Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: nincs cím

#587959 Előzmény: #587952

Szerintem az már valami, ha éppen te azt írod, nem annyira rossz a helyzet mint tavaly, vagy 1998-ban :)

Az instrumentumok egyébként szerintem is túl vannak értékelve, de már nem szignifikánsan, ugyanakkor természetesen egy rosszabb külpiaci helyzet simán levinné mindennek az értékét 20-30%-al, de ez megint nem magyar sajátosság, ha ez nálunk így történne, akkor az máshol is így történne, vagyis azzal is csak a világot követnénk le. Már ebben sem vagyunk egyediek, vagy különbözőek. És ez szerintem nagy eredmény és jó dolog.

#587958 Euroman Előzmény: #587953

megmondta az alcsuti warren büfé, hogy volatilitás lesz elvtársak, és árfolyamgátba kell menekülni.....csak annyi zöldséget beszél, hogy ez már fel sem tünt...

#587953 Dr. ursi Előzmény: #587951

én meg úgy vélem hogy paradigma váltás van éppen, azaz az euró erősödésével együtt fognak erősödni minden európárok.

tegnap is ez ment.

eurusd fel

és a térségi devizák eurrub, eurtry, eurhuf, eurpln, eurczk, eurron mind fel és persze egyéb eur párok is csakhogy az korábban is így volt, míg a feltörekvők épp erre szoktak volt erősödni.

szóval a váltót átállították és eurchf is szépen leköveti majd, csak az eurhuf hasonló irányba követése pont nemhoz nekünk chfhufban jó, csak max stagnálást itt 240-nél de inkább sajna az is fel fog menni.

#587952 Euroman Előzmény: #587948

én mindenesetre rv-ben és kv-ben is csökkentem a kitettségemet, mert úgy gondolom, hogy a magyar instrumentumok túlértékeltek....a pénzemet most nem veszem ki a bankból (2x már megtettem), mert annyira nem rossz a helyzet, mint 1998 őszén és tavaéy januárban...bár a rengeteg elégedetlen ember remélem elsöpri ezt az önelégült csürhét...

#587951 Dr. ursi Előzmény: #587946

semmi különös nincs itt.

persze néha vannak ollók és azokat trédelik le.

most h lengyel csök alapkamat 4-re a mienk még 5,75 de lesz 5 is ezt trédelik.

de ha távot nézel bármelyikkel

eurtry

eurrub

eurczk

eurron

semmi különös, max az eltérésben némi nemzetis sajátság játszik közre pl czk volt mindig a legerősebb sokkal erősebb térségi gazdasága miatt mint többieké.

ennyi.

#587950 Előzmény: #587946

Mint beidéztem a grafikont:

http://www.portfolio.hu/img/upload/2013/01/reg297130111.png

Vagy együtt változnak, vagy hisztérikusan térnek el egymástól, de amikor az elválás létrejön, akkor az általában négyzetes a kettős konverzió miatt. Ennek megfelelően ha megnézed az általam jelzett 01.03 időpontot, akkor -1%-on állt mindkét deviza. Ha azt nevezzük ki 100%-nak, amikor indult a hisztéria, akkor ez most ott tart, hogy 1% változás PLN esetében (99/100)=1,01% (annyi) négyzeten = 1,02% a gyengülés

S lőn világosság, pont annyi. Nem mellesleg, a CZK ebben az időszakban szinte hajszál pontosan ugyanennyit gyengült. Akkor most mivel kapcsolatban gyűlölködsz is tulajdonképpen?

#587948 Előzmény: #587942

Szvsz túl sokan akarnak játszani ezen a kicsi piacon, ezért tud ilyen szélsőséges (de immár nem a térségi mozgásokkal ellentétes irányú) elmozdulásokat felmutatni az instrumentumok Magyarországon.

Mondhatni, olyan ez, mint egy hajó - amikor egyszerre hirtelen mindenki az egyik oldalra fut, akkor arra akarna beborulni, amikor a másikra, akkor pedig arra. Namármost én úgy látom, hogy mig régebben ebben tényleg bele volt kódolva a megborulás esete is, mert akkora volt a túlterhelés, most már nincs benne a felborulás veszélye, csak még megszokásból "pánikolnak" sokan, hogy akár ez is lehet belőle, pedig nem. Mondhatni, önmagától szokott visszakorrigálni a túlbillenés, és általában legalább annyira hirtelen rántással a helyére, mint ahogy megzuhant korábban.

Úgy vélem azonban, hogy az, hogy legalább az irányok már egyeznek a térségi mozgásokkal, hogy ez egy olyan újdonság, aminek a gondolatával sokan még nem barátkoztak meg, pedig ideje lesz: A magyar instrumentumok mozgása már nem kirívó és magasról tesz a magyar politikára és a szereplőkre, mert már nem önállóan mozognak, hanem a térségi rendszerrel együtt. Ahogy ez a gondolkodásmód teret nyer, csökkenni fog a hisztéria és az eufória és ezáltal már billegni sem fognak annyira az instrumentumok, mert csökkenni fog a pánikolási hajlam.

