http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/orbannak_megint_igaza_lehet_forint_ugyben.178166.html
csak jelzem..Orbán időben szólt.. és nem csak a sleppnek..
http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/orbannak_megint_igaza_lehet_forint_ugyben.178166.html
csak jelzem..Orbán időben szólt.. és nem csak a sleppnek..
amúgy már írtam..nem zárom ki egy nagy Ft támadás esetére az euro egyoldalú puccsszerű bevezetését.. 400Ft-nál sztem megcsinálnák..erre is elég lenne mnb tartalék..
Én nem szeretném mert akkor véglegesítene egy árfolyamot.. egyből leértékelné a nemzeti vagyont..
másik megoldás egy új Forint bevezetése..de ez sajna támadható lenne..
mindkettő sok előnnyel és hátránnyal..
az MNB a pénzvilágot képviseli.. tartalékot a M.O.-on befektető külföldiek fedezetét képezi..
Elvileg egy befektető az kockáztat..jó esetben a kockázatvállalásával arányos hasznot ér el.. nem pedig a befektetésével azonos készpénzt tartanak neki rendelkezésre...ezt nem szokták kimondani de a féleszű botpeti ezt rezzenéstelen arccal lenyilatkozta..
Mellesleg milyen jegybankelnök az aki euróban offshore számlán tartotta a pénzét.. (simor) akkor neki személyesen milyen érdeke vagy motivációja van a nemzeti valutával szemben?.. semmilyen...amikor 320volt az eur..akkor sem hallottam mnb-s lépésekről a forint védelmében..
akkor kezdjük az elején..a fentiek a jegybank feladatai vs. (versus) simor..pipálgasd ha találsz egyezést..
nem vetetted fel a kérdésd de elmondom..a magyar az melléknév..de ha akarom..kiemelhetem MAGYAR-nak..Magyar-nak is írhatom..sőt..néha úgy kell.
de gúgli a barátod.. ha elakadsz segítek..
Ha a tavaly évfordulókor tetőző csúcsot nézzük, és arra számítunk, hogy most is hasonló lesz, akkor lesz még egy Orbán böfögés még a mostani csúcsig. Tehát EURHUF long a nyerő.
Orbán Vindikátor :-)
http://www.portfolio.hu/img/upload/2013/01/orbanforint130113.png
Egyébként meg a jegybank egyik fő feladata, bármely meglepő is, hogy a kormánytól védje meg a népet, a kormányok ugyanis hajlamosak arra, hogy ésszerű gazdálkodás helyett inkább inflálják a pénzt. Ugyanezért a mazsoposoknak **** volt Járai, most meg a fityiszeseknek Simor. Persze tudom, hogy ez narancssárga (vagy vörös) ködben ez észrevehetetlen, hiszen ilyenkor az ország érdeke helyére gyakran kerül a hatalmon lévők politikai érdeke.
Akkor hozhatnál egy példát.
Meg mondjuk elég elcsépeltté vált az "ország érdeke" kifejezés, a kormányok általában magukat értik alatta.
Bandi mikor képviselte az MNB élén valaha is az ország érdekeit? Nem nehéz visszatekinteni a nyilatkozataira, tetteire.
Google a barátod.
A Templeton akkor tudná ezt ügyesen megvalósítani, ha szépen lassan adogatná el a kötvényeit, nem egy adagban, tehát nekik még középtávon az az érdekük, hogy akár essenek, de legalább stagnáljanak a hozamok.
Oké, te azt írtad, legyen MAGYAR jegybankelnök. Ezzel azt sugallod, hogy Simor nem magyar. Vagy legalábbis nem a magyar érdekeket képviseli. Ehhez először is neked kellene bizonyítanod ilyen kemény állítások esetén, ezen kívül a nagybetűs MAGYAR is felvet néhány kérdést.
Templeton pánikban lépett be a magyar piacra. Szénné vásárolták magukat a bő egy évvel ezelőtti Tolcsy ámokfutásban , mikor egyik nap az imf ellen szabta a gazdpolt, másnap elzarándokolt hozzájuk egy hitelkérelemmel (illetve 3 nap múlva:)
Szóval magas hozam mellett jól bevásároltak. Ügyesen csinálták, kaszálnak egyelőre ezeken a kötvényeken.
