Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Hozzászólás

Lkaff

Zűrös a cég kommunikációja talán szándékosan. Van egy elméletem, miért 35%-os árfolyamon tett visszavásárlási ajánlatot a 2012-es kötvényekre és miért még alacsonyabban a későbbiekre. A cég fő célja kettős: megúszni a felszámolást és megspórolni egy csomó pénzt akár a kötvényesek (egy részének) lemészárlása árán is. Az eszköz pedig: rettegésben tartani a kötvényeseket, hogy minél több 2012-es kötvényt visszaváltsanak minél alacsonyabb árfolyamon. Majd 24-én a maradékot 109%-on kifizetik. Így rövid távon megmenekül a cég.

Azt, hogy a nyomás alatt hány %-ot sikerül visszaváltani, csak becsülhető a következőképpen:

ha azt mondják, hogy 0%-on váltják vissza, akkor nyilván senki sem váltja vissza, tehát 100%-os súllyal 109% a követelés, vagyis nagy a cég várható vesztesége;

ha azt mondják, hogy mindenkit kifizetnek 109%-on, akkor 0% súllyal 109% a követelés, de ekkor nagy a cég vesztesége;

A két pont közé felrajzolható egy hatványfüggvény kb. 0,5-ös kitevővel. Valahol 35% körül van egy minimum a cég kifizetésére, ahol kb. 63% az átlagos árfolyam. Ez azt jelenti, hogy meg is menekül a cég és kb 500 millát is megspórol.

Tehát az elméletből az következik, hogy 24-én megnyílnak a pénzcsapok egy rövid időre. Aki vásárol OTC-n pl. 40%-on, az jól jár. Ez csak egy elmélet, én nem vennék még ez alapján sem, mert már buktam eleget az E-Staron. Elég volt.