore számlán tartotta a pénzét.. (simor) akkor neki személyesen milyen érdeke vagy motivációja van a nemzeti valutával szemben?.. semmilyen...amikor 320volt az eur..akkor sem hallottam mnb-s lépésekről a forint védelmében..

#588240 Ibiza Előzmény: #588204

http://www.penziskola.hu/konyv/az-en-penzem/iv-penzpiac-mindenkit-osszekot/16-bankrendszer-mai-gazdasagban/3-jegybank-feladatai

akkor kezdjük az elején..a fentiek a jegybank feladatai vs. (versus) simor..pipálgasd ha találsz egyezést..

nem vetetted fel a kérdésd de elmondom..a magyar az melléknév..de ha akarom..kiemelhetem MAGYAR-nak..Magyar-nak is írhatom..sőt..néha úgy kell.

de gúgli a barátod.. ha elakadsz segítek..

Re: HUF indikátor

#588239 Előzmény: #588231

Ha a tavaly évfordulókor tetőző csúcsot nézzük, és arra számítunk, hogy most is hasonló lesz, akkor lesz még egy Orbán böfögés még a mostani csúcsig. Tehát EURHUF long a nyerő.

#588221 Előzmény: #588211

Egyébként meg a jegybank egyik fő feladata, bármely meglepő is, hogy a kormánytól védje meg a népet, a kormányok ugyanis hajlamosak arra, hogy ésszerű gazdálkodás helyett inkább inflálják a pénzt. Ugyanezért a mazsoposoknak **** volt Járai, most meg a fityiszeseknek Simor. Persze tudom, hogy ez narancssárga (vagy vörös) ködben ez észrevehetetlen, hiszen ilyenkor az ország érdeke helyére gyakran kerül a hatalmon lévők politikai érdeke.

#588218 Előzmény: #588211

Akkor hozhatnál egy példát.

Meg mondjuk elég elcsépeltté vált az "ország érdeke" kifejezés, a kormányok általában magukat értik alatta.

#588211 walex Előzmény: #588204

Bandi mikor képviselte az MNB élén valaha is az ország érdekeit? Nem nehéz visszatekinteni a nyilatkozataira, tetteire.

Google a barátod.

#588205 Előzmény: #588187

A Templeton akkor tudná ezt ügyesen megvalósítani, ha szépen lassan adogatná el a kötvényeit, nem egy adagban, tehát nekik még középtávon az az érdekük, hogy akár essenek, de legalább stagnáljanak a hozamok.

#588204 Előzmény: #588195

Oké, te azt írtad, legyen MAGYAR jegybankelnök. Ezzel azt sugallod, hogy Simor nem magyar. Vagy legalábbis nem a magyar érdekeket képviseli. Ehhez először is neked kellene bizonyítanod ilyen kemény állítások esetén, ezen kívül a nagybetűs MAGYAR is felvet néhány kérdést.

#588198 banyaiz Előzmény: #588138

Templeton pánikban lépett be a magyar piacra. Szénné vásárolták magukat a bő egy évvel ezelőtti Tolcsy ámokfutásban , mikor egyik nap az imf ellen szabta a gazdpolt, másnap elzarándokolt hozzájuk egy hitelkérelemmel (illetve 3 nap múlva:)

Szóval magas hozam mellett jól bevásároltak. Ügyesen csinálták, kaszálnak egyelőre ezeken a kötvényeken.

Azért az állampapírhozam tud emelkedni is nem csak csökkenni, azért mert mostanában lefelé araszol. :) Majd meglátjuk mit hoz az idei év. Ha a javulás irányába mutat minden Eu-ban , világban vagy a főbb események akkor nagy bal****kodást kell művelni itthon egy magyar kötvénypánikhoz, Ft pánikhoz ilyen hangulatban sok mindent eltűr, elbír a piac.

Ha nem lesz ennyire vidám a hangulat akkor viszont egy FaxT. nyilatkozat összedönti az állampapírpiacot is 2 perc alatt pl jegybank ügyben, kinevezéséről egyebekről nem is szólva.

Egyébként el tudom képzelni az lesz a megoldás T. a jegybank elnök, Varga Ngm miniszter. Ez egy pofon egy simogatás, talán vmennyire közömbosítené egymást a két lépés. De a legjobb az lenne egy normál ember jegybankba, és Varga Ngm élére, T. pedig olyan helyre ahol nem tud kárt tenni semmiben. :)

#588195 Ibiza Előzmény: #588181

ha már kezdő vagy akkor valami szinvonalasat nyomhatnál..ez elég karcsú.

egy ellentmondás a leírtakkal szemben és egy érvrendszer az állításod alátámasztására..