"Az adócsökkentéseket amit mondtam tranzakciós adó+bankadó ugye 2014-re vonatkozna és akkorra erre ,már a 3%-hoz nem lenne szükség"
Már miért ne lenne? :o
"de akkor is megcsinálnám ha emiatt pár tizeddel 3% fölé kúszna a hiány mert gyorsítaná a GDP-t és ez visszahozná persze az után h megszüntették az eljárást"
Viccelsz? Azonnal a nyakunkba kapnánk. Nemhogy 3% fölé nem lehet vinni, hanem 2,7%-ra kell levinni. Namármost, ha valóban 3% alatt lenne a hiány enélkül is, akkor éppen kivezethető lenne, de ha ezzel együtt is lemegy 3% alá, akkor minek kivezetni? :)
"ne viccelj ez hülyeség nézz utána, ha etiópiában írástudatlan gyerekek fél év alatt tudják használni az Androidos tabletet akkor BAZ megyében is tudni fogják, nem vagyunk ott se etiópiai szinten."
Nem ugyanaz az, amikor busmannoknak adsz valamit, aminek az értékével nincsenek tisztában és amikor azoknak, akik el is tudják inni az árát.
"figyelmen kívül hagytad a leszármazók befizetéseit ezért kéne megcsinálni meg azért is mert informatikailag nevetségesen egyszerü feladat."
Önmagában nem lenne ellenemre, csak nem egészen értem az elképzelésed lényegét: Többet veszel el a leszármazottaktól, vagy többet osztasz azoknak, akiknek van leszármazottja az ő járadékából?
Csak azért kérdem, mert én például azzal, hogy a leszármazottak számához igazítsuk a nyugdíjat, nem értek egyet. Azzal, hogy a leszármazottak járadékából részesedjenek, az önmagában nem rossz ötlet, de ez csak nagyon hosszú távon hozhatna előnyt, hiszen a jelen helyzetben így átsorolva a nyögdíjakat vagy emelni kellene a nyögdíjtömeget, hogy senkinek se csökkenjen, vagy éppen az átirányításnak megfelelő mennyiséget el kellene vonni azoktól, akiknek mondjuk nem született gyereke. Én ezért nem tartom ezt jó ötletnek jelenleg, de nem tartom elképzelhetetlennek mondjuk 20 év múlva történő életbeléptetéssel.
"Induláskor Las vegasban is egy nagy lof@sz volt.."
Nem, Las Vegasban adómentesség volt és szó szerint semmi. NEM FELZÁRKÓZTATNI VITTÉK ODA, hanem éppen azért, mert nem volt ott semmi sem. És hát, el is telt jópár évtized, mire oda került, ahol most van. Nomeg, kell hozzá vagy 300 millió ember, aki oda jár szórakozni ha nem akar külföldre menni. Ez nálunk nem igazán fog összejönni.
"az eü-ben lehet h ez az irány de fényévekkel gyorsabban kellene haladni a szabályozást legalább utána húzni az semmibe nem kerülnu."
Ó, jogszabályi szinten semmibe sem kerül. De az ellenállás, amit kivált a szakmai szervezetekben, az rettenetesen hosszúvá teszi a folyamatot. Hiszen, bár kívülről nézve ez jót tenne a rendszernek, valójában nagy érdekeket sértene.
"a Pakson nem az a baj h ellenzed vagy sem hanem h lof@sz nem történt 3 év alatt se, és egyet felépíteni kb. 9 év."
Nincs vita közöttünk, csak ez nem kormányzati és költségvetési kérdés.