Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arsene Lupin

Re: Csányi-birtok avatóján Orbán

#565520 tozsdenyul Előzmény: #565481

Nekem azzal a (egyszerűsített) gondolatmeneteddel van gondom, hogy a Bajnai féle 13.havi 10%-os jövedelemcsökkenés 2,5%-os elmaradást hozott az EU-hoz képest, míg az orbáni unortodoxia, ami sokkal nagyobb kiigazítás, csak 0,5%-osat, holott a törlesztőrészletek miatt legalább 50%-os jövedelemcsökkenéssel számolsz...nekem ez így nagyon nagyon nem kerek.

#565519 tozsdenyul Előzmény: #565474

ad 1: úgy gondolom, teljesen jogos, ha kikérem magamnak, hogy személyeskedő hülyeségekkel reagálj.

ad 2: folyamatosan összemosol több hozzászóló véleményt, sőt olyan véleményekre reagálsz (és minősítesz), amik el sem hangzanak - legalábbis részemről biztosan nem.

Én vitázni szeretek, ahhoz meg az kell, hogy normális hangnemben, a másik által leírt gondolatokra reflektálunk.

A te vonatkozásodban két dolgot állítottam: az elmúlt két évben csökkentek a tanárok és ápolók reáljövedelmei. Mindezt nem az IMF kényszerítette ránk.

Végül: kellemes és szép hétvégét kívánok neked :)

#565509 banyaiz Előzmény: #565495

Több sebből vérzik vsz ez az érvelés. Egyrészt egy banki hitelszerződés lehetőséget biztosít a kamatok változtatására a banknak. Ez egy kellemetlen esemény, de annak aki aláírt egy ilyen szerződést ezzel is tisztában kellett lennie.

Ellenben az egy egész más történet, hogy minden bankokat érintő csapás után megy a fogadkozás és az úttörő becs szó ez volt az utolsó, ezt még írásba is foglalják aztán megszegik.

De ez a hiteltelenség, szavahihetőség hiánya csak a probléma egyik része. Mert folytatva előzőt , másrészt gazdasági vonatkozásban is egy értelmetlen és káros lépés az ország számára ez.

Politikai értelemben esetleg hozhat a konyhára ha van még megfelelő számú ember akinek az ügyek ilyen stílusban és formában történő intézése bejön. Majd kiderül. Nekem nem jön be .

#565508 banyaiz Előzmény: #565475

Doktornő az ideális állapot vsz az lenne az országnak ha úgy vezetnék mintha a saját vállalkozásuk lenne, olyan figyelemmel , megfontoltan precízen stb . Közös lónak ......

Nyilván ez álom hiszen 10 milla embernél azért érvényesül szociális egyéb szempont is nem csak a gazdasági racionalitás.

De minél inkább közelítünk a fenti ideális állapothoz annál alkalmasabb az ország vezetésére vki az én megítélésem szerint.

Ezek az emberek nálam megbuktak eddigi teljesítményük alapján. Mondanám azt remélem 2014-ben is, csak kérdés ki tud helyettük jönni és az mire lesz képes. Ilyen lózungok, hogy a gonosz eu, gonosz imf és egyéb baromságok amivel a népet etetik egyrészt politikai másrészt azon okból, hogy a dilettantizmusukat takargassák engem nem érdekelnek.

#565495 zeeh_ Előzmény: #565164

Nem érdekes,hogy sem a Bankszövetséget, sem a bankokat nem szokta érdekelni,amikor egyoldalúan szerződést módosítanak az ügyféllel szemben?

Amikor a bankokkal szemben történik mindez, az már bezzeg nem tetszik nekik, de az ügyfelek lehúzása az rendben van.

#565484 prospero Előzmény: #565479

Azt az aranyszabályt vettem alapul - amit sem a bank nem tartott be, sem az adós általában - hogy a jövedelmed csak meghatározott részéig hitelezhet. Mondjuk 50%-ig. Ha a törlesztőrészlet eredetileg csak a jövedelmed 50%-a volt, akkor egy CHF hitelnél az EUR-ral szembeni erősödés a törlesztőrészletedet megdobta mondjuk 50%-kal, az elkölthető jövedelmedet meg felezte.

Egyébként igazad van. Mivel nem tartották be a hitelezés egyik aranyszabályát, sok esetben elvitte törlesztőrészlet nem várt megugrása a teljes jövedelmet.

és még egy utolsó. és a…

#565482 Dr. ursi

és még egy utolsó.

