Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arsene Lupin

Re: nincs cím

#568378 banyaiz Előzmény: #568377

Vagy esetleg még az hiányozna, hogy a tőzsdét is hagyjuk meg a halódó nyugat ópiumának. Illeszkedne a bankok terrorizálásának sorába, és az eszmei üzenetek közé amiket elereszt, és a logikába. Nagyon súlyos ez a 2 év, mint egy szürreális tragikomédia. Egyrészt fejjel védjük az ütéseket ami tragikus de mellette olyan dumák vannak ,hogy minden tragédia ellenére komikus sírva nevetek rajta. :)

#568377 banyaiz Előzmény: #568375

Folytatva én már csak azt várom mikor áll elő kedves Vezetőnk azzal , hogy hagyjuk meg a szexualitást a halódó nyugat ópiumának. Már csak ez hiányzik a sorból a sok okosság mellé. :)

Re: Csányi-birtok avatóján Orbán

#568376 prospero Előzmény: #568364

Semmi közöm a "pártközponthoz", de Te biztosan jobban tudod, hogy megy ez, ha ezt feltételezed.

#568375 banyaiz Előzmény: #568370

Mi ezt a témát már jobb ügyeknek járó módon kielemeztük. Csúsztatás amit mondasz. Egyrészt olcsó forrás az imf hitel , nem jelent terhet a törlesztése meg kell állapodni az imf-el . Ennek a Bajnai féle Imf hitelnek a növekedés megfojtásához semmi köze sincs. Felhasználták a lejáró drágább hitelek kiváltására és a bankok feltőkésítésére amit kamatostól azóta már visszafizettek ezen a bolton nyert az állam. Ráadásul a rossz megállapodás keretében még a 13. havi nyugdíjakat is eltörölték , egyéb célszerű lépések mellett.

Mondtam már neked , hogy a Honfoglalás óta a legjobb üzlet volt ott és akkor ez az olcsó forrás Mo-nak.

Most sikerülne megállapodni hasonló jóság lenne. Egy a gond ez hatással lehet 2014-re , ezért inkább a Mekk mester út van, ez a napnál világosabb összefüggés, hogy úgy mondjam 1X1. Ezt bármennyire hiszel a szabadságharc mítoszban be kell(ene) már látnod vsz:)

#568370 prospero Előzmény: #568260

Már bocsánat, az nem új lehívás volt, hanem a kormány devizabetétjének felhasználása.

Egyébként banyaizzel ezt már kielemeztük egyszer, hogy ki mennyit költött el az IMF csomagból, és számomra meglepő módon kiderült, hogy mindent Bajnai hívott le, és a Bajnai által lehívott keretnek 12,9 mrd Eur töredékét helyezték el devizabetétbe, mindössze 3,1 milliárd eurot, a többit elköltötték főleg 2009-ben, de 2008-ban is 1 milliárd eurot használtak már fel belőle finanszírozásra. 2009-ben 6,9 mrd eurot finanszírozásra - ami 2070 milliárd forint, 1,7 mrd eurot továbbhiteleztek - ami 510 milliárd forint, 0,1 milliárd euroból feltőkésítettek.

Szóval az, hogy 2009-ben nem omlott össze Magyarország, mint a kártyavár, az nem Bajnainak, hanem az IMF pénzének volt köszönhető - ahogy azt Orbán nagyon helyesen többször is elismerte.

http://akk.hu//kepek/upload/2010/a_kormany_finanszirozasi_mozgastere.pdf

13-14. oldal a lehívásokról és azok felhasználásáról.

Az hogy mennyi forintban az "olcsó" IMF hitel, ha forintforrásból váltja át az MNB, nagyban függ az árfolyamtól.

Egyébként szerintem pontosan így kell egy ország növekedési esélyeit megfojtani: 1 év alatt a seggére kell verni az összegnek, majd a visszafizetést a következő kormányzati ciklus idejére kell ütemezni, a legtöbbet a választások előtti évre, hogy a fojtás biztos legyen.

Majd kajánul vigyorogva a beruházásokat és a gazdasági növekedést kell számon kérni. :-)!

#568364 Boby. Előzmény: #568339

"Öntől aztán lehetne a pozitív gondolkodást tanulni!, Ön nagyon rózsás képet vázolt fel!" - ilyen megjegyzéseket, sok derültséget és még több fejcsóválást váltott ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter előadása az Amerikai Kereskedelmi Kamara rendezvényén."

http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/29/kirohogtek_matolcsyt_az_amerikaiak/

Úgy látom hülye az egész világ. Én már rájöttem, hogy az ilyen prosperálókkal nem lehet mit kezdeni....., ha a pártközpontban holnap kiadják az ukázt, hogy 2+2=5, akkor holnaptól ezt fogják fújni.Püthagorasz meg valami görög futball huligán volt.

