Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

"Az óvatosabb kötvénybef…

#588191 Boby.

"Az óvatosabb kötvénybefektetők arra figyelmeztetnek, hogy az ír adósság felhalmozása komoly gondokhoz vezethet, ha az ország gazdasági talpra állása csúszik vagy az eurózóna válsága mélyül. Az ír kötvénypiac kicsi és illikvid, ebből következően baj esetén vevő híján szinte lehetetlen lenne eladni a begyűjtött kötvényeket, ami fájdalmas veszteséget okozhat a Templetonnak."

http://www.dehir.hu/gazdasag/nagyot-bukhat-a-magyar-allamkotvenyek-legnagyobb-vevoje/2012/09/03/

Templeton barátunk szereti az illikvid piacokat. Egyszerre sok ilyet tartani nem túl bölcs dolog! Igaz hogy méreténél fogva egy ilyen alap pozitívan tudja befolyásolni az ilyen kis piacokat, de amikor a befektetési jegy tulajdonosok realizálásba kezdenek, akkor az alapkezelő hamar bajba kerülhet, az adott piaccal együtt.

Re: nincs cím

#588189 Boby. Előzmény: #588185

"Szvsz még 300-nál is magasabban van a reális árfolyam,"

Valószínűleg így van, de ez a jóval gyengébb árfolyam az ország jelenlegi helyzetében sokkal több problémát okozna, mint előnyt. Erre írtam, hogy túlfetisizált a gyengébb árfolyam, gazdaságra gyakorolt pozitív hatásainak hangoztatása.

#588188 Boby. Előzmény: #588138

Spadés vagy nem, nem tudom. Vagy jó 10 éve "ismerjük" egymást, az is lehet, hogy Spade írása Bobys. Amúgy nem értettem félre semmit.

"én azt fogalmaztam meg, hogy a forint gyengüléséből azt következtetni h majd állampapír hozam emelkedni fog megugrik és menekülés és templeton is kifelé,"

A Templetonnak 1000 okból kellhet mennie. Ez nem személyes ügy. Aki brókerként ilyet hirdet az nem bróker, hanem kókler.

#588187 Boby. Előzmény: #588184

Én nem állítottam, hogy holnap mennie kell, de ha egyszer mennie kell majd, abból nagy problémák lehetnek. Amúgy a hascsikarás igen gyakran kiszámíthatatlan időpontban jön rá az emberre, és akkor bizony menni kell, ez pedig a forint és kötvénypiacon igenis kockázat.

#588185 Előzmény: #588132

Szvsz még 300-nál is magasabban van a reális árfolyam, tekintve mondjuk azt, hogy az elmúlt években hogyan teljesített a gazdaságunk, mekkora volt az infláció, és ugyanezek az euró övezetben. Én csodálom még most is a bivalyerős Ft-ot.

#588184 Előzmény: #588130

Azért a Templeton elég nehezen tud elmenekülni, túl sok magyar kötvényt vettek ahhoz, hogy gyorsan meg tudjanak tőle szabadulni. Szvsz én komolyabb hozamemelkedésre éppen ezért nem számítok középtávon. Inkább más jellegű bajok lesznek.

#588182 Előzmény: #588101

Amúgy meglepő lenne, ha nem Matolcsyt választanák jegybankelnöknek. Van jó szakember a Fidesz berkein belül is, de a gazdaságpolitikába a mostani ciklusban nem úgy tűnik, hogy beleszóltak volna bármit is.

#588181 Előzmény: #588101

Látom nálad a MAGYAR az nem magyart, hanem Fideszest jelent.

#588179 rbbj11 Előzmény: #588169

mindig ezt csinálják, minden téren. Kiválóan alkalmas diktátornak. Nincs ellentmondás, és állandóan megtalálja azt az alkalmi helyzetet, ami alátámasztja a világképét.

#588174 xmann Előzmény: #588143

Nem azt mondtam hogy nincs bennfentes kereskedés, mert tudom hogy van, hanem azt, hogy Te megdicsérted a kormányt hogy milyen "ügyesen" oldja meg a politikusoknak való pénzosztást, az állami tenderek/kapcsolódó korrupciós pénzek helyett inkább a piaci szereplők pénzét redisztributálja nekik.

Szerintem ez egyáltalán nem dicséretreméltó, hanem pont olyan gáz, mint a korrupció.

Egyébként valóban nem vagyok gyerek már (sajnos? :) Közeledik az ötödix X, de azért még azt gondolom van annyi időm itt ebben az országban, hogy inkább azt szeretném látni hogy a mindenféle korrupció csökken, minthogy nő.

#588169 El Kebir Előzmény: #588164

ja néztem én is, és csak nevettem magamban, hogy Ursi és AT is a hosszútávú chartjainak likjeibe elmentve ott van, hogy megnézték a 3-5-10-30 éves időtávot is, és kiválasztották azt az egyet, ami kihúz a többi közül... ;)

("Az a baj, hogy te a forrásokból csak azt olvasod ki, ami az eredeti prekoncepciódat alátámasztja..." Scipio

...ezt a problémát már Scipio is észlelte AT esetében... :D )

#588165 rbbj11 Előzmény: #588138

ott a hiba, hogy usd-vel szemben is 10 ft-ot gyengültünk utóbbi hetekben. De ilyen apróságon jobb átsiklani

#588161 rbbj11 Előzmény: #587920

AT, ez szakmai topik. Tévedtél, hosszasan levezetetted, miért nem gyengülhet a huf. Pláne nem 290 fölé, pláne nem ilyen gyorsan. Nos nem jött be. Inkább el kéne ismerned.

#588143 Ibiza Előzmény: #588118

"Kultúrországokban a bennfentes kereskedést sok év börtönnel büntetik. "

nálunk is büntetik..de sztem nem vagy te ennyire naív.. szted nem volt kóser kereskedés greenspan nyilatkozataira? vagy a minősítő cégek bejelentéseire..ennyire nem vagy te gyerek szerintem..de ideálisan szép a világ..sajna vannak benne shortosgyurkák és hasonlók..

sokan olvassák a jövőheti lapokat..eddig minden kormány első lépése az volt..mti éléről leváltotta az előző kormány emberét...gondolkodj..mi van ha csak fél órát késleltetik a fontos híreket..és te ennyivel elöbb tudod..