Regisztráció Elfelejtett jelszó

Vallás

Re: nincs cím

#554565 Ricsi Előzmény: #554548

Ezek mindig annyira tetszenek :)))

Jézus után sok száz évvel íródott. Akkor írhattam volna én is, és kikiálthatnánk, jé, még ez meg az is történt. Ez baromság.

A szöveg egy másik részében az áll: "A feleségem a tanítványommá válhat."

Csak egy ötlet: ..., mondá Kéfás, miután beszélt ezzel vagy azzal. (Kéfás = Péter apostol).

Egyébként meg a cikk utolsó pár mondata a lényeg. Nem mindegy? Akár volt felesége, akár nem, a tanain legkevésbé sem változtat.

Emellett okoskodok egy kicsit...

Saul (egy bizonyos Pál apostol) sokszor írta, tegyétek úgy, mint Jézus, ki mikor ez+az volt, így és így viselkedett. Ez nála bevett szokás volt, nem is keresek rá példát, van sok.

Viszont Pál véleménye a házasságról:

1 Korinthus 7:

1. A mik felől pedig írtatok nékem, jó a férfiúnak asszonyt nem illetni.

2. De a paráznaság miatt minden férfiúnak tulajdon felesége legyen, és minden asszonynak tulajdon férje.

3. A feleségének adja meg a férj a köteles jóakaratot; hasonlóképen a feleség is a férjének.

4. A feleség nem ura a maga testének, hanem a férje; hasonlóképen a férj sem ura a maga testének, hanem a felesége.

5. Ne foszszátok meg egymást, hanemha egyenlő akaratból bizonyos ideig, hogy ráérjetek a bőjtölésre és az imádkozásra, azután ismét együvé térjetek, hogy a Sátán meg ne kísértsen titeket, mivelhogy magatokat meg nem tartóztathatjátok.

6. Ezt pedig kedvezésképen mondom, nem parancsolat szerint.

7. Mert szeretném, ha minden ember úgy volna, mint én magam is; de kinek kinek tulajdon kegyelmi ajándéka vagyon Istentől, egynek így, másnak pedig úgy.

8. Mondom pedig a nem házasoknak és az özvegyasszonyoknak, hogy jó nékik, ha úgy maradhatnak, mint én is.

Kicsit később ugyanitt:

32. Azt akarnám pedig, hogy ti gond nélkül legyetek. A ki házasság nélkül van, arra visel gondot, a mi az Úré, mimódon kedveskedhessék az Úrnak;

33. A ki pedig feleséget vett, a világiakra visel gondot, mimódon kedveskedhessék a feleségének.

34. Különbözik egymástól az asszony és a hajadon. A ki nem ment férjhez, az Úr dolgaira visel gondot, hogy szent legyen mind testében, mind lelkében; a ki pedig férjhez ment, a világiakra visel gondot, mimódon kedveskedhessék a férjének.

Ez az egész fejezet erről szól egyébként, ha valakit érdekel a téma.

Szóval ezek után én nem tudom elképzelni, hogy Jézusnak felesége lett volna. Mert a páli gondolkodás alapján akkor Jézus nem Isten dolgaival foglalkozott volna, hanem a feleségével, ami viszont minden másnak ellentmond az Újszövetségben.

#553985 Scipio Előzmény: #553916

Egyenruhás és élvonalbeli sportlövő felmenőkkel ott sem adnának el, ráadásul hadtörténésznek készülök :)

#553980 Ibiza Előzmény: #553916

látod ha nem megy kimoderálnak.. :) leírtam elméletet benne anomáliát..erre az anomáliára hivatkoznak..

nincs mindig türelmem..néha megszólal bennem a gyógypedagógus..

ők nyomják a dogmákat..és rettegnek nehogy kétely ébredjen a lelkükben.

ez egy tényleg hosszú téma..ha lesz idő azért összeírom..de lesz olyan hosszú mint AT írásai..amit nem szeretek.

