Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#577697 Hibaz Előzmény: #577692

Azt,hogy 4000-nél jött az újabb 2 rés...:))

bár mire leírom általában betöltődik....

#577438 pepe01 Előzmény: #577427

Nem kell izgulni, készítik elő a jó beszállót az Amcsik.

Szerintem fokozódhat a helyzet egy újabb leminősítéssel decemberben.

#577434 banyaiz Előzmény: #577411

Ismét meg kell köszönnöm a "6 gólt és a pompás győzelmet" amit a kapitalisták fölött sikerült újra aratnunk. Erről álmodtam Otp részvényesként, hogy BB kategóriában láthassam az S&P-nél a céget, ez minden részvényes álma.

#577414 Előzmény: #577411

Maradjunk abban, hogy ezt a rendszert ezek után a "stabillá vált" jelzővel kell illetni a "leminősítés helyett". Szerintem ez árfolyam növekedést fog indukálni.

#577411 Kissherceg Előzmény: #577364

Leminősítette kedden az OTP Bankot és az OTP Jelzálogbankot a Standard & Poor's, a magyar államadós-osztályzatok múlt heti rontásával indokolva a lépést.

A nemzetközi hitelminősítő kedden Londonban bejelentette, hogy "BB plusz"-ról egy fokozattal "BB"-re rontotta a két hitelintézet hosszú futamú osztályzatát, a rövid távú "B" osztályzatot ugyanakkor megerősítette.

Az új OTP-besorolások kilátása stabil.

A Standard & Poor's pénteken ugyanilyen lépéseket jelentett be a magyar államadós-osztályzatokra is.

#577099 banyaiz Előzmény: #577090

Ez az mnb-s anyag amit most másoltam, nem éppen szívderítő . Nagyon jó anyag, de enyhén szólva sok olyan összefüggés van benne ami elég aggasztó kérdéseket ad.

Főleg az a része ahol azzal foglalkoznak , hogy mit okoz a szektorban ez az eszetlen forradalmár terhelés, és az mennyire fenntartható amit erre a bankok kamatokban egyebekben válaszként léptek. És ha ez fennmarad az milyen következményekkel jár.

Vsz ez a legnagyobb probléma jelenleg Otp árazásában benne van.

Amit mondasz azzal nagyjából egyetértek mármint, hogy Otp jobb kiinduló helyzetben van a többi szereplőnél ezen a piacon. De ha megnézed ezeket az mnb táblákat, hát rengeteg kockázati tényező van.

Némi választ ad rá mit keresünk itt a béka segge alatt.

#577090 Oszol Előzmény: #577084

anelkul, hogy adatokat konkret adatokat kerestem volna:

- otp-nek nagyon jo a hitel-betet mutatoja

- Mo-n hasonloan jo a mutato a takszovoknel.

A tobbi - kulfoldi bankcsoporthoz - tartozo leanybankoknal altalaban ennel sokkal rosszab - leven ok hitelezessel probaltak meg picai reszesedest nyerni/venni.

Ha elindul(hat) a hitelezes, ez jo kiindulo helyzetet jelent OTP-nek.

Hogy ez arfolyamban hogy jelentkezik (ha egyaltalan), nem tudom - es szerintem mas sem tudja.

Egyebkent osszehasonlitasban az OTP tokehelyzete is kimagasloan jo - ez sem dijaztak annyira a befektetok.

(ha mar ilyan kozvetlen osszefuggest keresunk)

#577084 banyaiz Előzmény: #577055

http://www.mnb.hu/Root/Dokumentumtar/MNB/Kiadvanyok/mnbhu_stabil/mnbhu_stab_jel_201211/jelentes_penzugyi_stabilitas_201211_hu.pdf

Ez egy nagyon jó kis anyag, sok érdekesség van benne. Pl az banki értékvesztések kapcsán. És egyebekben amik Otp-t igencsak érintik, érinthetik.

Visszatérve hitel/betét mutatóra valószínű téves amit otp kapcsán írtam mint magas labda, mert ez a 124 körüli szektor egészére vetített hitel/betét ez bruttó. Míg Otp-nél a nettó a 100 alatti, egész más így a leányzó fekvése finoman szólva. Bruttó Otp-nél is közelíti alulról a 120-at.

Olyat nem tudtam találni ami egész magyar bankszektor nettó hitel/betétet mutatna, de sacc /kb 100-110 közötti, Oti valamivel alacsonyabb de azért nem ennyivel mint amit vízionáltam itt. :)