Végre itthon is össze lehet rakni a notebookot, igény szerint (vastagabb pénztárcával előnyben, 930K-ért a "fapados" van, de fel lehet tornászni 2M fölé.) :)
Végre itthon is össze lehet rakni a notebookot, igény szerint (vastagabb pénztárcával előnyben, 930K-ért a "fapados" van, de fel lehet tornászni 2M fölé.) :)
Én legutóbb 665-nél adtam el még az 5-ös bejelentése előtt mert attól féltem az nagy csalódás lesz az embereknek meg ez elemzőknek is, hisz a kiszivárogtatott képek alapján nem tűnt forradalminak, újnak, de aztán úgy néz ki hogy a népek mégis szeretik, szóval 665-ön adtam, 640-630-620-on visszaveszegettem, most várom a csodát, jól fogy az iPhone és ez nagyon lényeges mert azon a legnagyobb a nyereség. De a többi termékvonal is szépen megy, arra kíváncsi leszek hogy érinti az iPad mini a normál iPad eladásokat, szerintem túl sok vizet nem zavar majd, aki a nagyobbat akarta megvenni és pénze is van rá az eddig is megvette, ezután is meg fogja.
Van itt a fórumon valaki aki aktívan trédelgeti a részvényt és követi a céget? Herceg, te kerekedsz vele?
szerintem hagyni kell pihenni a papírt, de nem nagy rizikó applet longolgatni.
Ez is pl:
http://www.marketwatch.com/story/bad-apple-earnings-what-to-do-now-2012-10-25
By Nigam Arora
Apple reported bad earnings. The company missed estimates on almost all metrics as shown below.
Earnings came in at $8.67 vs. published consensus of $8.75 and whisper numbers around $9.10.
iPad sales came at 14 million vs. published consensus of 17 million and whisper numbers around 18 million.
Mac sales came at 4.9 million vs. estimates of 5 million.
Gross margins came in at 40% vs. estimates of 40.6%.
Apple guides for first-quarter EPS of $11.75 vs. consensus of $15.53.
Apple guides revenues for Q1 of $52 billion vs. consensus of $55 billion.
On the positive side, the company sold 26.9 million iPhones vs. published consensus of 25 million and whisper numbers of about 27 million.
Tehát már nem is a konszenzushoz viszonyítják a számokat hanem "whisper numbers"-hez. Ez tényleg ilyen vicc kategória, ilyen whisper numbereket én is ki tudnék találni, hasamra csapok aztán mondok egy jó nagy számot, kb így mehet ez. Még az iPhone eladásokak sem örül ez az elemző, hiába teljesítette felül a cég a konszenzust, mert a whispering number meg több volt...
Mindent összevetve, szerintem nagy probléma ez ennél a részvénynél, irreálisak az elvárások, közben a cég jó, a kilátások az ünnepi szezonra nagyon jók. Több terméknél is kijöttek frissítésekkel, Karácsonyra lesz kereslet rendesen. Azt remélem hogy az ellátási-lánc problémákat előbb-utóbb orvosolják, az nem tesz jót a cégnek hogy az emberek ennyit várnak a termékekre, prémium árért legalább azt elvárják hogy megvehessék amikor meg akarják.
A rv-t ma szépen visszahúzták 600 fölé, remélem ez a 600-as szint innentől kezdve jobban megállja a helyét. Szándékosan nem írok támaszt mert én nem tudom mi az.
Tényleg perverzek. 390-en vettem az első RV-t, azóta is adom-veszem és látom a kockázatokat, de a legfőbb kockázatnak nem azt látom hogy a céggel lenne valami, hogy ne lenne képes megújulni, jó számokat hozni. Azt látom rv szempontjából kockázatnak hogy ezek a **** elemzők elvárnak 40% növekedést minden évben egy ekkora cégtől. A mostani guidance körüüli kommentek is elég beszédesek: " For fiscal 1Q13, Apple expects EPS of $11.75 compared to consensus estimates of $15.41" Azért 11,75 vs 15.41 EPs között borzasztó nagy különbség van ám. Komolyan nem értem mit vrnak ettől a cégtől. A 40% marginra azt mondják hogy nem jó mert 40,8-at vártak, ez elképesztő.....
üdv a tőzsdén :) almába vetett hit alapján exponenciális növekedést akarnak látni a perverz elemzők...