#568340 banyaiz Előzmény: #568249

Az a Kt elnök elég normál fazon, ritka mostanában pozícióban mint a fehér holló meg kell becsülni, nem ártana felkérni jegybankelnöknek.

#568327 tozsdenyul Előzmény: #568006

A biztosíték ki lesz csapva, ebben nem kételkedem ...

Azt sem vitatom, hogy Bajnait nem lesz nehéz mivel sározni, annyit akartam volna mondani, hogy a biztosíték, meg a sár is meglesz, akár Bajnai lesz a kihívó, akár más.

Éppen ezért nem ezt látom lényegesnek, hanem hogy (ki) mit tud csinálni összefogás terén - szar bandát kell összefogni, és még akkor sincs semmi lefutva ezzel a választási rendszerrel.

Az meg hogy mi lesz 2014 után? Nem szeretek horror forgatókönyveket találgatni :)

#568260 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #568249

A cikk amit linkeltem az 2009-es, az 50Mrd teljesen másról beszél...

"A törlesztési időszak – feltéve, hogy további lehívásokra már nem kerül sor – 2013-ban ér véget, amikor is egy csupán 50 milliárdos hitel megújítására kell sort keríteni"

Azt mondja, ha további lehívásokra nem kerül sor!!! Hát került... Például nem rémlik Neked miből fizették a MOL részvény "pekidzset" :-) a Viktorék?

Ebben a "friss" cikkben 4.7Mrd ojró van, ami egyéként az 1000 Milliárdnál is több..

http://www.origo.hu/gazdasag/20120927-ujabb-nagy-hitelreszt-torlesztunk-az-imfnek.html

#568249 prospero Előzmény: #568193

Rendben, félreértettem, amit a KT elnöke mondott, de amit belinkeltél az is messze áll a valóságtól. 2013-ban 3000 milliárd forintnyi lejáró hitelállománya van az államnak, amiből az IMF hitel visszafizetési kötelezettség 1000 milliárd forint körül alakul, szemben a cikkben emlegetett 50 milliárd forinttal.

http://akk.hu//kepek/upload/2010/a_kormany_finanszirozasi_mozgastere.pdf

18. oldal.

Lehet borzadni.

#568231 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #568200

Ezt mondta az illető: (Te idézted)

"A jövő évi költségvetés finanszírozásával kapcsolatos bizonytalanságot megszüntetné az EU/IMF- megállapodás, mivel az a költségvetést terhelő összesen közel 6,4 ezer milliárd forintos kötelezettség meghaladja a kormány rendelkezésére álló forint és devizaszámlán lévő összeget - figyelmeztetett az előadó.

Nem az IMF felé teljesítendő kötelezettségről beszél!!!

#568229 rbbj11 Előzmény: #568208

ennyi idöböl és energiából már tehetne is vmit a sok szószátyár. El kell menni politikusnak, nem itt fórumon megoldani az ország gondjait. Hajrá fiúk, tessék elmenni a megfelelö minisztériumba

#568225 prospero Előzmény: #568207

2010-ben a 16 és 32%-os SZJA mellett kellett bevezetni az 500 milliárdos kiigazítást a bankadó és szektoradóval, plusz manyup novemberi-decemberi járulékának átirányításával + 60 milliárd, hogy korrigálja az elcseszett költségvetést a Fidesz. Nevezd már meg azt az intézkedését a Fidesznek, ami ekkora kiigazítást tett volna szükségessé úgy, hogy az SZJA rendszeréhez nem nyúlt hozzá a Fidesz 2010-ben. 3,8%-nak kellett volna lenni a hiánynak, ha ezt az 560 milliárdot hozzáadom, és a várt és EU által elfogadott 3%-os növekedés helyett megvalósult 1,3%-nyi GDP növekedést, a különbözet további 476 milliárd, ez kb 3,5%-os elcsúszás a tervezetthez képest, ami azt jelenti, hogy valójában 7,3%-os hiánnyal tervezték meg a 2010-es költségvetést.

A CDS-sünk akkor lesz ott, amikor a régiós átlag, ha az adósságszintünk eléri a régiós átlagot ráadásul megszűnik a devizahitel probléma, ami a régiót egyáltalán nem jellemzi. Mivel 2010-re a régiós társainknál az államadósság+lakosság+vállalati szektor összes adósságállománya nem éri el a magyar államadósság szintjét, lakossági+vállalati szektor állományról nem is beszélve ami 2010-re a teljes GDP 140%-ra volt tehető a 2010-es kormányváltásra - számomra érthetetlen, hogy miért azokhoz az országokhoz kell hasonlítani magunkat akikkel azon kívül, hogy van közös országhatárunk, meg azon kívül, hogy anno együtt léptünk ki a KGST-ből, 2010-re gazdasági téren semmilyen közös vonást nem tudok felfedezni.