#553926 Ricsi Előzmény: #553916

Hát Bazsy, nézd el nekem, nem szólok bele olyanba, amihez nem értek. Eddig is kibírtam, eztán is kibírom. Még az autós topicba sem írok, ahhoz sem értek annyira, mint ti...

#553916 KawaBazsy Előzmény: #553905

Könnyű ilyen testhezálló témákban viribülni.. gyertek a fegyver topikba, ott érveljétek le Ibizát! :-)

#553905 Scipio Előzmény: #553866

A pedagógusvéna :) Az ember próbál ismeretet terjeszteni, csak hát nem mindig van rá kellő fogékonyság... Na meg a téma nagyon érdekes, számtalan izgalmas kérdést vet fel, nem véletlen születnek újabb és újabb elméletek.

De igazad volt, amikor Ibiza vallástörténeti jártasságáról tájékoztattál, te figyelmeztettél... :)

törölve

#553852 Ibiza Előzmény: #553813

te sztem nő vagy..amit nem ért vagy amivel még nem találkozott az baromság vagy hüjeség..de megmozdulna az agya...azt azért nem..

de hálás szereped van a társadalomban..

értem én felmondjátok a leckét.. 10 éve vagy 50éve vagy 200éve is voltak leckék és olyan emberek mint ti..akik szorgalmasan felmondták--de ez a jó..

#553813 Scipio Előzmény: #553771

A véleményem az, hogy amit írtál baromság :) Hogy miért, azt meg leírtam már 2x is, minden létező történelmi forrásnak ellentmond, az események időrendiségének olyan szintű figyelmen kívül hagyásával lett felállítva, ami miatt komolyan nem is érdemes foglalkozni vele...

Persze én is álmodhatok egy alternatív valóságot magamnak, csak arról nehéz lenne vitatkozni, mivel csak az én fejemben létezne...

A tények: előbb voltak az egyiptomiak, aztán valahogy odakeveredtek a zsidók - lásd az előző linket - aztán valamiért kimentek Egyiptomból, aztán lett Izrael Salamon és Dávid, aztán bomlás majd babiloni fogság, aztán a perzsák szabadon engedik őket miután megdöntik a babiloni birodalmat, aztán Nagy Sándor utódai bekebelezik az országot, majd jönnek a maccabeus felkelések, függetlenség, majd római hódítás, előbb klienskirályságok pl. Heródes, majd teljes leigázás, közben Jézus is színre lép és elindul a kereszténység kialakulása, aztán jön a nagy zsidó felkelés a kr.u. 1. sz vége felé, elpusztul a Templom, a zsidóság szétszóródik, közben már nem zsidókat is bevesznek a keresztény szektába, leválva a zsidó vallásról és megindul a kereszténység térhódítása...

Ebbe az időrendbe lehet csak beilleszteni a különféle magyarázatokat, elméleteket, teóriákat, de ez az keret adott...

#553771 Ibiza Előzmény: #553723

ninmcs időm tanulmányt írni..meg nem is akarok..írtam saját vélemény..

írd le a saját véleményed..

#553723 Scipio Előzmény: #553603

A felsorolt dátumokból egyedül a kivonulás bizonytalan, a többi - amennyire persze erről beszélni lehet -bizonyított... Számtalan elmélet született a miértekről és a hogyanokról, de a közös bennük, hogy a jelenleg ismert időrendiségre épülnek, mivel ezeket számos egymástól független - egyiptomi, perzsa, görög, római, zsidó - forrás is megerősíti. Ha még ezeket sem fogadod el, akkor max. a sci-fi-fantasy vonalon működő elmélettel állhatsz elő...

Tegnap fejeztem be egy könyvet, az pl. a keresztény vallást római találmánynak állítja be, célja az örrökké lázongó zsidók megosztása volt, Saul/Pál római ügynök, Simon/Péter zsidó szabadságharcos stb. Elég vad elmélet, de legalább az ismert események láncolatát, időbeliségét betartva született...