és aztán hagyom tobzódni azokat az embereket, akik még annyt sem képesek belátni, hogy miféle eljárás az, h 95 mrd-t azért nem vesz figyelembe eu, mert csak.

ez konkrétan egy olyan tétel ami bulgáriában már bizonyított, mert ott bevezették egy éve és bevált és jött a tétel tervezetten.

nos, ott figyelembe vették.

nekünk mi nem ????????????????????????????

itt bukik ki h háttérszándék van az egész mögött.

mert ez nem szimpla szopatás.

hanem bele akarnak kényszeríteni mindenáron abba, hogy ők , az imf irányítsák az országot, ahogy teszik ezt ír, port, görög, spanyol, román, de még olasz államokban is.

de a cél németország befogása.

mert a főcél a globalizáció.

ahol névleg usa a világbirodalom, de valsóágban ahatlams amerikai multik a világbirodalom urai. ők irányítanak mindent és a karvalytőke nem akarja elengedni amit már egyszer megragadott.

geopolitika.

ennyi.

sziasztok.

#565481 prospero Előzmény: #565465

Megnéztem a statisztikát. 2009-ben EU-17 visszaesés 4,4%, EU-27 visszaesés 4,3%, Magyarország visszaesése 6,8%. Tehát amit nem magyaráz a nemzetközi környezet, az az, hogy Magyarország Bajnai intézkedéseinek köszönhetően az EU-27 átlagától 2,5% ponttal maradt el. Ha csak Németországhoz viszonyítjuk akkor 1,7% az elmaradás a két ország között.

2012 júniusában EU 27 átlag 0,7%-os visszaesés, Magyarország 1,3%-os visszaesés, eltérés 0,5%-pontos. Tehát az Orbán-Matolcsy féle unortodox intézkedések - sokkal nagyobb összegben végrehajtott kiigazító intézkedések - mindössze 0,5%-pontos eltérést okoznak a Bajnai féle 2,5%-os visszaeséshez képest!

#565479 Dr. ursi Előzmény: #565471

nem felezi.

hanem mínusz jövedelmed marad a rezsire, arra h egyél, bérletre h létezzél, ebbe semmi luxus nincs itt keményen nézed mit veszel meg, - de asszem sosem fogjátok érteni mert nem éltétek át - mert a hiteled havi törlesztője a jövedelmed 110 %-a, míg korábban csak 60%-a volt.

és ők ezt nem értik.

pedig 100ezer család ! nem ember család ! került ebbe a helyzetbe.

és nem felellőtlenül ahogy szeretik gondolni.

hanem 60%-ot tudott vállalni, igaz semmit se tudott ekkor megtak, de tudta hogy minden hónapban közelebb jut álmához az önálló lakás sajátjává váljon.

#565477 prospero Előzmény: #565465

A helyzet az, ha lenne manyup még 500 milliárdot kellene rá dobni - fenntarthatóan, alsó hangon.

Kérdésedre válaszolva: szerintem több dolog miatt kell még a Széll Kálmánon felül a sokszáz milliárdos megszorítás, de ebből kettőt biztosan lehet azonosítani:

- az egyik az, hogy a környezet jelenleg nem támogatja a növekedést. 1% eltérés máris 280 milliárd.

- másik az, hogy bizonyos tételeket Brüsszel nem vett figyelembe, és azokat nem elhagyja a kormány, és helyettesíti valami mással, hanem megtartja és még hozzáteszi a hiányzó összeget.

#565475 Dr. ursi Előzmény: #565388

épp ellenkezőleg ! elszörnyedek, hogy te és gondolom a többiek is csak abban élnek hogy meg kell felelni az eunak az imfnek amit ők fölöslegesen elvárnak ! még mindig nem esettt le h ezt senkivels em csinálják ???

miért akarsz te ezekne megfelelni ? lécci válaszolj ősziontén magadnak. ülj le csendben és próbálj meg válaszolni magadnak miért kell megfelelnünk az eu túlzó követeléseinek.

mert remélem azé odáig má eljutottatok h ez túlzás enyhén szólva is amit velünk művelnek.

#565474 Dr. ursi Előzmény: #565364

ad egy: ne mondd meg hogy miről szokjak le !

ad kettő: nem az eltérő véleményük miatt titulálom betegnek, hanem azért, mert csak egyoldalúan nézik ezt a problémát is.

próbáltam megvilágítani, h nem lehet mindent csak gazdaságossági és hatékonysági szemszögből nézni, mivel akkor a spártai társadalom valósulna meg ahol a fogyatékosokat kapásból ledobták a szikláról ...

