nem mintha gyömöszöltelek volna, de az biztos elég nagy az arcod ahhoz, hogy ne férjél be sehova, ha már személyeskedünk...
nem mintha gyömöszöltelek volna, de az biztos elég nagy az arcod ahhoz, hogy ne férjél be sehova, ha már személyeskedünk...
"én meg egy műholdról figyelem a tengerek adatait"
Azt javaslom szállj le a földre és onnan tanulmányozd a világot, akkor érezni fogod a kormányod szellemiségének és tetteinek az orrfacsaró bűzét, és akkor nem fogod összetéveszteni a valóságot az irányítóteremből kapott hazugságokkal! Engem pedig ne próbálj meg belegyömöszölni a szoclibzsid táskád lib feliratú zsebébe, mert úgysem férek bele!
Semmi értelme erre a felvetésedre válaszolnom, mert alapjában másképp látjuk a világ működését. Te abban hiszel, hogy a világot véletlenszerűségek mozgatják, én meg abban hiszek, hogy amióta a világ világ azóta mindig is egy adott területen az történt (stratégiailag) amit a terület vezetői akartak. (pl. a Római Birodalom területén a császár akarata érvényesült, annak ellenére, hogy nem rohangálta körbe az összes gall parasztot reggel 6-kor , hogy menjen ki szántani-vetni).
Amióta a világ a technikai fejlődésnek köszönhetően "összement" azóta pedig természetes, hogy ez a hatalomkoncentráció egyre koncentráltabb. És az egyre koncentráltabb hatalom természetesen a világgazdaság egyre nagyobb része felett rendelkezik. És mivel kapitalizmus van, a nagy halak megeszik a kishalakat. Számomra ez az elv és ennek működése legalább annyira természetes, mint neked a piac mindenható működése...
Ezt kicsit én úgy látom, hogy te a piacot látod működni mindenhatónak, mint a búvár aki a tenger élővilágának mozgását véletlenszerűségek összességének látja (persze azért látsz néhány cápát) én meg egy műholdról figyelem a tengerek adatait és abból vonok le következtetéseket, hogy mi és miért történhet.
Na elég az off-ból, vannak erre más topikok, kár itt rontani a levegőt. (Politika, összeesküvés elméletek stb. ott válaszolok, ha gondolod).
Áhááá! Szóval pénz menekítésről beszélünk, de közben a gonosz szoclibzsid támadásra gondolunk.Így már értem!Lassan csak megtanulom mindenkinek a gondolatát a helyi értékének megfelelően értelmezni.Valóban nagyon sz@r volt az mszpszdsz, de azt nem gondoltam volna, hogy ilyen mértékű szellemi deformitást tudott okozni a magyar társadalomban,mint amit ezen a fórumon és a kormány hívők között tapasztalok.
http://zsiday.hu/blog/%C3%B6sszeesk%C3%BCv%C3%A9selm%C3%A9let
Ki nem sz....ja le azokat a bennfentes infós pénzeket. Az ilyenek minden egyes kis és nagy árfolyampániknál tapossák egymást a kifelé menekülő úton. Na és?! Vannak rossz és beszari bennfentes spekulánsok is. A helyükben én is tojnék.
nem Bayer Zsolt 2 forintjáról beszéltem, de ha nagyban nem gondolkozol, akkor földhözragadtak leszünk.
Hol itt a baj?! Elméletileg ez egy szabad ország, ahol mindenki azt csinál és odaviszi a pénzét ahová tetszik és amikor akarja. Nem emléxem, hogy annak idején felháborodott volna a nagyérdemű, amikor a Bayer Zsolti a kedvezőbb adózásért cserébe, Szlovákiát választotta cégszékhelyül.
A sok hülye ügyfél eszarban is hogy pánikol, pedig robog az a négyszámjegy.
Márpedig ez igaz... "Bennfentes infokkal" rendelkező nagy pénzek hagyták el az országot...
És nem 320-nál, hanem már előtte...
NICE&EASY:)
:-O Már azt hittem komolykodsz vagy személyeskedsz :-)
Én kérdezem.
"Már a forintot is elérte a "világvége-hangulat""
"Már 287-nél járunk"
"Egyre jobban szenved a forint"
Mondjuk abban igaza van, hogy ez az erő már káros.
Miről, ba...meg, miről? egy szerencsétlenkedő portoliós fírkász próbálkozásáról
Legközelebb 310-nél szóljon a shortfolio. 350-nél pedig már úgy is teszek mintha reális is lenne a hangulatkeltése.
"sajnos JéPé nem emlékszel jól, mert itt januárban bankpánikot akartak csinálni a szocik ui a médiájuk hemzsegett attól hogy mennyien viszik ki a lét és közel a Mo csőd "
Lehet,hogy csak hozzám nem jutottak el a hírek,vagy csak annyira hidegen hagytak, hogy már tényleg nem emlékszem és ez mind megötrénhetett, végül is egy ellenzékből kitelik egy ilyen hisztériakeltés, és akkor elhiszem, hogy Matolcsy nem csak az árfolyamgörbétől izzadt, hanem a munkától is,hogy a szocis hisztériakeltést elcsendesítse, csendesítsék....
....és akkor csak többékevésbé helytálló a kérdés amit írtam lentébb. Annyira azért tartom érvényességét ,hogy ez a győzelem nem jött volna létre, ha nincsenek azok akik bíztak az ország gazdaságában, vezetésében , (és akik nem ülnek fel a szocisták pánikkeltésének). Ha így áll a dolog, engem is megemlíthetett volna: én szarva , de bíztam! A következő HUF-pániknál is ott leszek!
hogyhogy csak ezúttal? :-)