Pffff. Első pillanatban unszimpi volt az ember. Csodálkoztam is hogy nem derült még ki róla semmi. Már az "érdekvédelmi szövetségi tagdíj" is vicces 140 ropi,vajon hány embert húzott be?
http://efke.hu/blog/category/finanszirozas/palyazat/
Ebben valaki részt vesz?
3 milla támogatás nem is rossz.
ez ritka gáz... pestisracok.hu/leleplezo-felvetelek-haromszazezerert-hallgattathato-el-a-vesz/
kösz, tuti lenne kereset rá, mert1-2évre visszamenőleg még találni adatokat, ami azelőtt volt, mintha nem is létezne... :)))
nem, de csinálhatnál egy ilyen oldalt :)
Sziasztok,
Tudtok olyan oldalt, vagy elérhető statisztikát ajánlani, ahol visszamenőleg (2-3-5 évre) megtalálhatóak az online értékesített termékkategóriák forgalom alapján?
A forgalom nem is annyira lényeg, mindinkább az, hogy miként változtak az egyes kategóriák az előző évekhez képest...
Thx.
Ricsi linkje korrekt, ott van minden költség tisztán lebontva. Köszönöm!
ez érdekelne!
http://laveco.hu/offshore_cegalapitas/2/
legalul vannak az usa cégek
Köszönöm! USA céget nem látok. Nekem nem off-shore kéne, mert azt úgy tudom az EU eléggé leabálta. USA on-shore volna jó, végülis a célpiacom is USA lesz (lenne) :)
Ha korrekt céget akarsz korrekt tájékoztatással, akkor őket javaslom. A honlap nem valami fényes, de 10 éve ismerem őket, és mindig minden rendben volt.
www.laveco.hu
Sziasztok!
Olvasom ezen a honlapon az USA cégalapítás előnyeit, és gyanakvóvá váltam. Ha ez ennyire egyszerű és olcsó, akkor miért nem alapít ott mindenki céget? http://www.usaceg.net/cegalapitas_wyoming.html
Van egy ötletem, amit az USA piacon szeretnék eladni, de Magyarországról dolgozva. Van valakinek erről tapasztalata?
Ne viccelj már, milyen választ vársz? :) Ez az egész arról szólt, hogy visszaküldöd-e, nem arról, hogy mi van benne... a válasz az, hogy működhetsz tovább, nem hoznak ellened semmiféle határozatot.
BTW: Ugye tértivevényesen adtad fel a választ te is?
Valóban no comment, hogy ennyire sz*rnak az államra, mint törvényhozóra a cégek:
"Az ilyen próbálkozások mögött legtöbbször az az érthető indok rejlett, hogy a cégvezetők a jogászaikkal együtt egyszerűen nem hitték el, hogy az állam komolyan gondolja, hogy egy kérdőív miatt megszüntetik őket."
Most majd komolyan veszik.
Nem mellesleg maga a cikk végtelenül undorító (mit várhatnánk egy HAMVAZSTŐL?!) ugyanis a jelen módszertanban KIZÁRÓLAG az volt az új, hogy egy kérdőívet küldtek ki, eddig ugyanis ez úgy működött (illetve még mindig van ilyen!), hogy kimegy a revizor és megnézi, hogy ott van-e a cég, és ha nincs, akkor hivatalból elindítja a cég törlését. A cég SZÉKHELYÉN ugyanis KÖTELEZŐ feltűntetni a céget, és ez pont egy olyan ALAKI ÉS FORMAI követelmény, aminek a hiányában nemhogy a NAV-nak, de már a Cégbíróságnak törölnie kell(ene) a céget.
Mondhatni tehát, akinek a cége nem megtalálható, mert nincs kiírva, akinek a cégének a telephelyén nincs senki az nemhogy NEM enyhítő körülmény, hanem SÚLYOSBÍTÓ már csak azért is, mivel a tértivevényes leveleket például kötelező átvenni, mert jogerőre emelkednek. NAMÁRMOST, most a NAV azt tette, hogy nem kiküldte sok pénzért a revizorokat, nem ezt tette, hanem tértivevényes leveleket küldözgetett szét, hogy "jelentkezz adózó", hanem kiküldött egy inkább ""komolytalan"" kérdőívet, aminek a legfontosabb ellenőrzési paramétere az volt, hogy "átveszik-e, illetve visszaküldik-e".
