Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Dr. ursi Előzmény: #588130

ez nagyon spadésra sikeredett ezzel a fallosszal.

találhatott volna jobb hasonlatot is kedves bobi.

amúgy.

teljesen félreértette amit írtam.

azt nemtom a forintot most ki mozgatta.

de sztem nem templeton és nem is lézer jani.

eccerűen csak euró általános paradigma váltás van.

értsd: mostantól minden eurpár egyirányba fog mozogni, míg korábban a feltörekvő párokban ellentétesen reagált.

konkrétan eddig volt: eurusd fel akkor eurgbp, euraud, eurnzd, stb szintén fel míg eurhuf, eurpln, eurrub, stb le

mostantól: eurusd fel, akkor minden párban fel.

ennyi.

ami a devizát és így a forintunkat is érinti.

tehát nem önálló okból gyengül, ezt támasztja alá az arany esése is eurusd fel ellenére :o)

szóval általánosságban sem a forint esik azaz gyengül hanem az euró erősödik drasztikusan.

minden párban.

ennek oka: egyrészt év elején a nagy bankházak közölték h márpedig ők ez évre erős erősödő eurót várnak.

másik ok lehet hogy valami vana háttérben görögök kilépése közeleg vagy a briteké - ezek szvsz.

én azt fogalmaztam meg, hogy a forint gyengüléséből azt következtetni h majd állampapír hozam emelkedni fog megugrik és menekülés és templeton is kifelé, ez max banyai és tsai elmeképződményében fogalmazódhat meg ;o) ui. nem a forint gyengül hanem az euró erősödik és eszük ágában sincs eladni a jóhozamú magyar kötvényeiket (főleg h a kormány programját valszeg jobban ismerik mint mi , lásd tali, tehát tudják előre minden lépésüket sztem a mnb elnök személyét is és a jövő mon intézkedéseit is).

szóval ízi :o)