Azért az állampapírhozam tud emelkedni is nem csak csökkenni, azért mert mostanában lefelé araszol. :) Majd meglátjuk mit hoz az idei év. Ha a javulás irányába mutat minden Eu-ban , világban vagy a főbb események akkor nagy bal****kodást kell művelni itthon egy magyar kötvénypánikhoz, Ft pánikhoz ilyen hangulatban sok mindent eltűr, elbír a piac.
Ha nem lesz ennyire vidám a hangulat akkor viszont egy FaxT. nyilatkozat összedönti az állampapírpiacot is 2 perc alatt pl jegybank ügyben, kinevezéséről egyebekről nem is szólva.
Egyébként el tudom képzelni az lesz a megoldás T. a jegybank elnök, Varga Ngm miniszter. Ez egy pofon egy simogatás, talán vmennyire közömbosítené egymást a két lépés. De a legjobb az lenne egy normál ember jegybankba, és Varga Ngm élére, T. pedig olyan helyre ahol nem tud kárt tenni semmiben. :)
ha már kezdő vagy akkor valami szinvonalasat nyomhatnál..ez elég karcsú.
egy ellentmondás a leírtakkal szemben és egy érvrendszer az állításod alátámasztására..
"Az óvatosabb kötvénybefektetők arra figyelmeztetnek, hogy az ír adósság felhalmozása komoly gondokhoz vezethet, ha az ország gazdasági talpra állása csúszik vagy az eurózóna válsága mélyül. Az ír kötvénypiac kicsi és illikvid, ebből következően baj esetén vevő híján szinte lehetetlen lenne eladni a begyűjtött kötvényeket, ami fájdalmas veszteséget okozhat a Templetonnak."
http://www.dehir.hu/gazdasag/nagyot-bukhat-a-magyar-allamkotvenyek-legnagyobb-vevoje/2012/09/03/
Templeton barátunk szereti az illikvid piacokat. Egyszerre sok ilyet tartani nem túl bölcs dolog! Igaz hogy méreténél fogva egy ilyen alap pozitívan tudja befolyásolni az ilyen kis piacokat, de amikor a befektetési jegy tulajdonosok realizálásba kezdenek, akkor az alapkezelő hamar bajba kerülhet, az adott piaccal együtt.
szvsz a diktátori poszt mellé ezt is el kellene vállania, hisz ehhez is "kiválóan"ért:
amúgy egy levitézlett, elhízott, kisebbségi komplexusos harmadosztályú futballbuzy..
"Szvsz még 300-nál is magasabban van a reális árfolyam,"
Valószínűleg így van, de ez a jóval gyengébb árfolyam az ország jelenlegi helyzetében sokkal több problémát okozna, mint előnyt. Erre írtam, hogy túlfetisizált a gyengébb árfolyam, gazdaságra gyakorolt pozitív hatásainak hangoztatása.
Spadés vagy nem, nem tudom. Vagy jó 10 éve "ismerjük" egymást, az is lehet, hogy Spade írása Bobys. Amúgy nem értettem félre semmit.
"én azt fogalmaztam meg, hogy a forint gyengüléséből azt következtetni h majd állampapír hozam emelkedni fog megugrik és menekülés és templeton is kifelé,"
A Templetonnak 1000 okból kellhet mennie. Ez nem személyes ügy. Aki brókerként ilyet hirdet az nem bróker, hanem kókler.
Én nem állítottam, hogy holnap mennie kell, de ha egyszer mennie kell majd, abból nagy problémák lehetnek. Amúgy a hascsikarás igen gyakran kiszámíthatatlan időpontban jön rá az emberre, és akkor bizony menni kell, ez pedig a forint és kötvénypiacon igenis kockázat.
Szvsz még 300-nál is magasabban van a reális árfolyam, tekintve mondjuk azt, hogy az elmúlt években hogyan teljesített a gazdaságunk, mekkora volt az infláció, és ugyanezek az euró övezetben. Én csodálom még most is a bivalyerős Ft-ot.