Regisztráció Elfelejtett jelszó

E-Star

Re: nincs cím

#565528 Lkaff Előzmény: #565524

Igen, de nem egyszerre. Napközben jelenik meg majd a bét honlapján az info. Pénz meg van, ha akarják. Ha nem, akkor nincs.

De ne legyen igazam.

#565527 banyaiz Előzmény: #565524

Az azért egy komoly móka lenne, hogy egyszer csak előrántanának pénzt és a maradék 2012-est 109-en kifizetnék. Nem vagyok jogász nem tudom, hogy ezt jogilag meg lehet e tenni, de kb a csődbűntett kategóriát súrolná vsz. Megnyúznák akik előtte 35-ön bepalizott.

Azt viszont nem tudom, hogy úgy tud e csődvédelembe menekülni , ha előtte a 24-én lejáró kötvényeket nem rendezi?

#565524 Arsene Lupin Előzmény: #565510

"Az eszköz pedig: rettegésben tartani a kötvényeseket, hogy minél több 2012-es kötvényt visszaváltsanak minél alacsonyabb árfolyamon. Majd 24-én a maradékot 109%-on kifizetik."

24-én nyit ki a tőzsde. Gondolja, hogy aznap 35%-on és 109 %-on is váltanának vissza 2012-s kötvényt? Attól eltekintve, hogy nincs is rá pénz, a dolog Csabika azonnali ivartalanítását is jelentené.

#565522 cédrus Előzmény: #565502

Majd megtudod egyszer, ha már eddig nem jöttél rá magadtól.

Majd elolvasom, tényleg.

A lényegen ez most nem változtat: te már sejted, mi lesz a sorsa, mert bár valóban ők döntik el, nem mernél te komolyabban felvenni egy esetlegesen stoppolhatatlan, halmozhatatlan, kiügyeskedhetetlen pozíciót, mégis nekiszaladsz a könyvnek szerdán. Tegnap ért a megvilágosodás hirtelen.

Zűrös a cég kommunikáció…

#565510 Lkaff

Zűrös a cég kommunikációja talán szándékosan. Van egy elméletem, miért 35%-os árfolyamon tett visszavásárlási ajánlatot a 2012-es kötvényekre és miért még alacsonyabban a későbbiekre. A cég fő célja kettős: megúszni a felszámolást és megspórolni egy csomó pénzt akár a kötvényesek (egy részének) lemészárlása árán is. Az eszköz pedig: rettegésben tartani a kötvényeseket, hogy minél több 2012-es kötvényt visszaváltsanak minél alacsonyabb árfolyamon. Majd 24-én a maradékot 109%-on kifizetik. Így rövid távon megmenekül a cég.

Azt, hogy a nyomás alatt hány %-ot sikerül visszaváltani, csak becsülhető a következőképpen:

ha azt mondják, hogy 0%-on váltják vissza, akkor nyilván senki sem váltja vissza, tehát 100%-os súllyal 109% a követelés, vagyis nagy a cég várható vesztesége;

ha azt mondják, hogy mindenkit kifizetnek 109%-on, akkor 0% súllyal 109% a követelés, de ekkor nagy a cég vesztesége;

A két pont közé felrajzolható egy hatványfüggvény kb. 0,5-ös kitevővel. Valahol 35% körül van egy minimum a cég kifizetésére, ahol kb. 63% az átlagos árfolyam. Ez azt jelenti, hogy meg is menekül a cég és kb 500 millát is megspórol.

Tehát az elméletből az következik, hogy 24-én megnyílnak a pénzcsapok egy rövid időre. Aki vásárol OTC-n pl. 40%-on, az jól jár. Ez csak egy elmélet, én nem vennék még ez alapján sem, mert már buktam eleget az E-Staron. Elég volt.

#565502 macika Előzmény: #565483

olvasd csak el alaposan amit küldtem névtelenkém!! ))

ha abból se tanulsz hagyd abba a tőzsdézést!

egyébként miben is nem segítettem és hol?

ekakiban?

itt 20011 május-június volt az, amikor ex-szel együtt mondtuk hogy a cég túlvállalta magát (lásd pf rfv topik) pedig akkor az önkori balhé még sehol se volt

hogy mi lesz a vége?, azt csabika meg a nagy rv és kv tulajok döntik el

ha marad az eetek (miért ne) akkor ki lehet számolni a cég jelenlegi értékét

a hisztériás hangulat meg annyira nem érdekel engem, nem először láttok ilyet

Re: Pénzüket féltik az E-Star-kötvényesek

#565501 Arsene Lupin Előzmény: #565499

"Gyenge próbálkozás a hozzászólása.."