Amikor tehát én azt látom, hogy a kamatelvárások a szokásos napi szóráson belül mozognak, akkor arra azt mondom, hogy az nem jelent semmit, amikor pedig azt, hogy a Forint arra mozog, amerre a többi térségi deviza, akkor szintén úgy vélem, hogy az annyit tesz, hogy "nem történt semmi" Magyarországon, avagy Magyarországgal kapcsolatban, azaz felesleges extrapolálni a történéseket arra, hogy Magyarország megborulhat, ha a nagyok is bepánikolnak. Miért tennék? Ők nem Magyarországra vannak rácuppanva, ők a folyamatokat, a térséget, az egész világot nézik, ha tudják, hogy Magyarország tartani fogja a 3% hiánycélt, nem akarja brutálisan leértékelni a devizáját, ha kő kövön nem marad, akkor is ki fogja fizetni az ígért hozamokat, akkor miért érezné veszélyben a Templeton a befektetéseit? Az ő szemszögéből nézve minden lényeges tényező változatlan: A költségvetés masszívan 3% környékén lesz, az államadósság csökkeni fog, a hozamok kifizetése nem kérdőjelezhető meg, a profit garantált. Hülye lesz elmenni innen.

#587946 El Kebir Előzmény: #587939

"csak a szokásos négyzetesen eltérő változás van a PLN-hez képest?"

az eur/pln tavaly nyár óta stagnál 4.1 körül. (akkor a huf 280 körül volt)

szóval milyen négyzetes változásról beszélsz? a nullának mennyi a négyzete?

A huf fél éves csúcsot üt, a pln-nél ez 4,3 körül van... szerintem te hazudod le a tényeket!

#587942 Euroman Előzmény: #587939

én ezzel a négyzetes dologgal nem vitatkozom....viszont láttam olyan napokat, amikor nagy volt kiábrándulás, és 3-4 %-kal zuhantak a hazai kötvényalapok....a 7 majom se fogja csökkenteni a kamatot, ha a többi instrumentum bexarik...és lássuk be hajszálon múlik....

#587939 Előzmény: #587928

A másodpiacon. Szerintem ez teljességgel természetes, nincs ezzel semmi gond sem. Pont az látszik, hogy szóra sem érdemes a hozamelvárás változása, ez egy teljesen mindennapos érték, elég csak arra gondolni, hogy tegnap és tegnapelőtt hogyan változott a másodpiaci hozamelvárás, majd az elsődleges. És ne feledjük, jelen esetben a 10 éves(!) kötvények hozamelvárásai is gyakorlatilag együtt változtak a rövid távúakkal, vagyis ebben az égvilágon semmi nincs, egyszerűen csak ma éppen ennyi volt az árfolyama az adósságunknak. Nincs ebben semmi jelzésérték sem.

Egyébként pedig miért szállna ki a Templeton, ha nem egyszerűen a térségi devizákkal együtt mozog a forint, hanem még mindig sokkal jobban teljesít az elmult pár hétben, mint a CZK és csak a szokásos négyzetesen eltérő változás van a PLN-hez képest?

#587928 Euroman Előzmény: #587920

ha templeton kiszáll, szűk lesz az ajtó...már erre a gyengülésre is 25-30 ponttal nőttek a hozamok....azért a stoppokat ott is ki akarják ütni..

#587920 Előzmény: #587869

Már megint miket haluztok össze?

http://www.portfolio.hu/img/upload/2013/01/reg297130111.png

Korrigálja a forint a 01.03-04 közötti indokolatlan erősödést és egyebekben szépen négyzetesen gyengül a PLN^2-el, ahogy az szokásos. Vagyis SEMMIFÉLE aktuálpolitikai hatás nincs, romlik a hangulat, a CZK még így is a majdnem 3x jobban gyengült az elmult két hétben. Szóval, egyszerű profit realizálás látható, teljesen belesimulva a nemzetközi trendekbe. Legalábbis, amit én látok, az semmi más, csak ez. Az, hogy a forint mindig "hisztérikusabban" reagál, mint a többi deviza, az csak az alacsony volaritás miatt van, de ha jobban megnézzük az irányokat, akkor nincs a mozgásban semmi különös sem. Ezt visszaigazolja a másodpiaci államkötvény piac is, teljes békés, unott hangulat van.

#587912 Euroman Előzmény: #587899

jobb, mint a K.Gy., aki tulajdonképpen gépészmérnök és csak a politika tudja, hogy került MNB jegybanktanácsba...személyesen ismerem, ezért mondom

#587883 Sumér harcos Előzmény: #587880

várható volt,de ez még csak a keringő eleje:)

a bálból még nagyon sok van vissza időben,lesz itt vola márciusig.

aztán meg váltogatják lefelé a helyettes lófüle beosztású embereket,még az első félévben,akkor meg azért lesz vola.

#587869 banyaiz Előzmény: #587864

Ez a Ft "bivalyerős". Mi lesz akkor ha kint elromlik a hangulat jön csak akár 2-3 eső hét? 320-ra úgy rátapad pár nap alatt mint a villám vsz.

Ez a jegybankos téma nagy bizonytalanságot kelt.

Ha a parányi eszük van nem játszanak a tűzzel, hanem gyorsan bejelentenek egy normális embert mint jelöltet. Ha van ilyen raktáron.

Kb olyan február eleje közepe amikor közölniük kell kit választanak, legkésőbb.

Nem hiszem, hogy külföld pl az első negyedévben végig bika lesz. Jön egy eső hullám és jegybank körül megvan még ez a Tolcsy lebegtetés úgy szétesik a Ft, hogy lesz kapkodás.