#553624 Ibiza Előzmény: #553564

mások szerint meg másképp.. nálam az arab kultúra régebbi mint a zsidó..a nyelv is régebbi.. a régi arab más volt mint a mai..nem csak egyiptomi hanem arab keresztények is éltek..

de akkor még ott vannak az indiaiak..ahol talán a legrégebbi vallási leleteket találták..

sok a rejtély....sok olyan lelet van ami nem illeszkedik semmilyen időrendbe..a vallásoknak és népeknek elég eltérő virágkoruk van..elég ha csak az építészetre városokra gondolunk.

de nem vitatkozom veled mert jó az ha valaki hisz.. és elfogad axiómákat..én (sajna vagy nem sajna) nem ilyen vagyok..

#553603 Ibiza Előzmény: #553562

írtam, saját elmélet.. többet olvastam róla..de éjjel ennyit találtam meg..de kb jók..én a tapasztalt tulajdonságokat is összevetem..a világ változik.. régen még inkább változott..az erősebb területeket szerzett az erőszakosabb kiszoríthatott békésebb őslakosokat..

sorra dőlnek meg a "történelmi" események..titkolnak el vagy hamisítanak meg leleteket.. és mennyi lehet amit megsemmisítenek..mert "káros" lenne

még a 19-20. századi ényeket is elferdítik megváltoztatják..gondolj bele mi lehet a régebbiekkel.. a szent-hegyen is csak óvatosak a kutatások..és sok korábbi leletet találnak..

ha megfigyeled én általában hozzáteszem a szubjektumra vonatkozó jelzőt ha olyan dolog van ami saját vélemény.. de sokan kinyilatkoztatnak.. "így volt kész"..a gond az komolyan is gondolják..

azért olvasgass gúgli a barátod..hátha van más is ami kicsit más..

#553564 Ricsi Előzmény: #553562

Hogy teljesen pontosak legyünk zsidó történelemben, és az ő hitvilágukban.

Első és legfontosabb atyájának a zsidó vallás Ábrahámot tartja. Az ő fia volt Izsák, és Izsák fia volt Jákób és Ézsau. Ezek ikrek voltak, de Ézsau volt az elsőszülött, Isten ígéretének - melyet Ábrahámnak tett - az örököse.

Jákób azonban nevének megfelelően - csalót jelent - csalással elvette Ézsau elsőszülöttségének jogát, és így az isteni áldás jogát is. Így lett az ő neve Izráel, a testvéréé pedig Izmáel. A zsidó történelem szerint Izráel leszármazottai a zsidók, Izmáelé pedig az arabok (bár akkor még nem így hívták őket). Azóta is háborúban állnak, és fognak is, amíg a világ a világ.

Jákódban 12 fia volt, ezek a 12 zsidó törzs alapítói atyjai. Közülük 1, név szerint József elkeveredett egyiptomba, ahol főember lett, és egy nagy éhezés idején hívta be a teljes családját egyiptom földjére, ahol sokáig éltek, és igen elszaporodtak. Mózes vezette ki őket, és hosszú pusztai vándorlás után foglalták el Kánaán földjét, aminek része a ma ismert zsidó állam területe is.

A Biblia sok helyen beszél úgy Istenről, hogy Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak Istene, a zsidók is használják ezt a formulát, tehát ők is ide vezetik vissza az eredetüket.

Ref:Ibiza és Egyiptom "…

#553562 Scipio

Ref:Ibiza és Egyiptom

"Kicsit" szétcsúszott időrendileg a dolog...

Egyiptom kr.e. 3000 körül már egyesült, a zsidók kivándorlása Egyiptomból a kr.e. 13. sz. eseménye és pár száz évvel előtte mentek be, volt babiloni fogságuk is a zsidóknak az meg a kr.e. 5.sz., Alexandriát Nagy Sándor alapította kr.e. 331-ben, a kereszténység Jézus Krisztus halála után alakult ki a kr.u. 1.sz.-ban.

Ebből azt hiszem látszik, hogy miért nem érdemes az elméleteddel foglalkozni, egyszerűen nem illeszthető be az eseménymenetbe...

Egy kis olvasnivaló: http://crowland.uw.hu/images/egyiptom/mozes.html