És egyebekben pont EZÉRT volt rövid a visszaküldési határidő, ugyanis aki nyolc napon túl sem veszi át a levelet, az már önmagában megszűntetést érő dolog, csak eddig ezzel senki sem foglalkozott, pedig kellett volna - ezt azért a több ezres törölt cégjegyzékszám azért pontosan igazolja, ahogy az is, hogy a 25%-os arány bizony azt jelenti, hogy elég jó hatékonysággal választották ki az alanyokat.
Magyarán szólva tehát, akik nincsenek ""otthon"", akik nincsenek kiírva azoknál ez akkor kimentő ok ha magánszemélyről van szó, de cégnél ez pont kizáró ok. A magánszemélynek nem kötelező ugyanis otthon lennie (ezért is mentheti ki magát kórházzal, bármivel), de a cégnek IGEN.
Node pont ezért mondtam: Akinek törlik és jogszerűtlen, annak kell egy felügyeletit indítania azzal, hogy nem is kapott kérdőívet, mert ebben az esetben a postának kellene bizonyítania, hogy megpróbálta átadni és az nem sikerült. Ezt viszont egy működő cégnél nyilvánvalóan nem tudja megtenni. És ennyi, felügyeleit eljárásban törlik a határozatot és a cég és a cégvezető is működhet tovább.
Tulajdonképpen - ha nagyon akarjuk - az egész ügyben az az érdekes, hogy igazából ez cégbírósági ügy lett volna, ha lett volna rá apparátus. Gondolom ezért lett a NAV-nak kiadva, mert ott van rá apparátus.
A lényeg azonban ez: Tessék komolyan venni az adóhatóságot és az államot.
bazzz ezeket Én is kitöltöttem, de semmilyen választ nem kaptam
No komment
Elektronikus piactérrel ösztönzik a fiatal vállalkozók közti üzletet
Jövő héten ötödik alkalommal rendezzük meg a Fiatal Vállalkozók hetét - jelentette be Kovács Patrik a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (Fivosz) alapító elnöke. Országszerte 13 városban 48 rendezvénnyel népszerűsítik a vállalkozást a fiatalok körében. Ez az elnök szerint azért is szükséges, mivel Magyarországon egy 2010-es KSH felmérés szerint nagyon alacsony, mindössze 4 százalékos a fiatalok, pályakezdők vállalkozási hajlandósága.
A siker érdekében azonban fontos, hogy a fiatal vállalkozók folyamatos inspirációt, és támogatást kapjanak, ami anyagi segítségen túl tapasztalatcserében is megnyilvánulhat. A generációk közötti együttműködés, a generációváltás motiválta a feleket a Fivosz, a Magyar Iparszövetség és a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetségét az együttműködési megállapodás megkötésekor. A három szervezet közös indulást tervez a hat régióban kiírásra kerülő, a fiatalok vállalkozóvá válását uniós forrásból segítő pályázaton - mondta Vadász György, a Magyar Iparszövetség ügyvezető elnöke. Antalffy Gábor, a Kisosz ügyvezető elnöke pedig arról beszélt, hogy a vállalkozásra való hajlandóságot kell erősíteni a fiatal generációk körében, mivel a fiatalok még a jól működő családi vállalkozást sem kívánják általában átvenni szüleiktől.
A Fivosz emellett minél több kézzel fogható segítséget kíván adni a vállalkozásindítást tervező fiataloknak, a kezdeti szakaszban lévő vállalkozások vezetőinek, vagy épp a nagyobb cégeket vezető fiatal szakembereknek. A különféle kedvezményprogramok, illetve a most útjára indított beszállítói programjuk mellett 2013 elején tervezik elindítani a jelenleg tesztelés alatt lévő, a tagoknak szánt online piacteret. A jelenleg 800 tagú érdekképviseleten belül erős a bizalmi tőke, és a tagok gyakorta adnak megrendeléseket egymásnak. Volt már példa 100 millió forint fölötti teljesített megbízásra is - mondta Kovács Patrik a Napi Gazdaság Online érdeklődésére. Szavai szerint a piactérrel ezt a bizalmat, illetve a tagok egymásnak nyújtott kedvezményeit tennék transzparenssé. A Fivosz-tagok összbevétele ez év végére a becslések szerint eléri majd a 60 milliárd forintot.
nem akartam új topikot, azért linkeltem
Köszi Kissherceg:)
De engem egy konkrét tevékenység érdekelne, amivel bővíthetnénk a vállalkozást. Az adótörvényeket és a számvitelt frankón vágom, rengeteg energiát kell beleölnöm, hogy top-on legyek a vállalkozásunk érdekében.