Re: Csányi-birtok avatóján Orbán
xmann Előzmény: #568201Te vagy vicces.
1. bajnai kisebbségből kormányzott, lóf@t sem tudott tenni. Egyébként én őt szóba sem hozam, nem tudom miért kell róla beszélni. Tehát hogy a devizahitelek problémáját nem oldotta meg az nem csoda, nem is lett volna képes rá. egyből lenyomta volna a banklobbi meg a fidesz. Egyébként meg őt hagyjuk is nem én hoztam fel.
2. De ha mégis feltesszük, hogy bajnai folytatja - ami lehetetlen ugye, de tegyük fel - akkor valószínűleg az szja a terveknek megfelelően 17 és 32 % lenne, lenne egy ingatlnanadó, és 3% lenne ezzel a kettővel is a hiány. És még a manyup is megmaradt volna. nem varázslat. mivel már így is 4% volt a hiány szinte semmit nem kellett volna tennie hogy levigye 3%ra. DE. és ez az óriási DE, a CDS-ünk ott lenne, ahol a régiós átlag, nem 100-200 ponttal felette, ami évente soktízmilliárd többletet jelent. Továbbá meghosszabbította volna az IMf hitelt, ami meg már inkább százmillirádos tétel. és lenne Mo-on kb 2% növekedés, meg banki hitelezés mint a környező országokban.
Elismerem nem nagy történet, többet nem is lehet elvárni, ez egy minimum amit úgy lehetett volna elérni, ha a kormány szinte semmit nem tesz!!!!!!
Semmiféle csőd nem lenne, ugyanis 2009 végén egyáltalán nem úgy álltunk ahogy a jó király mondja, mint "görögország", hanem viszonylag elfogadható állapotban. Nyilván véletlen persze hogy 2010 júniustól robbant fel a CDS-ünk, és nem előtte.
Összefoglalva: 2 év nehéz munkájával sikerült a fidesznek az országot a tönk szélére sodornia, majd az utolsó pillanatban visszatekerték a kormányt és eljutottunk oda ahol egyébként is lennénk - de beruházások és manyup nélkül.
nem tudom hogy Bajnai lúzer-e, de a jelenlegi gazdasági vezetésnél szerintem még Kongóban is értelmesebbek vannak.
Sajnos az már az ország állapotát minősíti hogy a parlamenti pártok közül egyiknek sincs épeszűbb programja a fideszénél, ugyanolyan dilettánsok ülnek ott is