Azt tudnám megérteni hogy pl az Amazon miért van majdnem 4%-os pluszban mikor egy jó nagy veszteséget jelentett tegnap, még az egyszeri tételek nélkül is, illetve ugyanezt a prognózist fogalmazta meg a következő negyedévre, az AAPL pedig jelentett egy jót, ismét szép számai voltak, legfőképpen az iPhone eladásokat tekintve, erre azt meg leteszik -3%-ra.... Nem értem.
Én nagyon nem értek hozzá, de a lányomnak free van, a fiamnak, meg fizetősre sikerült.
Már megoldottuk
Letöltenek valamit az apple srtore-ról, nem tudom miket, de a lányomnak nem kellett fizetnie érte, a fiamnak viszont igen, így nem töltött le semmit...
pl tegnap a plus500-at akarta letölteni a telefonjára, de csak akkor tehette volna, ha fizet érte....
már átállította neki a sógornőm.
Ez érdekelne engem hogy mi ez mert ilyen nincs hogy fizetős account vagy nem fizetős. Fizetni csak akkor kell ha vásárolsz valamit.
megoldottuk, köszi...
A fiam csinált magának apple store accuntot, persze, hogy fizetőset, mert free-t is lehetett volna
hogyan tud free-t csinálni ?
Köszönöm.
Lányomnak, fiamnak iphone 4s-e van, t-mobil...
lányomé belassult, vissza, 1 x szoftver frissítés..hiba maradt, csere....nem javítanak....
vissza a gyártóhoz....
gondolom, tesztelik, mit kell még finomítani a tökéletes működéshez....
megjegyzem, nekem nem kéne iphone, mert sérülékeny....
Aze kedves spekker tarsak szorithatnatok ertem, mert ket hete vettem egy imac-et, de besz@rt, es most masik gepet hoznak ki helyette. Remelem, az uj, updatelt verziot, mivel az apple policy szerint ugyanannyiba fog kerulni, mint a regi. Nem tudtam eddig, de ha uj verziot hoznak piacra, a regibol egyre kevesebb erkezik, mintegy kiszaritjak a piacot, az erdeklodes oriasi, varolista van, pedig a 21. szazadban ez nem sok termekre mondhato. Az en gepem is valoszinu azert volt rossz, mert uj mar nem jott, csak mar mar boltba visszavitt, allitolag szerelt peldanyt kaptam. Ezzel vegulis fenn tudjak tartani a hype-ot meg fair is azokkal szemben akik, mint en, pont akkor vesznek imacot, vagy bookot, amikor termekvaltas van, szumma szummarum, nagyon jok nemcsak a termekeik, hanem a korites es az ertekesites modja is.Multkor "jatszasibol" bementem egy apple storeba es nem azert a huszfillerert, de olyan eladasi strategia, odafigyeles es kozonsekszolgalat, kiszolgalas volt ott, amihez foghatot se lattam. Kb 40 eladot lattam, habar ketszintes uzlet reven nyilvan nem lattam az osszeset egyszerre, de nem sokkal kevesebb volt az erdeklodok szamanal. Gyakorlatilag en valaszthattam, melyik eladotol kerek segitseget. Ket eve van iphone-om es bar az elejen ruhelltem, mert hatalmas valtozas volt a nokiak utan, azert csak belattam, hogy ennel a cegnel nem csak ures lozungok vannak.
Egyébként ezt most nem is tudom melyik topikba kellene írnom, de nem értem én a piacokat, A facebook épp hogy hozta az elvárt EPS-t és +10%-ban van, a Netflix pedig $0.13 EPS-t hozott a várt $0.09 helyett, de a bevétel, ami $905M volt, elmaradt 4 millióval a várakozástól ezért a Netflix -15%-ban jár. Nem értem a logikát, komolyan. Valaki aki tapasztaltabb, segítsen már megérteni, köszönöm.
Épp ezért írtam, hogy nem azok, volt benne egy kis szarkazmus, de akkor nem domborítottam ki jól! Az Apple-nek nagyon jó termékei vannak, igaz prémium árazásúak, de hatalmas kereslet van rájuk. Jómagam is nagy rajongója vagyok a termékeiknek.
én ugyan nem... egy ütött kopott e72-m van....:))
a kölykök mec-szállottak..)))
Úgy tudom Te nagy Apple rajongó vagy, de a maguk módján Asus-ék is alkottak egy szépet:
http://www.technet.hu/telefon/20121017/video_megmutatjuk_az_asus_padfone_2-t/
biztos, hülyék?