eddig doji a hetes gyertya
A Deutsche Post (XETRA: DPW), Európa legnagyobb postai szolgáltatója 2 milliárd euró értékben tervez kötvényeket kibocsátani, a cél a nyugdíjterhek eredményre tett hatásának csökkentése. A vállalat 1-1 milliárd euró értékben bocsát ki részvénnyé átváltoztatható és hagyományos kötvényt.
A német kormány májusban 298 millió eurót követelt a Deutsche Posttól, miután az Európai Bizottság megállapítása szerint az 1989 óta biztosított állami finanszírozás sérti a trösztellenes jogszabályokat.
A Deutsche Post részvényárfolyama 0,8%-os lecsorgást mutat.
http://my.jetscreenshot.com/demo/20121204-cbr0-385kb.jpg
ez a dj futures forgalma,jobban látszik mint a daxszon
Na bazz, ez mi... előbb néztem, 7461 volt. Biztos vmi adat...
http://data.cnbc.com/quotes/DAX-XE
ezek mindenki számára elérhető oldalak,ebből a szempontból pl.
késleltetett adatok ugyan,de nap végén teljesen látható,mi volt a napi lovetta.
sőt visszamenőleg is ugye...
de vsz ilyen oldalból még biztosan van vagy 20
-
Korábban ez igy volt, mióta a német szinte az egyetlen jól teljestiő gazdaság a világban, azóta talán nem.
Ahhoz, hog lássuk, kellene egy kiadós esés:-)
több helyen is itt-ott a kanyarban ,azonnal belinkelek néhányat...
ma az sztem biztos nem lesz, esetleg holnap, mikor egész nap adatok jönnek
forgalom az nincs olyan hatalmas,szinte a 7000 alá menet óta...
szeretnék egy pl. tegnapi forg tripláját látni,hogy lehessen ezzel az egésszel vmit kezdeni,ebből a megközelitésből is.
azt én eddig sehol nem láttam. Amikor esés volt, akkor is az éves eredménye magasabb % volt mélyponton is, mint azonos időben SP vagy DJI eredménye
lehet félreértettelek: igen, dax akkor is felülteljesít POZITÍVAN, mikor minden esik. Ha így gondoltad, akkor egyetértek
Kösz az infót, nem szállok át SP-be.
Dax, ha esik, akkor is felülteljesit.
dax brutálisan felülteljesít, úgy látszik, itt már forever long lesz 8200ig
amíg 7500 at nem töri át, addig azonban shortokkal próbálkozom, de ugy látom feleslegesen
A futuressel mozog 15:30 előtt. Gyakorlatilag amikor a inkább mozgások várhatóak zárva van, 17:00-22:00 között vakrepülés, aztán reggel lesz valami.
Dax shortom ma eldobtam 50-nél.
A holnapi napot veszélyesebbnek érzem a munkanélküliségi és egyéb adatok miatt a kiütés oldaláról.
SAP certivel probálkozott már valaki?
Hogyan mozog az?
Csak 15.00-17.00 között van benne mozgás, aztán másnap reggelig semmi?
Hogy lehet vele kereskedni?
Jövő hét közepéig megkaphatja Spanyolország a bankjai feltőkésítéséhez szükséges 39.5 milliárd eurós segélyt, aminek köszönhetően várhatóan alacsonyabb hozamok mellett tud államkötvényeket kibocsátani az elkövetkezendő időszakban a bajba jutott ország és így fenntartható pályára állítható a költségvetés, valamint elkerülhetővé válik az államcsőd. A hír javítja a befektetői szentimentet, de figyelembe véve az elmúlt napok extrém menetelését nagyobb volatilitás/”kirázás” is elképzelhető, különös tekintettel arra, hogy csütörtökön esedékes az Európai Központi Bank kamatdöntő ülése, illetve pénteken publikálják az amerikai munkaerőpiaci adatokat (Non-farm payrolls).