Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Janicroft Előzmény: #567317

Ez is pl:

http://www.marketwatch.com/story/bad-apple-earnings-what-to-do-now-2012-10-25

By Nigam Arora

Apple reported bad earnings. The company missed estimates on almost all metrics as shown below.

Earnings came in at $8.67 vs. published consensus of $8.75 and whisper numbers around $9.10.

iPad sales came at 14 million vs. published consensus of 17 million and whisper numbers around 18 million.

Mac sales came at 4.9 million vs. estimates of 5 million.

Gross margins came in at 40% vs. estimates of 40.6%.

Apple guides for first-quarter EPS of $11.75 vs. consensus of $15.53.

Apple guides revenues for Q1 of $52 billion vs. consensus of $55 billion.

On the positive side, the company sold 26.9 million iPhones vs. published consensus of 25 million and whisper numbers of about 27 million.

Tehát már nem is a konszenzushoz viszonyítják a számokat hanem "whisper numbers"-hez. Ez tényleg ilyen vicc kategória, ilyen whisper numbereket én is ki tudnék találni, hasamra csapok aztán mondok egy jó nagy számot, kb így mehet ez. Még az iPhone eladásokak sem örül ez az elemző, hiába teljesítette felül a cég a konszenzust, mert a whispering number meg több volt...

Mindent összevetve, szerintem nagy probléma ez ennél a részvénynél, irreálisak az elvárások, közben a cég jó, a kilátások az ünnepi szezonra nagyon jók. Több terméknél is kijöttek frissítésekkel, Karácsonyra lesz kereslet rendesen. Azt remélem hogy az ellátási-lánc problémákat előbb-utóbb orvosolják, az nem tesz jót a cégnek hogy az emberek ennyit várnak a termékekre, prémium árért legalább azt elvárják hogy megvehessék amikor meg akarják.

A rv-t ma szépen visszahúzták 600 fölé, remélem ez a 600-as szint innentől kezdve jobban megállja a helyét. Szándékosan nem írok támaszt mert én nem tudom mi az.