"Nyilván véletlen persze hogy 2010 júniustól robbant fel a CDS-ünk, és nem előtte." A CDS-sünk azért robban fel, mert az IMF nem támogatta a bankadót és szektoradókat és a mnyp járulékok átirányátását, amiket a Fidesz bevezetetett, az IMF a Bajnai kormány javaslatait fogadta el, amit a Fideszből akart kikényszeríteni: ingatlanadó, közszféra bércsökkentés, nyugdíjcsökkentés.

"Sajnos az már az ország állapotát minősíti hogy a parlamenti pártok közül egyiknek sincs épeszűbb programja a fideszénél, ugyanolyan dilettánsok ülnek ott is"

A helyzet az, hogy ilyen helyzetben, amibe 2010-es kormányváltásra keveredtünk nem sok kiút van, ha egyáltalán van.

#568217 nemértem Előzmény: #568208

Rendes jó szándékú emberek, a maguk módján győzködik egymást. Hozzájuk képest mennyi jelentéktelen "brancsbeli"" nihilista benéző van ezen a Stocklandyardon...

#568215 Spade Előzmény: #568207

"1. bajnai kisebbségből kormányzott, lóf@t sem tudott tenni."

akkor miért nem írta ki a választást ha tudta h nem tud semmit tenni ? Hol lett volna itt bármilyen pici szerkezeti átalakítás ?

A CHF-re aminél tehetett volna nagyon is sokat kisebbségi kormányként is nem reagáltál. 2010-ben időarányosan 4% fölött állt a hiány nemtom hogy lett volna ebből 3, és persze neki nem lett volna recesszió az EU-ban :) és ugye a chf rendezése nélkül sehol nem lenne a hazai vásárlóerő igy a GDP se, sztem nagyobb bukta lenne mint most, csak emiatt. A CDS meg 2012-ben mit számított ha nem vett fel egy vasat se ? Csak fikció nem is értem aki 100 yardos buksijáról beszél, ehelyettt nagyon ügyesen FT-ban veszi fel a pénzt 2013-ban meg törleszt majd a jegybanki tartalékból meg HUF kötvénykibocsátásból. meg a lakossági deviza kötvényből, nem igen látom hol játszik itt a CDS

A fidesz igaz elment a falig 2014-re kiderül megérte-e

#568208 Arsene Lupin Előzmény: #568206

Jó helyen vannak itt a fiúk. Messze földön ismert finom modorom és kényes ízlésem visszatartja őket, hogy lóf*sznál súlyosabb dolgokat vágjanak egymás fejéhez.

#568207 xmann Előzmény: #568201

Te vagy vicces.

1. bajnai kisebbségből kormányzott, lóf@t sem tudott tenni. Egyébként én őt szóba sem hozam, nem tudom miért kell róla beszélni. Tehát hogy a devizahitelek problémáját nem oldotta meg az nem csoda, nem is lett volna képes rá. egyből lenyomta volna a banklobbi meg a fidesz. Egyébként meg őt hagyjuk is nem én hoztam fel.

2. De ha mégis feltesszük, hogy bajnai folytatja - ami lehetetlen ugye, de tegyük fel - akkor valószínűleg az szja a terveknek megfelelően 17 és 32 % lenne, lenne egy ingatlnanadó, és 3% lenne ezzel a kettővel is a hiány. És még a manyup is megmaradt volna. nem varázslat. mivel már így is 4% volt a hiány szinte semmit nem kellett volna tennie hogy levigye 3%ra. DE. és ez az óriási DE, a CDS-ünk ott lenne, ahol a régiós átlag, nem 100-200 ponttal felette, ami évente soktízmilliárd többletet jelent. Továbbá meghosszabbította volna az IMf hitelt, ami meg már inkább százmillirádos tétel. és lenne Mo-on kb 2% növekedés, meg banki hitelezés mint a környező országokban.

Elismerem nem nagy történet, többet nem is lehet elvárni, ez egy minimum amit úgy lehetett volna elérni, ha a kormány szinte semmit nem tesz!!!!!!

Semmiféle csőd nem lenne, ugyanis 2009 végén egyáltalán nem úgy álltunk ahogy a jó király mondja, mint "görögország", hanem viszonylag elfogadható állapotban. Nyilván véletlen persze hogy 2010 júniustól robbant fel a CDS-ünk, és nem előtte.

Összefoglalva: 2 év nehéz munkájával sikerült a fidesznek az országot a tönk szélére sodornia, majd az utolsó pillanatban visszatekerték a kormányt és eljutottunk oda ahol egyébként is lennénk - de beruházások és manyup nélkül.

nem tudom hogy Bajnai lúzer-e, de a jelenlegi gazdasági vezetésnél szerintem még Kongóban is értelmesebbek vannak.

Sajnos az már az ország állapotát minősíti hogy a parlamenti pártok közül egyiknek sincs épeszűbb programja a fideszénél, ugyanolyan dilettánsok ülnek ott is