Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nokia

Re: nincs cím

#555927 Roberrtto Előzmény: #555622

Megint kecsegtető szinteken az árfolyam.

2.5$ körül most már beleveszek, egyre több infó jön ki a telefonokról. Jók lesznek nagyon, HTC és Samsung sehol sem lesz wp fronton nokiához.

Gyorsjelentéstől félek kicsit, nem tudja valaki mikor lesz?

#555622 Roberrtto Előzmény: #555591

Jelenleg mivel alig adnak el készülékeket a BIS bevételrészesedése valóban magas, de ha egy komoly, sikeres készülék csak 10%-ot ki tudna hasítani az USA piacból, már kint lennének a csávából.

Ne feledjük RIM elsősorban USA-ban volt sikeres, 2-3 éve is még 25-30%os részesedéssel.

Nagy lesz a verseny, az biztos.

Amúgy szerintem a RIM se fog eltünni vagy csődbe menni, hanem megveszi egy kínai cég és viszi tovább.

Sok cég járt már igy és idővel mindegyik újraéledt, lásd Alcatel, Lenovo.

Nokia esetében nem várok ilyesmit, ha már akarta volna akkor megveszi valamelyik kínai cég.

#555591 Janicroft Előzmény: #555582

Szerintem a RIM nem rajongana az ötletért hogy ingyenessé tegye a BIS-t, tekintve hogy ebből származik a bevételének az egyharmada... :D

Szerintem halott ez a cég úgy ahogy van. 1998 óta elvesztette a piacának a 95%-át. A maraadék ötöt meg el fogja a következő pár évben.

#555582 Roberrtto Előzmény: #555573

Aha, érdekesebb lenne ha RIM a BB10 mellett egy-két készülékkel beállna a wp8ak táborába is, akár qwuety billentyűzettel!

Nagy harc lesz a mobil OS fronton, wp 100%, hogy nőni fog, adnroid csökkeni, de, hogy hol lesz hely blackberrynek, esetleg a mozilla oprendszerének azt nem tudom.

Azért jővőre figyeljétek a RIM-et is, szerintem jó készüléket fognak összedobni ,kérdés, hogy az elpártolt felhasználókat vissza tudják-e édesgetni.

Az viszont fontos lenne nekik, hogy a 2, esetleg 3 készüléket amit kiadnak azt aranyáron adják, maradjon meg az iphone-os prémiumosabb érzés, amit az apple mellett más gyártó nem tud adni.

Sajnos nokia se, mivel ugye nekik nyitni kell az oclsóbb készülékek irányába is.

Későbbiekben meg a BIS szolgáltatást nem ártana ingyenessé tenni RIM-nek.

Nokia meg szépen lépked lefelé, ha lesz szabad tőkém 2.5$ körül tényleg beleveszek. Ha nem akkor marad a facebook short:)

#555573 Janicroft Előzmény: #555150

Utánaolvastam most, nem WP8-as hír, annyi van hogy a RIM hozzáfér majd az exFAT filerendszerhez, mely szebb, okosabb, gyorsabb mint a sima FAT, nagy fileokat tud kezelni, stbstb, szóval igazából csak ennyi.

#555150 Roberrtto Előzmény: #555042

WP8 jó lesz, kérdés, hogy mekkora marketinghadjáratot indítanak a gyártók. Nokia biztosan ráfekszik a témára, mivel microsoft is pénzeli és igy jobban is terjedhetnek a telefonjaik.

Ha nagy feltámadás nem is lesz, de alssú nvöekedés biztosan. 10000 embert elbocsátottak, költségcsökkentések, ráadásul ezeken a telefonokon nem akkor ahaszon van mint a filléres butafonokon.

Én csak azt nem értem mit tökölészik nokia, egyből ki kellett volna adni 5 telefont, nem várni jővőre.

Nokia még a plussz extra szolgáltatásai maitt is sikeres lehet, ilyen például az ingyenes navigáció.

Azért Nokia két fő újdonsága, a vezetékmentes töltés és a kamera legalább galaxy s4-ig egyedi lesz.

A kamera meg lehet még jódarabig, hiába a többi gyártó kiad 12 megapikszeles kamerát is, nem az a lényeg egy mobilnál.

Janicroft

Milyen megálapodás van RIM és microsoft között?

Én úgy tudom RIM gőzerővel készül a jővő év elején bemutatásra szánt készülékeire. Nem lenne semmi ha BB is idővel wp-t futattna, akár úgy is, hogy megmaradna saját oprendszere is, és lenne ilyen és oylan telefon is.

So kkockázat nem lenne benne.

#555042 Zotya32 Előzmény: #554929

ez már követhetetlen, lassan hetente jön ki vmi új készülék eddig soha nem látott újítással, amire azt hisszük, hogy ez a legjobb... IP5 is csak 3 napig lesz újdonság, galaxy s4 is tavasszal érkezik, nokia meg még ki sem jött, csak papíron mutatta be a készülékeit.... gyanús, hogy ebből nem lesz feltámadás, csak a vergődés marad.

#554960 Janicroft Előzmény: #554874

MS ráadásul bejelentett ma valamilyen licenszmegállapodást, azt hiszem a RIM-mel, hogy pontosan miről van szó annak nem tudtam utánaolvasni, de akár ez is negatív lehet a Nokiára nézve.