#565472 Dr. ursi Előzmény: #565362

még másik 3 ország vonta be a magánnyugdíjpénztárak pénzét.

tessék tájékozódni !

#565471 prospero Előzmény: #565468

Te minden jövedelmed törlesztésre fordítod? Ugye, hogy nem. A jövedelmed egy meghatározott részét. De ha kifeszítve vetted fel a hitelt, akkor nagyon szar tud ám lenni, ha a törlesztőrészleted nem várt 40-50%-kal ugrik meg. Mert ez a szabadon egyéb célra/fogyasztásra elkölthető pénzedet akár felezheti is.

#565470 Dr. ursi Előzmény: #565364

én valós emberekről írok.

csak a neveket változtatom meg.

-

ti pedig elméleteket írtok.

-

az imf pedig elvett 2008-ban, bajnai-imf paktum.

ezt és ami benne volt miért szeretitek elfelejteni ?

#565468 tozsdenyul Előzmény: #565458

Ja, van azért más is amit nem értek - Bajnai 13. havi bér és nyugdíj elvétele (mennyi is lehet ez, 8% jövedelemcsökkenés?) 6,4%-os recessziót okozott, míg a törlesztőrészletek 50%-os emelkedése hál' istennek csak 1,7%-os növekedést...

valami ilyesmiről van szó?

#565465 tozsdenyul Előzmény: #565458

Hát izé, 6,4%-os recessziót okozott Bajnai és az ő csomagja, értem...ennél jobb magyarázatot vártam volna a korábbi eltévelyedésedre, de hát ma ennyire futotta :)

Pedig hogy támogatta őt az eurózóna teljesítménye is :)

Csak azt nem értem, hogy akkor minek kell ez a sokszáz milliárdos megszorítás (a Széll Kálmánon felül) ha már a manyup se nincsen.

#565458 prospero Előzmény: #565423

Tehát az állítás az, hogy ha nem lett volna mnyp babra, akkor már csődben lenne az ország.

2009-ben kiigazítottak egy havi nyugdíjat: kb 300 milliárdos megtakarítás, és elvették a közszféra 13. havi bérét, ami 670 ezer közszolgával és 200 ezer forintos átlagfizuval számolva kb. további 100 milliárdos megtakarítás, ami kb. 400-450 milliárdos megszorítás volt közvetlenül az emberekre terhelve. Ezt megspékelte egy forintárfolyam gyengülés, ami az előbbi intézkedések együttes hatásával 2009-ben 6,4%-os gazdasági visszaesést okozott.

2010-ben 500 milliárddal tervezték el a költségvetést Bajnaiék - mondjuk úgy segítették a magyar gazdaság növekedését - , a manyup fennállása esetén további hiányt generált volna - akkor a 2010-es válságadók helyett nettó 500 milliárdot kellett volna behajtani a lakosságon csak pusztán a 2010-es terv elcsúszása miatt, 2011-ben a manyup további fennállása esetén nettó 500 milliárdot még egyszer a Széll Kálmán tervekben foglaltakon felül. Miközben az euro 30%-kal értékelődött le a svájci frankkal szemben ami a lakosság elkölthető jövedelmét a törlesztőrészletek 40-50%-os emelkedésének köszönhetően drasztikusan visszafogta. Ezt valamelyest tudta ellensúlyozni a családi kedvezménnyel megspékelt egykulcsos SZJA.

2009-ben 400-500 milliárdos közvetlenül a lakosságra terhelt megszorítás 6,4%-kal vetette vissza a gazdaságot, a munkanélküliséget pedig megdobta vagy 200 ezer fővel, 2010-2011-ben is hasonló kiigazítást kellett volna elkövetni évente a Széll Kálmán terven felül, ha az ortodox utat választjuk ami a Széll Kálmán tervben foglaltakon felül további nettó 500-500 milliárdos megszorítást jelent. De történt egy filozófiai váltás: szektoradók, fogyasztási típusú adók emelésével a jövedelmi adókkal szemben a gazdaság 1,3%-os és 1,7%-os gazdasági növekedést tudott felmutatni.

Szerintem ez sokkal jobb teljesítmény, mint Bajnai 6,4%-os recessziója amit hagyományos ortodox eszközökkel ért el.

#565444 tozsdenyul Előzmény: #565430

A ktv. hatását a manyupnak értem, azt nem értem, miért mond ilyeneket :)

#565430 wizes Előzmény: #565423

A manyupnál nem csak azzal a 3000mrd-al kell számolni, hanem az évi befizetésekkel, is ami azóta 2x 360 mrd azaz 720 mrd volt!