Na, az Öné sem egy hősköltemény.

Remélem, rókavadászatra megy.

Re: Pénzüket féltik az E-Star-kötvényesek

#565499 Dicsák Előzmény: #565494

Ma később írt Lupin bá! Tegnap elmaradt az ebéd utáni szundi, aztán nem bírt felkelni?

Gyenge próbálkozás a hozzászólása...

Ne lankadjon, írjon sokat, ellenőrizni fogjuk szerdán, miután visszatértünk a friss levegőről! Néha szellőztessen!

Pénzüket féltik az E-Star-kötvényesek

#565494 Arsene Lupin

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=593926#null

Összecsapott cikk, több tárgyi tévedéssel. Nem véletlen, hogy a szerző nem adta a nevét hozzá.

"vagy megvárják, hogy mi történik a cég szerdai közgyűlésén"

Szerdán közgyűlés?

"A Solar Capital Zrt. részvény elemzője szintén úgy véli, hogy kicsi az esély arra, hogy a társaság valaha is talpra áll."

A jól bevált "kicsi az esély" fordulat.

"A pórul járt befektető úgy véli: az E-Star bukásának az egyik legfőbb oka az országos körbetartozás, amely kormányzati, illetve önkormányzati szintről indult el. Ezért a kormányzatnak tennie kellene valamit az E-Star kötvényeket birtokló több ezer kisbefektető kártalanításáért."

Itt az ismeretlen szerző oly hévvel ostoroz, hogy közben összekeveri a kötvényt a részvénnyel. Gondolom ezt a részt a belpolitikai szerkesztő biggyesztette a cikkhez.

A fentiek ellenére úgy vélem, hogy a cikket nem az E-Star szponzorálta. Nincs is miből.

#565483 cédrus Előzmény: #565402

köszönöm szépen a segítséged

ha már akkor, amikor igazán szükségem volt rá, szartál rá magasról

amúgy én nem tudom, mi az, de nálad elég jó lehet az is, hiszen bukó egyáltalán nincs, semmi, nulla, zéró. "Nyami" szorozva "megy macinak mézért" asszem a képlet rá.

Mellesleg sokat javítana rajta, ha miután szerdán teleteszed a zsákot, rá pár órára csődöt jelent a cég, majd egy esetleges felszámolás után egyetlen rohadt forintot sem látsz a részvényeid után...na azt stoppold ki, meg halmozd fel sávosan a vonalaid szerint. Pontosan innen lehet tudni, hogy drótot kaptál, és tudod, hogy ez nem történik meg. Vigyázz, a csukákhoz másikat köss fel előkének.

Amúgy jót nevettem, de azt azért elárulom, hogy a cédrúskát szebb lett volna rövid u-val írni. Ha már "ómlikozunk"...

#565450 Kiss Zoltán Előzmény: #565447

Ezt értem,de nem jártak volna jobban egy szimpla csőddel,vagy így az eszközöket maguk értékesíthetik,esetleg tovább folytathatják-persze nem itthon!

#565447 exmnbs1 Előzmény: #565443

kv lejáratkor a kintlevőket 109%-on ki kéne fizetni, ha nem tudják, a csődeljárásban az összes kv tartozás (többi lejárat) aktuálissá válik

EX,ha lehetséges magyará…

#565443 Kiss Zoltán

EX,ha lehetséges magyarázd el nekem,miért jó nekik a kötvények visszavásárlása?Mi történne,ha

az összeset vissza tudnák vásárolni?Komolyan nem értem már ezt az egészet!

#565440 birkanyiiroo Előzmény: #565401

Sajnos nem egy s nem kettő hasonló "pénzügyi zseni" került teljességgel megmagyarázhatatlan módon betongyűrű alá a Duna (Rajna, Don, Visztula, Po, Temze) medrébe, vagy valahogy furcsán természetellenes testhelyzetben "bebetonozódott". Tele van a kriminalisztika története hasonló esetekkel. Nyilván jelen esetben ettől még messze járunk.

Re: OTP

#565414 rbbj11 Előzmény: #565115

azt nem értem, mi ennek a hosszú írásnak a konklúziója?

Hogy nyugodtan lehet így is működnie egy cégnek, nincs ezzel semmi gond? Jó hogy nem azt írod, vegyen mindenki erről példát, ez a normális: így érdemes tőkét kockáztatni a kisbefektetőnek és így érdemes buknia a nagy befektetőknek és így érdemes pszáf és bet asszisztálással lehúzni mindenkit. Kb. ilyesmit érzek következtetésnek az írásodból.