#554874 Roberrtto Előzmény: #553489

Bemutatta ma HTC is a wp8-as készülékeit.

A drágábbik a nokia 820hoz elsz szerintem közel árban, a kisebb viszont remélhetőleg olcsóbb lesz már. 1 GHz-es, fél GB rammal, 4"-os kijelző.

Valami ilyennel kellett volna kijönni nokiának is még a 2 csúcsgép mellé.

Ha htc kiadja ezt idén, akkor nokia pisloghat csak a jővő év elején rajtoló olcsóbb készülékeivel.

Tényleg nem értem, mibe került volna kifejleszteni egy 3.7"-os, egymagos, fél GB Ramos, átlagos fényképezővel ellátott készüléket? Nokiának semmi másra nem kell koncentrálnia csak WP-re, erre kihagy egy ilyen ziccert.

Ráadásul jönnek ZTE és Huawei telefonjai is, szóval félek el lesz osztva a piac, jobban mint most. Nem elsz a nokiának 70-80%-os részesedése a wp8ból.

Ráadásul ami még pofon a finneknek, hogy bemutatón úgy emlegették mint a microsoft referenciakészüléke...

Mondjuk Microdoft lehet ezzel akarja elédesgetni az androidtól HTC-t, de úgy látom ez a Nokia/Microsoft partnerség nem olyan mélly mint gondoltam..

#553480 Roberrtto Előzmény: #553462

Apple jó lesz, az tuti, de nokiának is jónak kell lennie ilyen hardvrrel és oprendszerrel.

#553462 Janicroft Előzmény: #553435

Az NFC a kutya sem használja még, ahhoz pont az kell hogy olyan tömegeknek legyen elérhető mint az Apple vagy a Samsung telefonok hatalmas felhsználóbázisa. A Lumia és a WP8 lehet hogy nagyon erős meg innovatív meg minden, de semmit nem ér ha pl. nincs a telefonra Instagram, stb, mert az emberek többek között azért veszik ezeket a telefonokat hogy fotózzanak, aztán "meginstázzák", aztán meg posztolják ki a nagyvilágba. Értem hogy át lehet írni kapásból a WP7-es appokat, de mikor?? Ha nincsen kiadva a fejlesztői csomag a fejlesztőknek, akkor mikor írják meg a szoftvereket?

Na igen, az AAPL. Úgy tűnik hogy semmi forradalmi különbség az előzőhöz képest, helyette apró és finom újítások, na meg eprsze jobb teljesjtmány, stb, és ezt egyelőre úgy tűnik hogy szeretik a népek. A bejelentés előtt 1 héttel én leépítettem az AAPL pozícióm felét, mert attól tartottam hogy ha nem lesz valami hatalmas újítás akkor az csalódás lesz a piacnak, és tekintve hogy mennyi információ kiszivárgott, elsőre nekem is az volt a véleményem hogy semmi varázslatos újdonság nincs, egyszerűen csak egy nagyobb kijelzőjű készülék. De nem ez van, és a népek ki vannak éhezve az új telefonra. 1 óra alatt elfogyott az előrendelhető menyniség, a 4-nek és a 4S-nek ehhez több idő kellett (bár azt sehol nem olvstam mekkora is volt ez a kezdőkészlet, szóval ez még csalóka is lehet ám). Szóval az AAPL ATH-n, és ha tényleg eladnak itt 10 millió darabot még szeptemberben, akkor ez bizony nem 700 dollár lesz a gyj után hanem inkább 8. És akkor még nem beszéltünk az Ipad Miniről, ami lehet hogy ugyancsak a csőben van. Bocs, a vége kicsit OFF lett a Nokia topikhoz.

#553435 Roberrtto Előzmény: #553413

A meglévő wp7-es appokat szerintem rögtön át tudják írni wp8ra, ettől nem félek, azonban valóban vannak olyan alap appok amik még nincsenek wp-re, pl teamviewer nekem nagyon jól jönne.

Van egy érzésem, hogy az iphone5 igy is, hogy nem sok újítás történt tarolni fog továbbra is, de akiknek fontos az innováció, azok bizony elgondolkodhatnak nokia lumia 920on.

A kamera igy látatlanban szerintem ropityára veri a konkurenciát, hatalmas kijelző, ugyanolyan stabil rendszer mint az iOS esetében, de annál nyiltabb valamivel és a vezetékmentes töltés csak hab a tortán. Iphone 5ben még NFC-t se tettek, pedig a lassan 2 éves nexus s-emben már van!

#553413 Janicroft Előzmény: #553372

Ez szuper hogy elkészült végre, de a developer kit még mindig nem. akkor ki fog erre szoftvert fejleszteni? Én ezt nem is értem, el lesz baxva ez is, mit tökölnek ennyit a Microsoftnál? Kijönnek az új telefonok majd a Windos 8-cal felszerelve de a fejlesztők még nem kapják meg az SDK-t? Azért ezeket az okostelefonokat az appok miatt is veszik, sőt, elsősorban azok miatt veszik, ha itt nem lesznek normális appok időben akkor be is lehet fejezni az egész bohóckodást a Nokiának. Egy instagram, foursquare, stb szoftvert azért nem 1-2 hét megírni meg letesztelni, szóval ebből sztem még bajok lesznek.