Azt,hogy 4000-nél jött az újabb 2 rés...:))
bár mire leírom általában betöltődik....
Azt,hogy 4000-nél jött az újabb 2 rés...:))
bár mire leírom általában betöltődik....
ezt nem hiszem el...
viszont jó lesz a forgalom
kíváncsi vagyok, hogy meddig ütik. Értem lejöhetnének
grat
leminősítés hosszú kommentárral
Nem kell izgulni, készítik elő a jó beszállót az Amcsik.
Szerintem fokozódhat a helyzet egy újabb leminősítéssel decemberben.
Ismét meg kell köszönnöm a "6 gólt és a pompás győzelmet" amit a kapitalisták fölött sikerült újra aratnunk. Erről álmodtam Otp részvényesként, hogy BB kategóriában láthassam az S&P-nél a céget, ez minden részvényes álma.
lódulhatna dinamikusabban lefele.
Maradjunk abban, hogy ezt a rendszert ezek után a "stabillá vált" jelzővel kell illetni a "leminősítés helyett". Szerintem ez árfolyam növekedést fog indukálni.
Leminősítette kedden az OTP Bankot és az OTP Jelzálogbankot a Standard & Poor's, a magyar államadós-osztályzatok múlt heti rontásával indokolva a lépést.
A nemzetközi hitelminősítő kedden Londonban bejelentette, hogy "BB plusz"-ról egy fokozattal "BB"-re rontotta a két hitelintézet hosszú futamú osztályzatát, a rövid távú "B" osztályzatot ugyanakkor megerősítette.
Az új OTP-besorolások kilátása stabil.
A Standard & Poor's pénteken ugyanilyen lépéseket jelentett be a magyar államadós-osztályzatokra is.
Grat!
Kb ilyen átlagú az én swing pakkom is, de még kicsit várok.
ügyes, moldáv ez az oti... :)
Ez az mnb-s anyag amit most másoltam, nem éppen szívderítő . Nagyon jó anyag, de enyhén szólva sok olyan összefüggés van benne ami elég aggasztó kérdéseket ad.
Főleg az a része ahol azzal foglalkoznak , hogy mit okoz a szektorban ez az eszetlen forradalmár terhelés, és az mennyire fenntartható amit erre a bankok kamatokban egyebekben válaszként léptek. És ha ez fennmarad az milyen következményekkel jár.
Vsz ez a legnagyobb probléma jelenleg Otp árazásában benne van.
Amit mondasz azzal nagyjából egyetértek mármint, hogy Otp jobb kiinduló helyzetben van a többi szereplőnél ezen a piacon. De ha megnézed ezeket az mnb táblákat, hát rengeteg kockázati tényező van.
Némi választ ad rá mit keresünk itt a béka segge alatt.
anelkul, hogy adatokat konkret adatokat kerestem volna:
- otp-nek nagyon jo a hitel-betet mutatoja
- Mo-n hasonloan jo a mutato a takszovoknel.
A tobbi - kulfoldi bankcsoporthoz - tartozo leanybankoknal altalaban ennel sokkal rosszab - leven ok hitelezessel probaltak meg picai reszesedest nyerni/venni.
Ha elindul(hat) a hitelezes, ez jo kiindulo helyzetet jelent OTP-nek.
Hogy ez arfolyamban hogy jelentkezik (ha egyaltalan), nem tudom - es szerintem mas sem tudja.
Egyebkent osszehasonlitasban az OTP tokehelyzete is kimagasloan jo - ez sem dijaztak annyira a befektetok.
(ha mar ilyan kozvetlen osszefuggest keresunk)
Ez egy nagyon jó kis anyag, sok érdekesség van benne. Pl az banki értékvesztések kapcsán. És egyebekben amik Otp-t igencsak érintik, érinthetik.
Visszatérve hitel/betét mutatóra valószínű téves amit otp kapcsán írtam mint magas labda, mert ez a 124 körüli szektor egészére vetített hitel/betét ez bruttó. Míg Otp-nél a nettó a 100 alatti, egész más így a leányzó fekvése finoman szólva. Bruttó Otp-nél is közelíti alulról a 120-at.
Olyat nem tudtam találni ami egész magyar bankszektor nettó hitel/betétet mutatna, de sacc /kb 100-110 közötti, Oti valamivel alacsonyabb de azért nem ennyivel mint amit vízionáltam itt. :)